Tovább düböröghet a gazdaság: akkugyártó-óriás lehet Magyarország

Nyomtatás

Magyarország a napokban főszerepbe került a nemzetközi autós hírek porondján: mint megtudtuk, hazánk külügyminisztere, Szijjártó Péter látogatást tett a Szilícium-völgybe, ahol a Tesla autógyártó vezetőivel, köztük Elon Muskkal találkozott, illetve tárgyalt a Tesla európai akkumulátor-gigagyárával kapcsolatban.

A hírek szerint hazánk képviselői kiváló ajánlattal álltak elő a Tesla számára, már ami a különféle (adó)kedvezményeket illeti, és azért látogattak el a Szilícium-völgybe, hogy Magyarországot ‘feltegyék a Tesla térképére’. Bízunk benne, hogy ajánlatunk valóban meghatja a Tesla vezetőit, hiszen jót tenne a magyar gazdaságnak, ha nálunk épülne fel a Tesla óriási akkugyára. Az amerikai, tisztán elektromos autókat gyártó vállalat állítólag pozitívan fogadta a kedvezményeket, és az is pozitív lehet a Tesla számára, hogy hazánk folyamatosan komoly fejlesztéseket végez és tervez a töltőállomások kapcsán - kevesen tudják, de bizony meglepően jól állunk Európa-szerte a töltőállomás-hálózat tekintetében.

Jelenleg különben hazánkban több, mint 100 ezer embert foglalkoztat a járműipar, ami az ország teljes iparának körülbelül a harmadát teszi ki. Azt már csak halkan tennénk hozzá az akkugyártással kapcsolatos hírekhez, hogy állítólag a dél-koreai ‘SK Innovation’ vállalat is hazánkban készül járműipari akkugyárat létesíteni, egy 770 millió dolláros befektetés keretében. Mi reméljük a legjobbakat és várjuk a további fejleményeket...
Hozzászólások  

 
#1 Tamasi István 2017-12-16 12:40
Az a helyzet, hogy jövőre /talán/ indul már egy e-autó akkumulátor gyár Magyarországon, Gödön a Samsung tulajdonában, de már a beindulás előtt munkaerőhiánnya l küzd.
Félinformált és félművelt szófosópetike ismét olyasmiről gagyogott amiről fogalma sincs.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark