Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Az új évi üzemanyagár-változások egyelőre nem kedveznek az autósoknak hazánkban: még csak január közepén járunk, azonban a MOL immár három üzemanyagár-emelést eszközölt 2018-ban; a legutóbbira épp ma került sor, ugyanis január 17-től, vagyis mától a MOL 3 forinttal emelte meg a benzin, 2 forinttal pedig a gázolaj literenkénti kiskereskedelmi árát. Ez azt jelenti, hogy a mai naptól a benzin átlagos literára bruttó 365, míg a gázolajé bruttó 375 forintra ugrott.

Bízunk benne, hogy rövidesen megfordul a tendencia, jó lenne, ha nem érnénk el (újra) a 400 forintos árhatárt. A benzinkutak közötti árszórás különben óriási, meghaladja a 10 százalékot, vagyis érdemes okosan megválasztani a tankolás helyét, hiszen egy átlagos tankolás alkalmával (mondjuk 50 literrel számolva) akár 2000 forintot (!) is nyerhetünk, vagy épp veszíthetünk annak függvényében, hogy hol töltjük tele autónkat.

Kommentek