Hírek

A Fiat és a Garage Italia is újragondolta a 60 éves 500 Spiagginát

Nyomtatás

A Fiat 500 első generációja igazi legenda, és mint ilyen, természetesen rengeteg különböző, jópofa verzióban készült el. Ezek közé tartozott a Jolly Spiaggina kivitel, ami tulajdonképpen egy kabrió, amolyan tengerparti cirkáló volt, és éppen 60 éve, hogy megszületett. A Fiat természetesen nem hagyhatta szó nélkül az ikonikus kis apróság szép jubileumát, és el is készítettek a legújabb 500C-ből egy Spiaggina ’58 változatot – de nem csak a gyáriakat, hanem a Garage Italia stúdiót is megihlette az évforduló, akik saját, jóval egyedibb modellt készítettek, ami korlátozott számban szintén megvásárolható lesz.

Módosítás dátuma: 2018. július 05. csütörtök, 11:22

Számos benzines autó gyengébb lehet az idei évtől

Nyomtatás

Az új, szeptemberben bevezetésre kerülő WLTP mérési ciklusról már rengeteget olvashattak, a lényeg, hogy a friss norma alaposan felforgatta az autópiacot. Rengeteg típust kellett kivonni a kínálatból és a gyártók kivétel nélkül keményen szenvednek, hogy motorjaik megfelelhessenek a keményebb előírásoknak.

Rengeteget drágulnak a héten az üzemanyagok – pénteken ismét emelés lesz

Nyomtatás

Épp most hétfőn szolgáltunk rossz hírrel az autósok számára, amikor megírtuk, hogy a MOL jelentős mértékben emeli az üzemanyagok árát: a benzin kiskereskedelmi literára ma 7, míg a gázolajé 5 forinttal emelkedett. A rosszhír-sorozatnak sajnos nincs vége, hisz ma újabb áremelést jelentett be a MOL: péntektől, vagyis július 6-tól 3-3 forinttal lesznek drágábbak az üzemanyagok.

Augusztusban már bemutatkozhat az új Renault Clio - ezt tudjuk róla

Nyomtatás

Az október elején kezdődő Párizsi Autószalonra fontos premierrel készül a Renault: itt leplezik le a Clio új generációját, amely a mostanában különösen erős kisautó szektorban jelentős súlycsökkentéssel és új hajtásláncokkal kíván érvényesülni. A modellre azonban várhatóan ennyit sem kell várni: az online premier akár már augusztusban megtörténet.

Minden információ a vadonatúj Jeep Wranglerről

Nyomtatás

A Jeep Wrangler igazi legendává vált az idők során, de sajnos nincs mese, és néha még a legendáknak is meg kell újulniuk. Tudták ezt az amerikaiak is, így hosszú idő után végre bemutatták a Wrangler vadonatúj generációját, ami természetesen az elődök jellegzetes formáit és kiváló terepképességeit örökíti tovább, miközben modern megoldásokat nyújt a vásárlóknak. Az amerikai premiert követően végre alapos információcsomagot kaptunk a Jeep Wrangler európai változatairól is, így végre teljes képet kaphatunk arról, hogy mire számíthatunk az újdonság kapcsán.

Beárazták hazánkban az új Ford Focust – 5,55 milliótól indul

Nyomtatás

A Ford áprilisban leplezte le legújabb büszkeségét, a negyedik generációs Focust, amelytől okkal várnak sokat a gyáriak. A kompakt kategória legfrissebb tagja pedig máris megkapta a maga árcéduláját, mi pedig természetesen nem voltunk restek alaposan megvizsgálni az árlistát, hogy megoszthassuk Önökkel, hogy mennyi is az annyi.

Módosítás dátuma: 2018. július 06. péntek, 07:15

Máris ízelítőn az ősszel érkező Volkswagen T-Cross (videó)

Nyomtatás

Már januárban hivatalos volt, hogy a Volkswagen még idén bemutatja legkisebb crossoverét, ami a T-Cross névre hallgat majd. A leleplezés koraősszel várható, de ahogyan az ilyenkor lenni szokott, a németek már most megmutatták nekünk az első ízelítőket az újdonságról: egy digitális rajz mellett egy kisfilmet is feltöltöttek az internetre a gyáriak, melyen több skiccen is láthatjuk, hogy mire számíthatunk.

Módosítás dátuma: 2018. július 03. kedd, 14:00

Közös jubileum: a GT-R50-nel ünnepel a Nissan és az Italdesign

Nyomtatás

A Nissan GT-R idén ünnepli 50. születésnapját, és erről valami igazán különlegessel szerettek volna megemlékezni a japánok. Ehhez pedig talán nem is választhattak volna jobbtársat, mint a szintén most fél évszázados Italdesign stúdió, akikkel közösen egy igazán egyedi modellt alkothattak meg, természetesen a GT-R, és annak is Nismo változatának alapjai: íme, a mindössze egyetlen példányban elkészülő GT-R50.

Módosítás dátuma: 2018. július 03. kedd, 12:16

Az Aston Martin versenybe szállhat a Nürburgring rekordjáért

Nyomtatás

Éppen tegnap számoltunk be róla, hogy a Porsche hatalmas rekordot döntött versenyautójával a Nürburgringen, sokan máris azt találgatják, hogy vajon mi lehet képes felülmúlni majd a németek csúcsát. Természetesen az Aston Martin első igazi hiperautója, a Valkyrie is szóba került, és a fejlesztésben aktívan részt vevő Red Bull Forma-1-es csapatának vezetője, Christian Horner szerint, ha valami, akkor az angolok újdonságának versenypályára szánt verziója képes lehet majd új rekordot dönteni.

Módosítás dátuma: 2018. július 03. kedd, 10:43

Silverstone-t is meghódította a Honda Civic Type R

Nyomtatás

Kevesebb mint két hete érkezet el a Honda a Type R Challenge feléhez, méghozzá a Civic Type R szép rekordjával a legendás Spa-Francorchamps versenypályán. A japánok azonban tovább is robogtak, és ezúttal már Silverstoneból szállították az újabb csúcsot, méghozzá a háromszoros BTCC (Brit Túraautó Bajnokság) győztes Matt Neal közreműködésével.

Módosítás dátuma: 2018. július 02. hétfő, 18:26

Megvan az új 8-as BMW ára – 33,1 milliótól vihetjük haza

Nyomtatás

A vadonatúj 8-as BMW alig pár hete mutatkozott be, de a gyáriak magyar oldalán máris elérhető az újdonság konfigurátora, mi pedig természetesen nem haboztunk alaposan megvizsgálni, hogy mennyiért is vihetjük haza az autót ilyen vagy éppen olyan összeállításban. Senki ne számítson alacsony összegekre, de a kategóriájához mérten egyáltalán nincsenek elszállva a 8-as árai.

Módosítás dátuma: 2018. július 02. hétfő, 17:28

4. oldal / 853