Hírek

Hivatalos: 2020-ban jön a Škoda elektromos terepkupéja

Nyomtatás

A Volkswagen konszern úttörő szeretne lenni az elektromos autózás világában, és ennek megfelelően nem csak az anyamárka kínálatában, hanem a többi tulajdonában lévő gyártó palettáján is megjelennek majd érdekes villanyautók. A Škoda Vision E koncepció sorozatgyártású verziója kétségtelenül ezek közé tartozik majd, és mostanra az is hivatalossá vált, hogy 2020-ban érkezik majd a szériaváltozat.

Módosítás dátuma: 2018. április 10. kedd, 17:59

Jövőre jöhet a BMW i1 – utód nélkül maradhat az i3

Nyomtatás

Éppen tegnap számoltunk be róla, hogy a BMW egyre nagyobb összegeket fordít az elektromotorral szerelt autók fejlesztésére, és többek között talán éppen ezért folyamatosan érkeznek a hírek a bajorok villanyos újdonságai felől. Most például az i1 megalkotásának lehetősége merült fel, amellyel lefelé is bővíteni tudná elektromos szériáját a bajor gyártó.

Módosítás dátuma: 2018. április 10. kedd, 16:54

Mindent akar – minden információ a vadonatúj Ford Focus-ról

Nyomtatás

A Ford Focus jelenleg a kompakt kategória egyik legöregebb tagja, de még így is egészen jól tartja a lépést az újabb ellenlábasokkal. Eljött azonban a váltás ideje, és az amerikaiak apait-anyait beleadtak, hogy a vadonatúj Focus rögtön a kategória élére katapultálja magát, amit a modern extrák és a teljesen új alapok mellett az egyik legszélesebb palettával igyekeznek elérni – ráadásul a sportváltozatokat leszámítva már minden kivitel be is mutatkozott.

Módosítás dátuma: 2018. április 10. kedd, 16:04

Erősebb motorral frissülhet hamarosan a Mazda MX-5

Nyomtatás

A Mazda MX-5 az autózás világának egyik legendája, ami ráadásul nem hatalmas teljesítményével, exkluzivitásával vagy drágaságával tudott bekerülni ebbe a körbe, hanem az általa nyújtott élmények miatt. A jelenleg futó generáció sem lóg ki ebből a sorból: 131 vagy 160 lóerős szívómotorral érhető el a roadster, de így is igazi élményhajhász. Egy kis plusz erő azonban sosem árt, és egyre több forrásból lehet arról hallani, hogy a hamarosan esedékes frissítés alkalmával a teljesítmény is növekedni fog.

Módosítás dátuma: 2018. április 10. kedd, 11:54

Versenytaxi Audi módra – itt az e-tron Vision Gran Turismo

Nyomtatás

Az autózás szerelmesei közül biztosan rengetegen ismerik a kizárólag Playstationre elérhető Gran Turismo sorozatot, ami az autós videojátékok egyik legnevesebb képviselője. Mindezt az is jól mutatja, hogy a játék készítőinek felkérésére a legnagyobb gyártók készítenek különböző koncepciókat évről-évre, amelyeket aztán a szimulátorban kipróbálhatnak a játékosok. Ezúttal az Audi volt a soros: a négykarikások az e-tron Vision Gran Turismo koncepcióval készültek.

Módosítás dátuma: 2018. április 10. kedd, 10:59

Vágyunk rá – megújult a Chevrolet Camaro

Nyomtatás

A Chevrolet éppen azelőtt nem sokkal kezdte el Európában is forgalmazni a Camarót, mielőtt végleg kivonultak volna az öreg kontinensről, így bár nem sokáig, de mi is belekóstolhattunk az amerikai izomautók világába – ráadásul először, hiszen a Mustangot csak később kezdték el itthon is forgalmazni. A Camaro azóta már többször megújult, most pedig ismét alaposan frissítették a négykerekűt a gyáriak.

