Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

2018-ban eddig csak kedvezőtlen hírekkel találkozhattak az autósok hazánkban, már ami az üzemanyagárakat illeti, 2017 végétől ugyanis folyamatosan emelkedtek az árak. Már vártuk tehát, hogy megforduljon a kocka, és végre jó hírekkel szolgálhatunk, a MOL ugyanis ma délelőtt árcsökkenést jelentett be.

A mai hír értelmében most szerdától, vagyis január 24-től a benzin kiskereskedelmi literára bruttó 2, a gázolajé pedig bruttó 4 forinttal csökken, ami bár nem nagy változás, viszont legalább az irány kedvező. Ez azt jelenti, hogy holnaputántól egy liter benzint hazánkban átlagosan 363, egy liter gázolajat pedig az országos átlagot nézve 371 forintért tankolhatunk.

A benzinkutak közötti szórás persze továbbra is óriási, akár a literenkénti 50 forintot is meghaladhatja, ami egy átlagos, mondjuk 50 literes tankolásnál minden tank üzemanyagnál 2000 forintnál is nagyobb különbséget jelent, így érdemes okosan megválasztani a tankolás helyét, és kerülni mondjuk a drága ‘autópályamenti’ kutakat.

Kommentek