Hírek

Szerdától alaposan drágul a gázolaj – a benzin ára is emelkedik

Nyomtatás

Az üzemanyagok árai a választások ideje alatt nem változoztak, azonban ezen a héten ismét eljött az ideje az áremelésnek. A benzin ezúttal kisebb mértékben, míg a gázolaj alaposan drágul majd szerdától. Mindez számokban kifejezve 2, illetve 6 forintot jelent literenként, ami főleg a Brent olajár alapos drágulásának köszönhető – érdemes lehet tehát még ma vagy holnap megtankolni az autónkat, főleg ha dízellel járunk.

Módosítás dátuma: 2018. április 16. hétfő, 12:35

Sportautótól örökölheti motorját a következő Renault Clio R.S.

Nyomtatás

A Renault nemrég hívta életre az Alpine márkát, és a külföldi kollégák tapasztalatai alapján az A110 bizony nagyon is jól sikerült – ahogyan arról mi is beszámoltunk. Ez pedig többek között az új fejlesztésű 1,8 literes erőforrásának is köszönhető, amit persze a Renault is átvett már – például az új Mégane R.S. és a már általunk is tesztelt Espace is megkapta. A rajongók számára pedig jó híre lehet, hogy a legfrissebb információk szerint a következő generációs Clio R.S.-ben is ez a szív doboghat majd.

Módosítás dátuma: 2018. április 16. hétfő, 12:12

A luxus tetőfoka – új koncepcióval készül a Mercedes-Maybach (videó)

Nyomtatás

A Mercedes-Benz a Maybach márka felélesztése után viszonylag hamar rájött, hogy abban a formában nem igazán működőképes a dolog, azonban azóta megalakították a Mercedes-Maybach részleget – vagy akár almárkának is mondhatjuk –, ami annál inkább jól sikerült. A németek azóta sem restek lenyűgözni minket azzal, hogy egyre magasabb szintre emelik a luxust és az exkluzivitást – koncepciókkal és sorozatgyártású modellekkel egyaránt. A Kínai Autószalonon pedig ismét megmutatják majd, hogy még innen is van hova tovább.

Módosítás dátuma: 2018. április 16. hétfő, 10:31

Újabb ígéret a Teslától – 1,5 év múlva már gyártanák a Model Y-t

Nyomtatás

A Tesla híres merész ígéreteiről: az Elon Musk által alakított márka egy kis túlzással folyamatosan a csőd szélén próbál egyensúlyozni, de ennek ellenére a zseniális vezető mindig képes olyan optimista bejelentéseket tenni, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Ilyen volt a legutóbbi is, mely szerint kisebbik SUV-juk, a Model Y – amit egyébként még be sem mutattak – jövő novemberben már gyártásba is kerül.

Módosítás dátuma: 2018. április 12. csütörtök, 17:39

Régóta várunk rá – sportváltozatot kaphat az új Toyota Auris

Nyomtatás

A Toyota még tavaly jelentette be, hogy GR jelöléssel (ami a Gazoo Racing rövidítése) érkeznek majd a meglévő modelljeik megvadított verziói. A GR Sport változatok lesznek ezek közül a legjámborabbak, a sima GR helyezkedik majd középen, és a GRMN betűnégyes jelenti majd a csúcsot. A japánok pedig most azt is elárulták, hogy az új Auris is megkaphatja majd a GR kúrát, aminek kifejezetten örülhetünk.

Módosítás dátuma: 2018. április 12. csütörtök, 13:13

Véget vet az egyenarculatnak a Hyundai? – eltérőbb modellek jönnek

Nyomtatás

Manapság már meg sem lepődünk azon, hogy egy gyártó modelljei szinte a megszólalásig hasonlítanak egymásra. Legjobban talán a prémium kategóriában figyelhető meg mindez, de manapság már szinte minden gyártóra elmondható ugyanez – néhány üdítő kivételtől eltekintve, mint például a Suzuki, ahol gyakorlatilag nem találhatunk két azonos stílusú típust. Ezúttal a Hyundai dizájnstúdiójának vezetője, Luc Donckerwolke tett ígéretet, hogy ezen változtatni fognak.

Módosítás dátuma: 2018. április 12. csütörtök, 12:09

Jön a gyengébbik Mercedes-AMG A-osztály – érkezik a négyajtós is

Nyomtatás

Ha mondhatunk ilyet, akkor a Mercedes-AMG az újabb modellek esetében lefelé is nyitott, ugyanis például a C-osztály és E-osztály 43-as jelölésű verziói korábban nem léteztek – csupán a legvadabb 63-as verzió készült el belőlük. Az A-osztály esetében sem lesz ez másként, hiszen az új generáció esetében már minimum 400 lóerősre erősödő A 45 mellé érkdezik majd az A 35 is, amelyről most maga Tobias Moers, az AMG vezetője árult el néhány részletet.

Módosítás dátuma: 2018. április 12. csütörtök, 11:18

Hiánycikk lesz az Alcantara? – nehezen tartja a lépést a gyártó

Nyomtatás

A különböző sajtóanyagokban és bemutatókban számtalanszor olvashatjuk az Alcantara nevet, ami ugyebár az autók utasterében szokott leginkább megjelenni. Sokan – tévesen – azt gondolják, hogy ez tulajdonképpen egy különleges bőr, azonban ez nem így van, ugyanis az Alcantara egy szintetikus anyag, melyet mindössze egy vállalat készít a világon, és az egyre növekvő igények miatt bizony kezd hiánycikké válni.

Módosítás dátuma: 2018. április 11. szerda, 17:21

Ízelítőn a hónap végén érkező vadonatúj Lexus ES

Nyomtatás

A Lexus nagy bemutatóra készül a Pekingi Autószalonon, ugyanis az április végén esedékes seregszemlén leplezik majd le a vadonatúj ES-t. A hazánkban jelenleg nem elérhető modell első generációja a japánok egyik első modellje volt, amely 1989-ben mutatkozott be, a most soron következő hetedik generációnak pedig minden eddiginél komolyabb feladatot szánnak a gyáriak, akik már egy ízelítőt is megosztottak velünk az újdonságról.

Módosítás dátuma: 2018. április 11. szerda, 14:40

9,3 millió forinttól lehet a miénk az új Mercedes-Benz A-osztály

Nyomtatás

A vadonatúj Mercedes-Benz A-osztály február elején mutatkozott be a nagyközönségnek, és nem kellett sokat várnunk, hogy a hazai importőr beárazza az autót. A csillagosok magyar konfigurátorában ugyanis már elérhető a modell, a teljes extralistával együtt, mi pedig gyorsan bele is mélyedtünk az árlistába – nézzük, mibe kerül a piac talán legmodernebb kompaktja.

Módosítás dátuma: 2018. április 11. szerda, 13:06

Dinamikus puttonyos – itt az új Audi A6 Avant

Nyomtatás

A vadonatúj Audi A6 a legmodernebb technológiákkal és hajtásláncokkal felvértezve mutatkozott be nemrég a Genfi Autószalonon, és úgy tűnik, hogy a négykarikások a kombi verzióval sem sokáig várattak minket. Az A6 Avant ugyanis máris bemutatkozott, és négyajtós testvérének összes technológiai csodája mellett fokozott praktikumot is kínál.

Módosítás dátuma: 2018. április 11. szerda, 10:24

3. oldal / 831