Hírek

Új szuperautóval készül a Koengisegg – itt az első ízelítő

Nyomtatás

A Koenigsegg a 2000-es évek elején szinte a semmiből bukkant fel, de nagyon gyorsan be tudott kerülni abba az elit körbe, amely a legvadabb szuperautókat gyártja a világon. Mivel elég kicsi a darabszám, így a kereskedőhálózat sem túl széles, éppen ezért egy új „szalon” megnyitása már önmagában is nagy hír, de a svédek a legújabb, Ausztráliában található képviseletük felavatásán egy exkluzív ízelítőt is megmutattak nekünk a jövő tavasszal érkező új modelljükről, ezzel téve igazán különlegessé a megnyitót.

Módosítás dátuma: 2018. június 25. hétfő, 13:29

Konnektoros hibridként, 680 lóerővel jöhet az Audi RS Q8

Nyomtatás

Az Audi nemrég végre bemutatta első sportos crossoverét, a Q8-at, ami bár formáit tekintve kevésbé kupés, mint például a BMW X6 vagy a Mercedes-Benz GLE Coupé, az egyszerűség kedvéért mégis szinte mindenki terepkupéként emlegeti – köztük mi is. A négykarikás márka természetesen nem hagyja majd ki azt a ziccert, hogy RS változatot faragjon a valaha volt legdinamikusabb SUV-jából, és a legfrissebb hírek szerint egyenesen a Porsche Panamera lemezei alól érkezhet majd a legvadabb Q8 hajtáslánca – ezzel pedig a valaha volt legerősebb Audi lehet majd a modell.

Módosítás dátuma: 2018. június 25. hétfő, 10:54

A Lamborghini hibridként mentené meg nagy szívómotorjait

Nyomtatás

A Lamborghini híres arról, hogy még mindig ragaszkodik a szívó V10-es és V12-es motorokhoz – legalábbis a kőkemény sportautóik esetében, hiszen az Urus SUV V8-as turbóst kapott. A gyáriak műszaki vezetője, Maurizio Reggiani pedig megnyugtatta a rajongókat, hogy a bikás márka nem fog lemondani a megszokott szívómotorokról, ám mivel nekik is meg kell majd felelniük a különböző normáknak, így megoldást kell majd keresniük a hatékonyság növelésére – ez pedig a hibrid rendszerekben rejtőzhet.

Módosítás dátuma: 2018. június 22. péntek, 12:47

Az XC40 villanyos változataként jön az első elektromos Volvo

Nyomtatás

A Volvo köztudottan az elektromos autózás híve, amit jól mutat az is, hogy minden új generációs modelljükből készítenek konnektoros hibrid változatot – a 60-as széria esetében rögtön kétfélét is. A svédek azonban nemsokára bemutatják az első tisztán elektromos négykerekűjüket is, a gyáriak formatervezésért felelős vezetője, Thomas Ingenlath pedig azt is megerősítette, hogy ez az XC40 villanyos verziója lesz.

Módosítás dátuma: 2018. június 22. péntek, 12:01

Búcsú a slusszkulcstól: okostelefonjaink veszik át a helyét

Nyomtatás

Az okostelefonok mostanra életünk szerves részét képezik, így nem csoda, hogy egyes autógyártók és más vállalatok az autózás világában is egyre nagyobb szerepet szánnának az ilyen mobil eszközöknek. A Mercedes-Benz már most is kínál fejlett nyitási-indítási lehetőségeket az okostelefon segítségével, a Car Connectivity Consortium (CCC) nevű cég pedig kifejezetten ilyen technológiák fejlesztésére helyezi a hangsúlyt, és szerintük ez jelenti a jövőt.

Módosítás dátuma: 2018. június 22. péntek, 10:53

Új AMG hajtásláncot kaphat a Mercedes-Benz C-osztály

Nyomtatás

A Mercedes-Benz nemrég frissítette a C-osztályt, és a ráncfelvarrás keretein belül természetesen az AMG verziók is megújultak. A középkategóriás kínálatában jelenleg három ilyen kivitel található, méghozzá a 390 lóerős 43-as, a 476 lovas 63-as és az 510 tagú ménest megmozgató 63 S. Egy most kiszivárgó dokumentum szerint azonban hamarosan újabb AMG verziót köszönthetünk majd a C-osztály palettáján, ugyanis a csillagosok levédették a C 53 jelölést is.

Módosítás dátuma: 2018. június 22. péntek, 09:28

Visszatérő – hazánkban is elérhető lesz az új Toyota Camry

Nyomtatás

A világ legnagyobb darabszámban eladott szedánja 14 év szünet után visszatér Európába: a világ legnépszerűbb autóinak TOP10-es listáján bérelt hellyel rendelkező Camry a Toyota legújabb generációs, hibrid hajtásával érkezik. A Toyota vadonatúj zászlóshajója 2019 első negyedévétől lesz elérhető Európában, érkezésével pedig nem csak a magánvásárlók piacán hozhat új, környezetbarát alternatívát a szegmensben, de alaposan átrajzolhatja a flottapiacot is.

Módosítás dátuma: 2018. június 22. péntek, 05:41

A BMW is komolyan számol a hidrogénhajtással

Nyomtatás

Éppen tegnap számoltunk be róla, hogy az Audi és a Hyundai a hidrogénes autózás érdekében egyesítették erőiket, ma pedig már a BMW-ről beszélhetünk az alternatív, üzemanyagcellás hajtásláncok kapcsán. Egy ideig ugyan nem igazán volt felszínen ez a technológia, a bajorok azonban emlékeztettek minket, hogy nem mondtak le róla, és folyamatosan fejlesztik a saját megoldásaikat.

Módosítás dátuma: 2018. június 21. csütörtök, 17:53

A Bentley is terepkupét készít – a Bentayga Speed lehet az?

Nyomtatás

A sort a BMW kezdte, és hatalmas sikereit látva természetesen a Mercedes-Benz, majd mostanra az Audi is csatlakozott a terepkupé, vagy legalábbis sportos SUV szegmenshez. A következő a Porsche lehet a Cayenne kupésított verziójával, és a legfrissebb pletykák szerint az eggyel magasabb kategóriában játszó Bentley is megirigyelte az említett gyártók sikereit, és jövőre piacra is dobhatja a Bentayga dinamikusabb megjelenéssel megáldott verzióját.

Módosítás dátuma: 2018. június 21. csütörtök, 16:50

Modern karakteresség – íme, a frissített Jeep Renegade

Nyomtatás

A Jeep néhány héttel ezelőtt már megmutatta nekünk néhány képen a frissített Renegade-et, de a részleteket akkor még nem árulták el a gyáriak. Most azonban egy teljes galéria mellett végre mindent megtudhatunk az amerikaiak – legalábbis egyelőre – legkisebb modelljének ráncfelvarrott változatáról.

Módosítás dátuma: 2018. június 21. csütörtök, 09:20

Ledobta a puttonyt – bemutatkozott az új Volvo S60

Nyomtatás

Ahogyan azt a Volvo beígérte, ma le is rántotta a leplet a vadonatúj S60-ról, és bár kombiként a V60 képében láttuk már a svédek új középkategóriását, mégis nagy kíváncsisággal vártuk, hogy bemutatkozzon a négyajtós kivitel is, ami az első új generációs Volvo lesz, amihez már nem rendelhetnek dízel hajtásláncot a vásárlók.

Módosítás dátuma: 2018. június 20. szerda, 19:58

7. oldal / 853