Módosítás dátuma: 2018. április 09. hétfő, 18:53

Még nagyobb energiákat fordít az elektromos autózásra a BMW

Nyomtatás

Noha minden prémiumgyártó komolyan veszi az elektromos jövőt, ahhoz nem férhet kétség, hogy a BMW lépett először: a bajorok az i3 és az i8 piacra dobásával, illetve a mostanra minden fontos kategóriában elérhető, kiváló képességekkel és jó árazással megáldott konnektoros hibridjeikkel bizony egy lépéssel a konkurencia előtt járnak. Ezt az előnyt pedig nem szeretnék leadni, és bejelentették, hogy minden eddiginél nagyobb energiákat fordítanak az e-mobilitásra.

Módosítás dátuma: 2018. április 09. hétfő, 12:53

Nincs megállás – felfelé bővítheti SUV kínálatát a Jaguar

Nyomtatás

A Jaguar hosszú ideig nem kívánt beszállni az emelt hasmagasságú modellek kategóriáiba, hiszen nem szerettek volna konkurenciát kreálni az egy tulajdonban lévő Land Rover modellekkel szemben. Az SUV őrület azonban olyan méreteket öltött, hogy muszáj volt beszállniuk, és ezt nagyon jól tették, ugyanis az F-Pace azóta is a márka legsikeresebb modellje. Azóta már a kisebb E-Pace is megjelent, és az első teljesen elektromos modelljük, az I-Pace is crossover lett, a legújabb hírek pedig arról szólnak, hogy érkezik a csúcs-SUV is a kínálatba.

Módosítás dátuma: 2018. április 09. hétfő, 11:50

Kiszivárgott képeken láthatjuk a 410 lóerős BMW M2 Competitiont

Nyomtatás

A BMW M2 tovább vadított, Competition változatának érkezése már régóta biztos, és bár a bemutató április vége felé lesz esedékes, úgy tűnik néhány hivatalos fotó kicsúszott a németek markából, így már most megcsodálhatjuk, hogy milyen lesz az újdonság. Nem elég, hogy a képek nyilvánosságra kerültek, néhány pontos adat is napvilágot látott az autóról – nézzük, mit tudunk eddig.

Módosítás dátuma: 2018. április 09. hétfő, 10:43

A következő Mercedes-AMG C 63 már biztosan hibrid lesz

Nyomtatás

A német prémiumtrióból egyedül a Mercedes-AMG tart még ki a V8-as mellett a középkategóriában, hiszen az Audi RS4/RS5 és a BMW M3/M4 is hat hengerre váltott már. Ellenben a C 63-mal, ami nem csak az egyetlen nyolchengeres a három közül, de a legerősebb is, hiszen S verzióban 510 lóerőt szuszakol ki magából a négyliteres duplaturbós – és persze ennél jóval többet is tud a nagyobb testvérekben. El kell azonban keserítsük a csillagos márka, azon belül is a C-osztály AMG változatainak rajongóit, ugyanis a következő generáció jó eséllyel hathengeres lesz, ráadásul egy elektromotort is kaphat.

Módosítás dátuma: 2018. április 06. péntek, 17:11

Már 2020-ban jöhet a Mercedes S-osztály elektromos párja

Nyomtatás

A Mercedes-Benz hamarosan útjára indítja a teljesen elektromos modelleket kínáló EQ sorozatát, és a csillagosok azt is elárulták már, hogy ezután bizony nem lesz megállás. Szinte minden kategóriában készülnek ilyen EQ modellel, amelyek viszonylag gyors egymásutánban fognak bemutatkozni – elég csak a korábbi koncepciókra gondolni, mint a Generation EQ és az EQ A. Ezúttal egy interjúban azt emelték ki, hogy az S-osztály elektromos megfelelője is már fejlesztés alatt áll, ráadásul akár már 2020-ban bemutatkozhat.

Módosítás dátuma: 2018. április 06. péntek, 16:14

4. oldal / 831