Hírek

Hazánkba is megérkezett a Lada Vesta Kombi és SW Cross

Nyomtatás

A Lada Vesta már tavaly bizonyította tesztünkön, hogy az oroszok nem veszik félvállról az európai terjeszkedést, hiszen a modern megjelenéssel és extrákkal megáldott modellt kifejezetten úgy tervezték, hogy az öreg kontinens vevőinek igényeit is képes legyen megugrani – persze a maga kategóriájában. A gyáriak pedig igyekeznek még tovább fejlődni, amit a Vesta puttonyos és „telekjáró” változataival szeretne elérni. A két újdonság pedig a mai napon megnyílt, budapesti Automobil és Tuning Shown a magyar piac számára is bemutatkozott.

Módosítás dátuma: 2018. március 23. péntek, 19:30

Az ideális Volvo? – bemutatkozott hazánkban az új Volvo V60

Nyomtatás

A Volvo a vadonatúj V60-at, vagyis a márka prémium középkategóriás kombiját alig egy hónapja jelentette be, az autót pedig ma délelőtt máris megcsodálhattuk hazai porondon, ugyanis két V60 ellátogatott a budapesti Volvo Galéria márkakereskedésbe. A svédek büszkesége a Genfi szalon egyik legnagyobb sztárja volt, mégpedig megérdemelten: régen láttunk már ennyire kívánatos családi autót.

Módosítás dátuma: 2018. március 22. csütörtök, 19:40

Jövőre jön az új Leon, 2020-ban pedig az első elektromos Seat

Nyomtatás

A Seat lendületben van: az elmúlt években belehúztak a spanyolok, és a következő két évre is több újdonságot ígérnek. Nemrég elindították sportos almárkájukat, a Cuprát, és még idén jön a hétszemélyes SUV-juk, a Tarraco. 2019-ben pedig egy nagyon fontos modelljük lép majd új generációba, hiszen érkezik a kompakt Leon vadonatúj változata, de 2020-ban az első teljesen elektromos Seat is bemutatkozik.

Módosítás dátuma: 2018. március 22. csütörtök, 18:20

Hivatalos képeken a Porsche jövőre érkező elektromos modellje

Nyomtatás

A Porsche éppen ma osztott meg egy videót arról, hogy milyen keményen nyüstöli a hamarosan érkező hibrid Cayenne prototípusait. A németek azonban nem érték be ennyivel, ugyanis most újabb képek kerültek fel az internetre hivatalos forrásból, melyek egy még izgalmasabb jövevényt ábrázolnak: a gyárban készült fotókon ugyanis a Mission E sorozatgyártású verziójának előszériás példányait láthatjuk.

Módosítás dátuma: 2018. március 22. csütörtök, 17:57

Így nyúzza a Porsche az idén érkező hibrid Cayenne-t (videó)

Nyomtatás

A vadonatúj Porsche Cayenne még tavaly nyáron mutatkozott be, ám akkor csak a V6-os motorral szerelt normál és S verziókat csodálhattuk meg – igaz, egy hónappal később már a V8-assal szerelt Turbo is napvilágot látott. Ezek azonban még mindig csak egy szeletét jelentik a Cayenne teljes kínálatának, amelynek tagjai szépen lassan fogják majd felfedni magukat. A következő pedig a konnektoros hibrid hajtáslánccal szerelt E-Hybrid variáns lesz, amit már nagy erőkkel nyúznak a németek.

Módosítás dátuma: 2018. március 22. csütörtök, 13:30

19 új modellel készül 2020-ig a Škoda – elektromos autók is jönnek

Nyomtatás

A Škoda kétség kívül hatalmas lendületben van, akárcsak a Volkswagen konszern összes többi márkája, így szinte meg sem lepődünk azon, hogy a csehek bejelentették: a következő két évben 19 új modellel készülnek. Mielőtt persze bárki azt hinné, hogy a gyáriak gyorsan megduplázzák a modellpalettájukon található típusok számát, szögezzük le, hogy ebben az új modellvariánsok is beletartoznak, nem csak a vadonatúj vagy éppen új generációba lépő négykerekűek – de persze belőlük is lesz jónéhány.

Módosítás dátuma: 2018. március 22. csütörtök, 12:53

Már jövő hónapban jöhet az elektromos BMW X3 előfutára

Nyomtatás

Noha a nagy német prémiumtrió már régóta bizonygatja, hogy elkötelezett hívei az alternatív – ezen belül is főleg az elektromos – hajtásláncoknak, a BMW volt az első, aki az i és az iPerformance modellekkel már az első igazán komoly lépést is megtette. A bajorok pedig nem kívánják feladni ezt a helyzeti előnyt, és a hírek szerint még idén bemutatnak több új elektromos koncepciót, melyek a következő években egytől egyig sorozatgyártásba kerülnek majd.

Módosítás dátuma: 2018. március 22. csütörtök, 11:55

Érdemes holnap tankolni – péntektől drágul a benzin

Nyomtatás

A mai napon nem változtak az üzemanyagárak, azonban a MOL bejelentette, hogy péntektől emelkedés lesz, de csak a benzin esetén. A mostani árnövekedéssel a két üzemanyag literenkénti átlagára még közelebb kerül egymáshoz, ugyanis a gázolaj esetében már két hete nem tapasztalhattunk változást, míg a benzin ára ugyan csökkent múlt héten 3 forinttal, péntektől 4 forinttal lesz drágább.

Módosítás dátuma: 2018. március 21. szerda, 15:47

Biztosítva van a hazai Opel gyár jövője – új beruházást indított a PSA

Nyomtatás

Amikor a PSA megvásárolta az Opelt, sokan aggódtunk, hogy mi lesz a villámosok hazai motorgyárának sorsa, most azonban úgy tűnik mindenki megnyugodhat, ugyanis a franciáknak vannak tervei a Szentgotthárdon található üzemmel. A gyár ugyanis projektet kap a PSA csoport ma bejelentett fejlesztési stratégiájának részeként. A hírt Budapesten közös sajtóértekezleten jelentette be Grzegorz Buchal a szentgotthárdi gyár igazgatója és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Módosítás dátuma: 2018. március 21. szerda, 15:32

Máris rendelhető az új BMW X4 – 14,5 milliótól lehet a miénk

Nyomtatás

A BMW X4 a Genfi Autószalonon mutatkozott be a nagyközönségnek, és bár elöl és belül nem meglepő módon az X3 megoldásai köszönnek vissza rajta, a hátsó traktus azért bőven tudott újat mutatni, és akkor a teljes friss, dízel M Performance hajtásláncról még nem is beszéltünk. A bajorok közepes terepkupéja pedig máris feltűnt a gyártó magyar honlapjának konfigurátorában, mi pedig nem voltunk restek közelebbről is megvizsgálni, hogy pontosan mennyiért is lehet a miénk az újdonság.

Módosítás dátuma: 2018. március 21. szerda, 15:15

Átcímkézve? – a Corsa lett a második újkori GSi Opel

Nyomtatás

Az Opel az Insignia sportos csúcsváltozataként hozta vissza kínálatába a legendás GSi jelzést, és ahogyan már a korábbi menetpróbán is beígérték, máris megérkezett második modelljük a jól csengő betűhármassal. Túl sok részletet egyelőre nem árultak el a Corsa GSi-ről, és egyelőre csak két fotót mutattak meg nekünk, de nem kell túl nagy fantázia, hogy néhány dologra magunktól is rájöjjünk.

Módosítás dátuma: 2018. március 21. szerda, 12:57

8. oldal / 831