Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Nincs megállás: a Brent típusú olaj ára ugyan ingadozott, de a hét végére végül nem emelkedett, azonban a forint ismét gyengült a dollárral szemben, ez pedig sajnos az üzemanyagok áraiban is megmutatkozik szerdától. Ezúttal a benzin literenkénti átlagára 3, a dízelé pedig 2 forinttal nő, amivel az utolsó csökkenés óta – ami még március 14-én volt – immár 26 forinttal nőtt mindkét üzemanyagtípus ára.

Ez azt jelenti, hogy május 9-től a benzin átlagára hazánkban literenként 381 forintra emelkedik, a gázolaj átlagos kiskereskedelmi literára pedig 389 forintra ugrik. A literenkénti 400 forintos lélektani határhoz tehát még közelebb kerülünk, de nagyon reméljük, hogy a közeljövőben nem érjük majd el ezt az igencsak ijesztő határt. Addig is azonban érdemes alaposan megnézni, hogy hol tankolunk, hiszen hatalmas, 30-40-50 forintos különbségekkel is találkohatunk a töltőállomások árai között.

Kommentek