Hírek

Sportautókat reggelire: 400+ lóerős Volkswagen Arteon R érkezhet

Nyomtatás

A legfrissebb hírek szerint a Volkswagen bővíteni készül ‘R’ névre keresztelt sportmodell-portfolióját: ezúttal az új Arteon, vagyis a jelenlegi, Passat-alapú, kupés tetővonalú ötajtós típus került terítékre. Jelenleg sem kell szégyenkeznie az Arteonnak, hiszen a legerősebb változatában egy 2-literes, 280 lóerős turbós benzinmotor dolgozik széria összkerékhajtással és 7-sebességes duplakuplungos automataváltóval, már-már sportautós menetteljesítményeket biztosítva, azonban a készülőfélben lévő R-modellváltozat nála akár másfélszer is erősebb lehet.

Tovább düböröghet a gazdaság: akkugyártó-óriás lehet Magyarország

Nyomtatás

Magyarország a napokban főszerepbe került a nemzetközi autós hírek porondján: mint megtudtuk, hazánk külügyminisztere, Szijjártó Péter látogatást tett a Szilícium-völgybe, ahol a Tesla autógyártó vezetőivel, köztük Elon Muskkal találkozott, illetve tárgyalt a Tesla európai akkumulátor-gigagyárával kapcsolatban.

Módosítás dátuma: 2017. december 15. péntek, 18:15

Nincs visszaút: megkezdődött az Alpine A110 szériagyártása

Nyomtatás

A márka, valamint a sportautók rajongói már hosszú évek óta várták a francia Alpine sportautó-gyártó feltámadását. Sok türelemre volt szükség, de megérte várni, ugyanis az Alpine egy csodálatos autóval született újjá: az A110 típusjelű könnyű sportkupé minden elvárásnak megfelel, és tökéletesen felidézi legendás elődjét, megtartva a márka régi, klasszikus értékeit.

Közúton is szélvészgyors a Seat Leon Cupra R - videóval

Nyomtatás

Már-már hihetetlen, amit az elmúlt évek legtüzesebb szériagyártású kompakt modelljei tudnak: a teljesítményszint több márkánál is átlépi a bűvös 300 lóerős határt, a versenypályákon pedig sorra olyan köridőket tesznek le ezek a családi használatra is teljesen alkalmas autók, amikkel sokszor komoly sportautókra is könnyűszerrel árnyékot vetnek.

Fejlett töltési technológiát mutat be 2018-ban a Continental

Nyomtatás

Noha a Continental elsősorban gumiabroncsos és elektronikai üzletágairól ismert az autós szakmában, a vállalat jövőre új területre kíván belépni: a 2018-as elektronikai világkiállítás, azaz a CES alkalmával ugyanis újszerű akkumulátortechnológiát mutatnak be több más különleges fejlesztéssel együtt.

Módosítás dátuma: 2017. december 15. péntek, 12:48

Stílusos belépő: a Land Rover 70. születésnapján debütál az új Defender

Nyomtatás

A Land Rover Defender - aminek közel 7 évtizednyi ‘szolgálat’ után nemrégiben fejezték be a britak a gyártását - a szintén legendának számító (és szintúgy rövidesen leköszönő, illetve megújuló) Mercedes-Benz G-osztállyal egyetemben beírta magát az autótörténelembe. Persze az évtizedek alatt a Defender alaposan megváltozott, de összességében egyetlen másik autó sem létezik, amelynek gyártását ennyire sokáig húzták volna, bár a klasszikus Volkswagen ‘bogárral’ szoros a verseny: a Defender 68, míg a bogárhátú 65 évig készült.

Módosítás dátuma: 2017. december 14. csütörtök, 18:24

A Volvo megkezdte az első autonóm XC90 prototípusok kiszállítását

Nyomtatás

A Volvo már korábban bejelentette, hogy ‘az utca embereit’ (családokat, ügyfeleket stb.) is bevonná az autonóm autók fejlesztésébe, akik a legfrissebb technológiák tesztelésével szolgálnának fontos információkkal a tervezők számára. A “Drive Me” elnevezésű projekt már el is indult, és a Volvo megkezdte az első prototípusok kiadását.

Kőkemény, 700 lóerős középmotoros 488-ason dolgozik a Ferrari

Nyomtatás

A Ferrari középmotoros büszkesége, a 488 GTB eleve a világ egyik legjobb, legélvezetesebb és legkívánatosabb sportautója, azonban pontosan tudjuk, hogy teljesítményből sokak számára (és főként a potenciális vásárlókört képező dúsgazdag ügyfelek számára) sosem elég.

Holnaptól drágul a gázolaj, a benzin ára nem változik

Nyomtatás

A MOL tegnap bejelentette, hogy most péntektől kismértékben megdrágul a gázolaj: a hír értelmében december 15-től bruttó 2 forinttal emelkedik a gázolaj literenkénti kiskereskedelmi ára, miközben a benzin ára nem változik. Ez azt jelenti, hogy a hazai országos kiskereskedelmi átlagárakat tekintve péntektől 1 liter benzin továbbra is körülbelül 356 forintba kerül, miközben 1 liter gázolajért átlagosan 369 forintot kell majd fizetni.

Jövőre új emblémát kapnak a MINI modellek

Nyomtatás

A legfrissebb trendekkel általában az autógyártók is tartják a lépést, azonban a különböző márkák emblémáit tekintve viszonylag ritkán találkozunk nagyobb változásokkal. A MINI legújabb logójára is túlzás lenne azt állítani, hogy túl sokat változott, de összességében azért mégis jóval modernebb lett, és tükrözi a márka jövőbe tekintő szemléletét is.

Módosítás dátuma: 2017. december 13. szerda, 15:27

A Ferrari a tervezettnél gyorsabban bővíti a gyártási kapacitását

Nyomtatás

Annak ellenére, hogy a Ferrari autói a legdrágábbak közé tartoznak a piacon, hatalmas a kereslet irántuk: a gyáriak gyakorlatilag nem tudják tartani a lépést a megrendelésekkel. Azt már korábban tervbe vették, hogy megemelik gyáruk kapacitását, azonban úgy tűnik, hogy mindezt hamarabb kell megtenniük a tervezettnél – ennek érdekében pedig új műszakot indítanak a gyárukban.

Módosítás dátuma: 2017. december 13. szerda, 13:38

10. oldal / 808