Hírek

Egyedi 911 GT3 RS-sel jelentkezett a Porsche Exclusive Manufaktur

Nyomtatás

A Porsche Exclusive Manufaktur részlege bizony nem átall minket időről időre lenyűgözni. A 911 Turbo S Exclusive Series-re biztosan mindenki emlékszik még, ezúttal pedig a Genfben frissült GT3 RS-hez készítettek egy teljesen egyedi konfigurációt. Ezúttal azt igyekeztek megmutatni, hogy a versenypályára kihegyezett 911 sem csak rikító színekben, versenycsíkokban mutat jól.

Módosítás dátuma: 2018. április 06. péntek, 11:50

Új kiegészítőket és OPC Line csomagot kapott az Opel Grandland X

Nyomtatás

Az Opel Grandland X kétségtelenül a németek egyik legdivatosabb modellje jelenleg, ráadásul tesztünkön is bizonyította már rátermettségét. Nemrég egy új, izmos dízelmotorral is bővült a palettája, most pedig ismét friss opciókat is kiegészítőket jelentettek be a villámosok: a rengeteg praktikus, gyári megoldás mellett elérhető lett az OPC Line csomag, ami az amúgy is mutatós formákat még izgalmasabbá varázsolhatja – sportosabb irányba terelve az összképet.

Módosítás dátuma: 2018. április 06. péntek, 10:17

650 lóerős hibrid kupét mutathat be még idén az Alfa Romeo?

Nyomtatás

Az Alfa Romeo új generációs modelljei kétség kívül meggyőztek minket, de az eladások sajnos nem úgy alakulnak, ahogyan azt olaszok szerették volna, így a Giulia és a Stelvio mellé már beígért új típusok bemutatkozása sajnos ismét csúszhat. Ellenben a hírek szerint az Alfa még idén meglephet minket egy olyan négykerekűvel, amiről bár sokat suttogtak, hivatalos körülmények között sosem esett szó róla – ez pedig a Giulia kétajtós, kupé testvére lehet.

Módosítás dátuma: 2018. április 05. csütörtök, 12:11

Elektromos segítséggel lehet még gyorsabb a következő Ford Focus RS

Nyomtatás

Ideje sietniük azoknak, akik újonnan szeretnének hozzájutni a jelenleg futó Ford Focus RS-hez, ugyanis az amerikaiak holnap leállítják kompaktjuk legvadabb verziójának gyártását, így legfeljebb készletről lehet már csak hozzájutni a jövőben. Rögtön azért nem kell a kardunkba dőlnünk, hiszen a Ford a jövő héten bemutatkozó új generációból is tervez RS kivitelt, ami természetesen még gyorsabb lesz, mint a mostani kivitel – igaz, erre még bőven kell majd várnunk.

Módosítás dátuma: 2018. április 05. csütörtök, 11:19

Új nevet és nyolcfokozatú automata váltót kapnak a Citroën egyterűi

Nyomtatás

Az SUV-k és crossoverek térnyerésének egyértelmű vesztesei a korábban nagy sikereknek örvendő egyterűk, de azért bőven találunk még olyan márkát, aki kitart a maga a családi autói mellett. Nem meglepő módon ilyen a Citroën is, amely a kategóriában már-már „legendának” számító C4 és Grand C4 Picassóval még mindig tartja a frontot. A franciák azonban úgy döntöttek, hogy a 2016-ban frissült modelleknek ideje új néven Picasso helyett SpaceTourerként folytatniuk szép pályafutásukat, ráadásul egy új, nyolcfokozatú automatát is kapnak – mindez pedig májustól lép életbe.

