Hírek

Ez aztán menő! – 5,2 millió forinttól startol a Hyundai i30 Fastback

Nyomtatás

Az új Hyundai i30 modellcsaládja több tagot számlál, mint valaha: először a hagyományos ötajtós kivitel lépett piacra, aztán jött a praktikus kombi, majd az akár 275 lóerős i30N sportverzió, most pedig már az i30 Fastback nevű ötajtós kupé is megvásárolható magyarországon.

Jubileumi szériával ünnepli a Toyota a Hilux 50. születésnapját

Nyomtatás

Amikor szóba jönnek a pickup-ok, előbb-utóbb garantáltan előkerül a Toyota Hilux, a japánok málhása ugyanis már első generációjától kezdve elnyűhetetlenségéről és műszaki kiforrottságáról híres, így nem csoda, hogy ez a pickup modell örvend a legnagyobb népszerűségnek többek között azokban az országokban, illetve kontinenseken, ahol a legzordabbak a körülmények.

A 90-es évek álomszedánjaitól válik meg Rowan Atkinson

Nyomtatás

A Mr. Beant alakító Rowan Atkinson két dologról híres: ikonikus szerepéről és autók iránti rajongásáról. Utóbbit legtöbbször a McLaren márkával kapcsolatban érintettük, de tény, hogy a brit színésznek hatalmas és felettébb igényes gyűjteménye van. Most pedig két olyan szedántól válik meg, amelyek mindmáig legendásnak számítanak.

Módosítás dátuma: 2018. január 18. csütörtök, 20:44

Megerősítették, hogy készül az új Citroën csúcsszedán

Nyomtatás

Maga Linda Jackson, a Citroën vezetője erősítette meg a hírt, hogy a C5 és a C6 után hagyott űr kitöltésére már készül a márka új csúcsszedánja, amely a márka hagyományainak megfelelően különbözik majd a gyakran egy kaptafára épülő riválisoktól.

Hivatalos: érkezik a Lexus LC kabrió

Nyomtatás

A Lexus LC papíron nagyon jól sikerült kupé, amelynek különleges megjelenéséhez ezen a szinten még bőven elfogadható 30-39 millió forintos árcédula társul – legyen szó erőteljes szívó V8-asról vagy hatékony hibrid hajtásról. Mi teheti még izgalmasabbá a képet? Hát persze, hogy a kabrió verzió!

Nagyravágyó Ford tervek: 40 villanyos újdonság 2022-ig

Nyomtatás

Elektrifikált paradicsom vár az elkövetkező években az autóvásárlókra, a gyártók ugyanis folyamatosan licitálnak egymásra a közeljövőben bemutatkozó elektromos, illetve elektromos rásegítésű – egyszerűbben fogalmazva hibrid – modellek számát tekintve. Ezúttal a Ford mondott egy nagyot, amihez nagyjából minden bizonnyal tartani is fogja magát a gyáróriás.

2021-től az Infiniti az elektromos hajtásra fókuszál

Nyomtatás

Az Infiniti, pontosabban fogalmazva a Nissan vezetősége – Hiroto Saikawa úr, aki a Nissan első embere – a napokban zajló Detroiti Autószalonon azt nyilatkozta, hogy a Nissan luxusmárkája a tervek szerint 2021-ben fogja piacra dobni első teljesen elektromos szériagyártású modelljét.

Számos újítás várható tavasztól a BMW-nél, a motorok is tisztulnak

Nyomtatás

Az elmúlt években nagyon sok támadás érte a dízelmotorokat, mégpedig nem alaptalanul, hiszen magas teljesítmény és nyomaték ide, vagy alacsony fogyasztás és széndioxid-kibocsátás oda, bizonyított tény, hogy a környezetre és az egészségre sajnos igencsak rossz hatást gyakorolnak a modern dízelek (is).

Módosítás dátuma: 2018. január 17. szerda, 19:35

Ismét emelkedtek az üzemanyagárak hazánkban

Nyomtatás

Az új évi üzemanyagár-változások egyelőre nem kedveznek az autósoknak hazánkban: még csak január közepén járunk, azonban a MOL immár három üzemanyagár-emelést eszközölt 2018-ban; a legutóbbira épp ma került sor, ugyanis január 17-től, vagyis mától a MOL 3 forinttal emelte meg a benzin, 2 forinttal pedig a gázolaj literenkénti kiskereskedelmi árát. Ez azt jelenti, hogy a mai naptól a benzin átlagos literára bruttó 365, míg a gázolajé bruttó 375 forintra ugrott.

Terepre, indián! – felfrissült a Jeep Cherokee

Nyomtatás

Különféle tengerentúli fórumokon, vagyis a modell hazai, és egyben legnagyobb felvevőpiacán a pletykák már tavaly év vége felé napvilágot láttak a Jeep Cherokee ráncfelvarrását illetően, a frissítésre pedig máris sor került, a Jeep ugyanis a napokban zajló Detroiti Autószalonon leleplezte közepes méretű modelljének legfrissebb verzióját.

Bátor terepjáró-vízió a Nissantól: íme, az Xmotion koncepció

Nyomtatás

Vajon mire gondolt a költő?” – kérdezhetnénk érthető módon a Nissan legújabb terepjáró-tanulmányautója láttán, amiről a japánok a Detroiti Autószalonon rántották le a leplet. Elképzelésünk sincs, hogy melyik leendő Nissan előfutára lehet az óriási kerekekre állított jószág, de vélhetően nagyon messze áll a szériagyártástól, úgyhogy ezen nem is kell gondolkodnunk.

2. oldal / 808