Hírek

Ízelítő videón az egy hét múlva érkező vadonatúj Ford Focus

Nyomtatás

A Ford Focus annak ellenére, hogy a piac egyik legöregebb szereplője, még mindig jól tartja magát, ám az amerikai is tudják, hogy eljött az ideje a váltásnak. A vadonatúj generáció pedig mindössze egy hét múlva, azaz április 10-én fog bemutatkozni, és a gyáriak ennek örömére meg is osztottak velünk egy ízelítők videót, amin jó pár érdekes részletre fény derül.

Módosítás dátuma: 2018. április 03. kedd, 08:44

Modern klasszikus – itt a MINI elektromos veteránja

Nyomtatás

A hét elején számoltunk be róla, hogy a MINI egy érdekességgel készül a New Yorki Autószalonra, ám akkor még csak a pár másodperces kisfilmben feltűnő, az elektromos modellek emblémájával ellátott klasszikus példány alapján próbáltunk meg rájönni, hogy mi is lehet majd az. Kissé talán túlgondoltuk a dolgot, ugyanis a MINI egyszerűen azt a négykerekűt leplezte le végül, ami feltűnt az ízelítőben, és ahogyan az embléma alapján is sejthettük, a klasszikus példány lemezei alá bizony elektromos hajtás került.

Módosítás dátuma: 2018. március 29. csütörtök, 16:52

Szuper-SUV Maserati módra – íme, a Levante Trofeo

Nyomtatás

A Maserati nem a legszebb és legkönnyebb időszakát éli mostanában, de a legendás olasz márka természetesen folytatja a munkát. New Yorkban például lepelezték a Levante SUV legvadabb verzióját, amely a Trofeo névre hallgat, és egy Ferraritól érkező V8-as szív élteti – mondanunk sem kell, ez kötelező lépés volt a gyáriaktól, hiszen az ilyen exkluzív hobbiterepesek világában bizony még ilyen teljesítményszinten is komoly harc dúl.

Módosítás dátuma: 2018. március 29. csütörtök, 15:39

Csak finoman – visszafogottan újult meg a Mazda CX-3

Nyomtatás

Mostanra már megszokott, hogy az egyes típusok esetén az aktuális modellciklus nagyjából felénél menetrendszerűen érkezik egy frissítés. Az mindig az adott négykerekűtől függ, hogy a gyáriaknak mennyire, és hol kell hozzányúlniuk az autóhoz: a formákat kell jobban átszabni, vagy esetleg a lemezek alatt kell inkább fejleszteni. A Mazda a CX-3 esetében utóbbit választotta, ami nem meglepő, hiszen a kis crossover még most is kategóriájának egyik legmutatósabb darabja, és formailag továbbra is tökéletesen illik a kínálatba.

Módosítás dátuma: 2018. március 29. csütörtök, 13:20

Fazonigazítás – megérkezett a frissített Hyundai Tucson

Nyomtatás

Korábban az észak-amerikai autószalonok kevésbé voltak érdekesek az európai piac szempontjából, azonban amióta egyre több gyártó dolgozik globális modellekkel, számunkra is fontossá váltak az ilyen seregszemlék, mint például az éppen most futó New Yorki Autószalon. A Hyundai például a frissített Tucsont vitte el keleti parti nagyvárosba, a dél-koreaiak közepes SUV-ja pedig felvette a a gyáriak legfrissebb stílusát.

Módosítás dátuma: 2018. március 29. csütörtök, 12:13

Evolúció – itt a vadonatúj Subaru Forester

Nyomtatás

A Subaruról egyre kevesebbet hallani az elmúlt években, ami többek között annak is köszönhető, hogy nem túl sok újdonsággal szolgálnak a japánok, és még azok sem tudnak igazán nagy erővel lecsapni – persze a kötelezőt hozzák a mérnökök, így talán inkább a tervezőkre lehetne mutogatni. A New Yorki Autószalonon a Subaru leleplezte a vadonatúj alapokra épülő Forester következő generációját, amire sajnos szintén igazak az előbb elmondottak.

Módosítás dátuma: 2018. március 29. csütörtök, 10:59

Ünnepi áremelkedés – holnaptól ismét drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

Tegnap nem kevesebb, mint 6 forinttal drágult a benzin, és 5 forinttal emelkedett a dízel literenkénti átlagára, és sajnos ez a tendencia holnap is folytatódik. A MOL ugyanis bejelentette, hogy a héten immár másodszor emelkednek majd az üzemanyagok árai, és bár a növekedés valamivel kisebb (2 forint a benzin, illetve 3 a gázolaj esetében), ez így is azt jelenti, hogy egy hét alatt 8 forinttal lettek drágábbak a hajtóanyagok.

Módosítás dátuma: 2018. március 28. szerda, 22:34

A 2018-as Világ Év Autója díjat is a Volvo nyerte el

Nyomtatás

Még 2018 első negyedén sem vagyunk túl, a Volvo máris elmondhatja, hogy kiválóan alakul az idei esztendő. A V60 bemutatásával egy fontos modell megújulását ünnepelhették, az XC40 pedig elnyerte az Európai Év Autója díjat. Itt azonban még nincs vége a svédek első negyedéves sikertörténetének, ugyanis az egyébként igencsak rangos, de csak európai országokból érkező zsűri által odaítélt, és csak az öreg kontinensen elérhető autókkal szemben aratott győzelem mellett most a Világ Év Autója címét is sikerült elhódítani a Volvónak, ám ezúttal nem az XC40-gyel, hanem az XC60-nal.

Módosítás dátuma: 2018. március 28. szerda, 18:44

Az arany középút – íme, az Audi RS5 Sportback

Nyomtatás

Az Audi A5 egyelőre nem túl hosszú történetébe a New Yorki Autószalon alkalmával új mérföldkövet tettek le a négykarikások, ugyanis bár négyajtós kupé formában már az előző generáció is létezett, a Sportback kivitel RS változatban eddig nem volt elérhető. Az Audi azonban most úgy döntött, hogy a második generációból elkészíti ezt a változatot is, aminek sokan örülhetnek.

Módosítás dátuma: 2018. március 28. szerda, 18:09

Bezárult a kör – frissült a Mercedes-AMG C 63

Nyomtatás

Ahogyan arra számíthattunk, nem kellett sokat várnunk a C-osztály legvadabb verziójának frissítésére sem, ugyanis a New Yorki Autószalon megnyitójának alkalmából a németek a normál, a 43 AMG és a kupé illetve kabrió kivitelek után leleplezték a 63-as jelölésű AMG kivitelt is. A teljesítmény ugyan nem változott, de így is bőven van mit kiemelni az újdonsággal kapcsolatban, amit először kupéként mutattak meg nekünk a csillagosok.

Módosítás dátuma: 2018. április 23. hétfő, 12:21

Száguldó vadmacska – itt a Jaguar F-Pace SVR

Nyomtatás

A Jaguar F-Pace már egyébként is kategóriájának egyik legsportosabb képviselője, ami a külcsín és a menettulajdonságok terén is igaz. Az angolok azonban nem elégedtek meg ennyivel, és a New Yorki Autószalonon bemutatták az SVR verziót, ami ötliteres V8-as benzinmotorjával kíván kategóriájának élére ugrani.

Módosítás dátuma: 2018. március 28. szerda, 11:23

6. oldal / 831