Módosítás dátuma: 2018. április 05. csütörtök, 10:34

Nem készít SUV-ból Black Series modellt a Mercedes-AMG

Nyomtatás

A Mercedes-AMG kínálatának legerősebb tagjai mindig is a már-már versenyautóvá vadított Black Series kivitelek voltak, amelyekből nem is készült el túl sok az évek alatt. A hatalmas SUV és crossover őrület közepette pedig talán jogosan merült fel a kérdés egyesekben, hogy a csillagosok sportrészlege azok után, hogy már az összes emelt hasmagasságú modelljük elérhető AMG kivitelben, vajon valaha is rábiggyeszti-e a már önmagában is sokat mondó szópárost egy ilyen modellre.

Módosítás dátuma: 2018. április 04. szerda, 18:20

Új csomaggal lett még látványosabb a Volvo XC40 (videó)

Nyomtatás

A Volvo XC40-et választották meg idén az Év Autójának Európában, és éppen a cím elnyerésével párhuzamosan szerkesztőségünkben is bizonyította képességeit az autó. A svédek kompakt SUV-ja már önmagában is igen jól mutat, azonban a gyáriak úgy gondolták, hogy még több lehetőséget kellene biztosítani a vásárlók számára a személyre szabás terén, így megalkottak egy csomagot, ami csiszolt, rozsdamentes acél elemekkel teszi még látványosabbá az autót.

Módosítás dátuma: 2018. április 04. szerda, 11:08

A National Geographic örökíti meg a Rolls-Royce Cullinan utolsó tesztjeit

Nyomtatás

A legtöbb gyártó a fejlesztés alatt szereti titokban tartani legújabb modelljeit és annak képességeit, amit természetesen alapos álcázással és olykor egy kis félrebeszéléssel igyekeznek elérni. Nem úgy a Rolls-Royce, amely a National Geographic segítségét kérte, hogy a még idén bemutatkozó Cullinan fejlesztésének – vagy inkább tesztelésének – utolsó fázisát profik dokumentálják, és közvetítsék a nagyközönség felé.

Módosítás dátuma: 2018. április 04. szerda, 10:25

Lefelé is bővít az Audi? – még az évtized vége előtt jöhet a Q1

Nyomtatás

Ahogyan az autópiac minden szegletében, úgy a prémiummárkák esetében is hódít az SUV és crossover láz. A német prémiumtrió pedig jól láthatóan azt tűzte ki célul, hogy minden apró rést betömjön a kínálatban, és bár az Audi egy hajszállal le van maradva a BMW-hez és a Mercedes-Benzhez képest, csak idő kérdése, hogy a négykarikások is utolérjék az ellenlábasokat. A Q2, a Q3, a Q5 és a Q7 mellé biztosan jön a Q4 és a Q8, de az első teljesen elektromos modelljük is egy SUV lesz, most pedig eléggé úgy tűnik, hogy a kínálat legkisebb tagjaként érkezik majd a Q1 is.

Módosítás dátuma: 2018. április 03. kedd, 16:01

Új, izmos benzinmotort kapott a Renault Captur

Nyomtatás

A Reanult nemrég mutatta be a Mercedes-Benzzel közösen fejlesztett 1,33 literes turbós benzinmotorját, amit szépen lassan szinte minden modelljébe beletesz majd. Így történt ez csendben az Európában hatalmas népszerűségnek örvendő Capturral is, amely 150 lóerős kivitelben kapta meg az egységet, amivel már-már sportosnak mondható menetteljesítményekkel bír.

Módosítás dátuma: 2018. április 03. kedd, 13:52

Elektromos sportautót küldene gyártásba a Hyundai prémiummárkája

Nyomtatás

A Hyundai még mindig tövig tapossa a gázpedált, aminek bizony meg is van az eredménye, és bár Európában sajnos egyelőre nem elérhető a koreaiak prémium márkája, a Genesis, ugyanez igaz arra is. A New Yorki Autószalonra utóbbi egy igazán izgalmas sportautó koncepciót vitt el az Essentia képében, és a hírek szerint a vezetőség mindenáron szeretné sorozatgyártásba küldeni az autót, ráadásul már 2021-re szeretnék megvalósítani ezt a tervüket.

Módosítás dátuma: 2018. április 03. kedd, 09:28

5. oldal / 831