Hírek

Fejlődik a BMW iPerformance zászlóshajója, a 740e

Nyomtatás

A rendszerint meglehetősen pontos, illetve valós információkat megosztó BMW Blog BMW-rajongó weboldal hírei szerint a bajor gyártó kezelésbe vette konnektoros hibrid csúcsmodelljét, vagyis a 740e-t, amit nemrégiben nekünk is volt szerencsénk egy teszthét keretében alaposan górcső alá venni.

Módosítás dátuma: 2017. december 29. péntek, 14:15

Semmi nem állítja meg a Volkswagent: rekordévet zárt a márka

Nyomtatás

Óriási (és véleményünk szerint mesterségesen ‘csinált’) dízelbotrány, valamint azzal kapcsolatos problémák/kritikák ide vagy oda, nagyon úgy néz ki, hogy a Volkswagen szárnyalását semmi nem tudja megállítani, még a kritikus, (ál)szent Amerika sem: a német autógyártó-óriás friss sajtóközleményében bejelentette, hogy idén – történelmében először – átlépi a bűvös 6 milliós számot, már ami a 12 hónap alatt legyártott járművek darabját illeti.

Új hajtásláncokat kap a hazánkban is elérhető Bentley Bentayga SUV

Nyomtatás

A Bentley újdonságaival érintőlegesen ezidáig is foglalkoztunk, azonban mostantól kiemelt figyelmet kap a márka, hiszen idén hivatalossá vált, hogy jövőre hazánkban is megjelenik a brit luxusautógyártó: a szalon a Porsche Centrum Budapest XI. kerületi telephelyén a Szerémi úton nyílik meg, a Bentley modelljeit pedig már mostantól megrendelhetik a tehetős érdeklődők.

A bemutatás küszöbén áll a vadonatúj Mercedes-Benz A-osztály

Nyomtatás

A Mercedes-Benz hivatalosan is bejelentette, hogy a márciusi Genfi Autószalonon lerántja a leplet vadonatúj prémium kompakt modelljéről, az A-osztályról. Az A-osztálynak – az azonos kompakt padlólemezre épülő társaihoz, vagyis a B-, CLA- és GLA-osztályhoz hasonlóan – nagy szüksége van a vérfrissítésre, a konkurencia ugyanis szép lassan túlszárnyalta a legkisebb csillagos autók kvalitásait.

Az Alfa Romeo gőzerővel dolgozik a márka csúcsmodelljén

Nyomtatás

Az Alfa Romeo a gyönyörű középkategóriás Giulia sportszedánnal és a remek Stelvio közepes méretű crossoverrel ismét megérdemelten felkerült a prémiumkategória élvonalába, mi pedig örömmel hirdethetjük, hogy ismét van miért Alfát venni. A márkaértékek a klasszikusak: az érzelmek, valamint a vezetési élmény, ami mindkét újdonság esetében a kategória élvonalában van. Reméljük, hogy a piac megfelelően fogadja az olaszok erőfeszítéseit, hiszen az Alfa most tényleg megérdemelné a sikereket.

Névre szabott MINI-kiegészítőket rendelhetünk 2018-tól

Nyomtatás

A MINI-modellek személyre szabhatósgával eddig sem volt gond, jelenleg is igencsak nehéz két ugyanolyan MINI-t találni. A gyártó azonban pontosan tudja, hogy ügyfelei számára nagyon sokat jelentenek az érzelmek és a személyes kötődés, így az illetékesek igyekeztek kitalálni valami olyan újítást, amivel a tulajdonosok még inkább személyre tudják szabni kedvenc MINI-jüket.

Péntektől drágul a benzin – idén utoljára

Nyomtatás

Utoljára két hete számolhattunk be változásról a hazai üzemanyagárak tekintetéen, azonban a MOL ma bejelentette, hogy lesz még egy utolsó 2017-es árváltozás: történetesen a benzin kiskereskedelmi literára fog holnapután bruttó 2 forinttal megemelkedni. Ez azt jelenti, hogy december 29-től a benzin országos átlagos literára kb. 358 forintra emelkedik, míg a gázolaj változatlanul nagyjából 369 forintos átlagos literáron lesz megvásárolható.

Tisztán elektromos változatok is lesznek az új Volvo V40-ből

Nyomtatás

A Volvo néhány éven belül körbeér teljes modellpalettájának lecserélésével. Először az új XC90 érkezett meg az új generációs modellek közül, aztán az S90/V90 páros következett a sorban a V90 CC-t is beleértve, majd a vadonatúj XC60 is megjelent, a habot a tortán pedig a kínálatba frissen belépő XC40 jelentette. Már csak két típus vár a cserére: egyrészt az S60/V60, aminek utódja a hírek szerint jövőre mutatkozik be, másrészt pedig a V40, ami mind a mai napig okos választásnak számít a prémium kompaktok között, de lassan eljön az idő az utód bemutatására.

Melyik BMW-dízel az arany középút? - 20d, 30d, 40d és 50d gyorsulási verseny

Nyomtatás

Kétségtelen, hogy egyre inkább előtérbe kerülnek a hibrid hajtásláncok, és azokon belül is elsősorban a konnektorról is tölthető hibridek, azonban a jó öreg dízelmotorok létjogosultsága még mindig megkérdőjelezhetetlen, különösképp Európában. És a prémium gyártók ennek megfelelően folyamatosan fejlesztik dízelmotorjaikat: a Mercedes-Benz például nemrégiben egy új sorhatos motorgenerációt dobott piacra, a BMW pedig továbbra is az élvonalba tartozik a dízelek piacán.

Ideje Fókuszálni – érkezik a vadonatúj Ford Focus

Nyomtatás

A Ford Focus a folyamatos megújulás ellenére is megérett a váltásra, amivel maga a gyártó is teljes mértékben tisztában van. A kék oválosok, amolyan izgalomfokozás gyanánt közzé is tettek egy képet a következő generációról, amely teljes egészében megújulva próbál ismét borsot törni a kompakt szegmens többi szereplőjének orra alá.

Módosítás dátuma: 2017. december 27. szerda, 10:51

Vége lehet a jó világnak, hamarosan búcsúzhat az Audi R8

Nyomtatás

Először is, nagyon reméljük, hogy a hír nem igaz, vagy legalábbis meggondolják majd magukat a németek a végleges döntésig: a napokban olyan információk röppentek fel a négykarikás gyártó háza tájáról, hogy az R8 sportautó gyártása rövidesen, két-három éven belül befejeződhet. A magyarázat rendkívül egyszerű: gazdasági szempontból állítólag nem éri meg piacon tartani az R8-at, bár presztízs szempontból kétségtelenül sokat ad az R8 a márkának.

7. oldal / 808