Hírek

Szerdától alaposan drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

A forint folyamatos gyengülése és az olajár emelkedése okán az elemzők már múlt héten is áremelkedés jósoltak az üzemanyagok esetében, és erre a héte csak még tovább romlott a helyzet, így immár elkerülhetetlen, hogy nagyobb mértékben is emelkedjen a benzin és a dízel literenkénti átlagára. Előbbi 7, utóbbi pedig 5 forinttal lesz drágább szerdától.

Módosítás dátuma: 2018. július 02. hétfő, 14:48

Elképesztő rekordot döntött a Porsche a Nürburgringen (videó)

Nyomtatás

A Nürburgring kapcsán általában csak a sorozatgyártású négykerekűek rekordjairól ejtünk szót, ami nem véletlen, hiszen a legendás pálya legutóbbi összetett rekordja (6 perc 11,3 másodperc) még 1983 májusában, azaz több mint 35 éve született meg, ezt pedig egy Porsche 956 C-vel sikerült elérni. A Porsche 35 év után ismét felkerekedett, hogy történelmet írjon, méghozzá egy 919 Hybrid Evo-val, aminek volánja mögött Timo Bernhard ült. Valószínűleg senkit nem lep meg, hogy a németeknek ismét sikerült beírni magukat a legendás pálya történelemkönyvébe – méghozzá nem is akárhogy.

Módosítás dátuma: 2018. július 02. hétfő, 11:01

Csillagfényes bajorok – aranyba öltöztek a BMW i modelljei

Nyomtatás

Prémium gyártóként a BMW-től nem áll messze az, hogy különböző típusaikból teljesen egyedi változatokat készítsen – elég csak az Individual részleget említeni. Ezúttal azonban nem utóbbi, hanem a bajorok cseh kitettsége készítettet el két autót, méghozzá az i3 és az i8 alapjaira, melyekből mindössze egy-egy darab készült el, így aztán igazán különlegesnek mondhatjuk őket. Íme, az i3 és i8 Starlight Edition.

Módosítás dátuma: 2018. július 02. hétfő, 10:25

A testvérek nyomában – frissült a Honda HR-V

Nyomtatás

A Honda CR-V nermég lépett új generációba, de a japánok többi modellje is egészen friss, így nem csoda, hogy kisebbik crossoverüket, a HR-V-t is szeretnék jó formában tartani. Ennek örömére már be is mutatták az autó frissített verzióját, és bár egyelőre csak az amerikai változatról rántották le a leplet, szinte biztosra vehetjük, hogy az öreg kontinensen is nagyjából ugyanezeket a változtatásokat köszönthetjük majd.

Módosítás dátuma: 2018. június 29. péntek, 10:59

Vérszemet kapott: 808 lóerős verzióval frissült a Dodge Challenger

Nyomtatás

A Challengerrel korábban a Dodge is meglovagolta a retró izomautók visszatérésének trendjét, és mostanra talán ez maradt az egyetlen modell, ami továbbra is foggal-körömmel ragaszkodik a múltidéző formákhoz – persze a Chevrolet Camaro és a Ford Mustang is megmaradtak izomautónak, de azok azért sokat finomodtak. Ezen pedig a legújabb frissítéssel sem akartak változtatni az amerikaiak, ráadásul azoknak is igyekeztek kedvezni, akik lemaradtak a limitált példányszámban készülő Demon verzióról.

Módosítás dátuma: 2018. június 29. péntek, 10:32

Megérkezett a McLaren legújabb vadorzója – íme, a 600LT

Nyomtatás

Korábban több ízelítőn is megmutatta már nekünk a McLaren legújabb „csodafegyverét”, de most végre teljes valójában leleplezték legkisebb modelljük megvadított változatát, ami a várakozásoknak megfelelően az LT jelzést kapta, méghozzá egy 600-as számmal előtte – és mind tudjuk, hogy mit is jelent ez pontosan. A bébi McLaren nem csak teljesítményben fejlődött: minden fronton élesebbé vált az autó.

Módosítás dátuma: 2018. június 29. péntek, 09:44

Kőkemény luxusterepessel készül az Audi? – Q9 néven jöhet

Nyomtatás

Az Audi nincs könnyű helyzetben az elmúlt időszakban, hiszen letartóztatták vezérigazgatóját, Rupert Stadlert, méghozzá a dízelbotrány kapcsán. Mindezek ellenére persze nem áll meg azélet a négykarikások háza táján – habár első elektromos crossoverük bemutatóját elhalasztották –, és folyamatosan újabb és újabb hírek látnak napvilágot a jövőbeli modellekkel kapcsolatban. Ezúttal a Q9 esetleges megalkotása van terítéken.

Módosítás dátuma: 2018. június 28. csütörtök, 14:24

A Rolls-Royce nem készül újabb SUV-val – teljes a kínálatuk

Nyomtatás

A Rolls-Royce kétségtelenül kiemelkedik az autóipar sűrűjéből, de ez azért nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem kell figyelembe vennie semmit, ami hatással van a piacra. Erre volt tökéletes példa a Cullinan SUV bemutatása, amit az emelt hasmagasságú modellek iránti elképesztő kereslet hatására készítettek el az angolok – hiszen még a legexkluzívabb szegmens vásárlóit sem kerülték el ezek a trendek. A gyáriak azonban úgy érzik, hogy meg kell húzniuk egy határt, és éppen ezért már most kijelentették, hogy nem készülnek újabb SUV bemutatására.

Módosítás dátuma: 2018. június 28. csütörtök, 14:25

A Mercedes nem zárkózik el egy V8-as X-osztálytól

Nyomtatás

A Mercedes-Benz tavaly dobta piacra első pickupját az X-osztály képében, amely az első prémium szereplő ebben a szegmensben – legalábbis papíron. A menetpróbán még csak a Nissantól származó dízelmotorral tehettük próbára az autót, de hamarosan a csillagosok saját, 258 lóerős, V6-os hajtásláncával is elérhető lesz a négykerekű. Éppen utóbbi bemutatója kapcsán készült el interjú a gyáriak képviselőjével, aki elárulta, hogy egy ennél is nagyobb erőforrás beépítésétől sem zárkóznak el.

Módosítás dátuma: 2018. június 28. csütörtök, 11:28

Az Alfa Romeo leállítja a 4C Coupé gyártását

Nyomtatás

Az Alfa Romeo még 2013-ban mutatta be a 4C-t, amivel sokak meglepetésére olyan modelleket vettek célba, mint a Porsche Cayman. A pillekönnyű sportautó hamar a rajongók kedvence lett, és mi is igazán szeretjük, ám eladások tekintetében nem hozta azt, amit vártak tőle a gyáriak. Éppen ezért jövőre leállítják az autó gyártását, de azért hagynak némi fogódzót a rajongóknak, ugyanis a Spider kivitel forgalmazása folytatódik majd.

Módosítás dátuma: 2018. június 28. csütörtök, 10:33

Az Audi elhalasztotta elektromos crossoverének bemutatóját

Nyomtatás

Az Audi korábban már bejelentette, hogy augusztus 30-án leplezi le első teljesen elektromos crossoverét, az e-tront, most azonban szervezési okokból elhalasztották a bemutatót a négykarikások, és pontos időpontot ugyan még nem határoztak meg, de még idén megérkezik majd a négykerekű. Sokan azonban arra gyanakodnak, hogy nem szervezési problémák, hanem az Audi vezérigazgatójának letartóztatása áll a halasztás hátterében.

Módosítás dátuma: 2018. június 27. szerda, 15:32

5. oldal / 853