Hírek

Optimum: megérkezett a V8-as benzines Bentley Bentayga

Nyomtatás

A Bentley újdonságaival érintőlegesen ezidáig is foglalkoztunk, azonban mostantól kiemelt figyelmet kap a márka, hiszen tavaly hivatalossá vált, hogy az idei évtől hazánkban is megjelenik a brit luxusautógyártó: a szalon a Porsche Centrum Budapest XI. kerületi telephelyén a Szerémi úton nyílik meg, a Bentley modelljeit pedig már mostantól megrendelhetik a tehetős érdeklődők.

Rekordévet zárt a Porsche – negyedmillió autó talált gazdára 2017-ben

Nyomtatás

A tavalyi év több gyártó számára is rendkívül erősre sikeredett az értékesítési eredmények tekintetében, és a korábbi évek tendenciájához hasonlóan meglepő módon a prémiumgyártók könyvelhették el a legnagyobb fejlődést. A Porsche például rögtön értékesítési rekordot döntött: közel negyedmillió Porsche talált gazdára 2017-ben, ami a vállalat történelmének legmagasabb eredménye. Persze a Porsche még mindig exkluzív egy Mercedes-Benzhez vagy egy BMW-hez képest, hiszen utóbbi prémium márkák a többszörösét (akár 7-szeresét) értékesítik a német sportautógyártónak. Alább a Porsche hivatalos, gyári sajtóközleménye olvasható.

Nagyobb akkumulátort kapott a Kia Soul EV

Nyomtatás

Az elektromos Kia Soul korának legfejlettebb akkumulátor-technikájával kezdte meg piaci létét, ám jól mutatja az elektromos hajtás fejlődését, hogy a 27 kWh-s csomag tudása mára, azaz két és fél év után már legfeljebb csak átlagosnak nevezhető. Át is dolgozták a koreai mérnökök a dolgot.

Módosítás dátuma: 2018. január 11. csütörtök, 13:11

Türkmenisztánban kitiltották a fekete autókat a fővárosból

Nyomtatás

A negatív megkülönböztetés bizony nem szép dolog, még akkor sem, ha tárgyak vannak annak középpontjában. Márpedig Türkmenisztán kormánya pontosan ezt teszi, ugyanis kitiltotta a fekete színű autókat a fővárosból, Asgabatból. A hihetetlen intézkedésnek pedig kemény következményi vannak.

Módosítás dátuma: 2018. január 11. csütörtök, 12:55

340 lóerővel érkezett meg a frissített Ford Edge

Nyomtatás

A Detroiti Autószalon hajrájában a Ford némileg váratlan meglepetéssel jelentkezett: bemutatta a Ford Edge frissített kiadását, amely ST utónévvel rögtön új csúcsverziót is kapott. Egy rossz hírrel együtt.

Egyterű kozmetika – felfrissült a BMW 2-es Active és Gran Tourer

Nyomtatás

A BMW 2-es Active és Gran Tourer a bajor gyártó kínálatában egészen rendhagyó módon, egyterűként indult a Mercedes-Benz B-osztály ellenében, az elsőkerékhajtású platformra épülő első kísérlet pedig egészen jól sikerült. Ettől függetlenül az idő kíméletlenül telik, így a modellsorozatot most egy részleteiben átfogó frissítéssel rázták fel a gyáriak.

Driftelés közben tankolt – két világrekord született

Nyomtatás

A BMW M5 érdekes hagyományt épített ki magának: 2013-ban az előd már megdöntötte a leghosszabb driftelés világrekordját, most pedig az új, kapcsolható hátsókerékhajtással rendelkező generáció ért el elképesztő eredményt: 374,17 kilométert ment folyamatosan keresztbe.

Íme, a jövő műszerfala

Nyomtatás

A jelek szerint a jövő bizony igencsak nagyképernyős lesz. Miközben az évezred elején még sokan kritizálták az autóba helyezett érintőképernyőt, mára nem kérdés: a hatalmas digitális tapifelületeké a jövő. Ezúttal a Harman és a Byton is nagyot markolt.

Brit génekkel és duplakuplungos automatával frissült a MINI Cooper

Nyomtatás

A 2018-as évnek kissé felfrissített külsővel és duplakuplungos automataváltóval vágnak neki a három- és ötajtós, illetve kabrió MINI modellek. Emellett a személyre szabási lehetőségek és a digitális technológiák köre is kibővült.

Forma-1-es technológiát hasznosít az új BMW M5 abroncsa

Nyomtatás

A 35,5 millió forintos alapárért a BMW M5 rengeteg dolgot kínál, a sarokpontokon (pl. 600 lóerő) túl azonban nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy az ördög a részletekben bújik meg. Például az egyedi Pirelli abroncsban, amely F1-es technikát is hasznosít.

A hidrogén hajtás új korszaka – a Hyundai Nexo bemutatkozik

Nyomtatás

Mióta az autógyártók kísérleteznek üzemanyagcellás, azaz hidrogénes hajtással, a Hyundai kiemelt fontossággal kezeli a projektet. A kísérleti alapon futó átalakított ix35-ök után most teljesen új sorozatgyártású modellel érkezett, a Nexo pedig alaposan ráígér elődjére.

4. oldal / 808