Hírek

Az abroncsok jók, ugye?

Nyomtatás

Nem hiába mondogatjuk, hogy az abroncs az autó egyik legfontosabb alkatrésze: végre valaki felfigyelt erre, és holmi mellékszereplés helyett legújabb filmjének főszerepét adta neki.

Itt az új Hyundai Elantra: érdemes lesz számolni vele - videóval

Nyomtatás

A Dél-Koreában épp a napokban zajló Busani Autószalonon a Hyundai bemutatta legfrissebb büszkeségét, a négyajtós alsó-középkategóriás Elantra szedánt (Koreában Avante néven fut). Úgy látszik, hogy a koreai autógyártó meghallgatta az i30 kapcsán a sok-sok vásárlói, illetve újságírói panaszt az említett modell formaterve kapcsán, az Elantra vonalai ugyanis szerencsére merészre, egyedire és szépre sikeredtek; hűen tükrözik a Hyundai új formai irányvonalát.

Gyári videón az új Ford Mustang GT – 418 lóerővel

Nyomtatás

A legutóbbi, első ránézésre enyhe frissítés során a Ford Mustang technikája fényévekkel javult, ugyanis mind a V6-os alapváltozat, mind pedig a V8-as GT verzió lényegesen erősebb, modernebb, takarékosabb, és nem utolsó sorban tisztább motorokat kapott. A teljes egészében alumíniumból készülő erőforrások az amerikai gyártóktól meglepő módon

Kistestvére születhet az X6-nak: zöld utat kaphat az X4-es BMW

Nyomtatás

A legfrissebb, BMW háza tájáról érkező értesülések szerint a bajorok vezetősége komolyan tárgyal egy újabb érdekes modell érkezéséről: a szóban forgó típus nem más, mint az X6-os kistestvére, amely X4 néven kerülne forgalomba, valamikor 2012-2013 környékén.

A BMW az utolsó simításokat végzi az M5-ön – kémvideóval

Nyomtatás

Már többször is beszámoltunk arról, hogy a jelenlegi 5-ös BMW-k csúcsa, az M5 rövidesen érkezik, amelynek legnagyobb újdonsága, hogy szakít a hagyományokkal, azaz a magas fordulatszámú, öblös „szívó” erőforrásokkal: az ötödik generációs M5-ös motorházteteje alatt ugyanis az X5M/X6M páros 4,4 literes biturbós V8-asának átalakított változata dolgozik majd, előreláthatólag 580 lóerős teljesítménnyel és óriási, 720 Nm-es maximális forgatónyomatékkal.

Módosítás dátuma: 2010. december 02. csütörtök, 13:52

A Toyota a Corolla ráncait is felvarrta

Nyomtatás

Az Aurishoz hasonlóan a Corollát is elérte a 2010-es modellévre a frissítés szele, így a négy éve bemutatkozott szedán immár megújult külsővel és belsővel hódíthat Európa szerte.

Belépő az RS-klubba: közeleg a 340 lóerős Audi RS3

Nyomtatás

Az Audi immár kissé öregecske A3-as sorozata nemrégiben, a Lipcsei Autószalonon megújult kissé, a vélhetően 2012-ben leváltásra kerülő kompakt sorozatról ráadásul az ingolstadti autógyártó rövidesen lehúz még egy bőrt, méghozzá nem is akármilyet: az utolsó A3-változat ugyanis a széria csúcsa lesz, azaz a márka legsportosabb RS modelljeinek kínálatát bővítő RS3.

Módosítás dátuma: 2010. december 02. csütörtök, 13:52

Reventón a vízen? – készül a Lamborghini yachtja

Nyomtatás

Manapság már az autógyártók sem engedhetik meg maguknak, hogy kizárólag négykerekűek fűződjenek nevükhöz. Az elmúlt években így születtek olyan különlegességek, mint például a Lexus hibrid kerékpárja, vagy a Porsche szánkója. A felsorolás a végtelenségig folytatható, de inkább nézzük, hogy mivel is rukkolt elő a Lamborghini.

Újabb Bentley kabrió érkezik

Nyomtatás

Ahogy azt a korábbi Bentley modellek – például a Continental esetében - már megszokhattuk, a brit gyártó palettájának újdonsága, a Mulsanne is kétajtós testvéreket kap. Dr. Ulrich Eichhorn, a vállalat vezetője, korábban már célzott a kupé és kabrió változat érkezésére, most azonban már biztossá vált, hogy az új zászlóshajó szellős változata leváltja az Azure-t.

Pehelysúlyú crossover a Lotustól

Nyomtatás

Már bátran kimondhatjuk, hogy a Lotus korunk egyik leginnovatívabb gyártója: a benzinmotor által táplált elektromos hajtás mellett ezúttal a könnyűépítés révén szeretnék jobbá tenni jövőnket. Legújabb tanulmányuk – egy négyszemélyes crosover – ugyanis úgy könnyebb 38 százalékkal hasonszőrű társainál, hogy a költségek terén ez csupán három százalékos emelkedést jelent.

Nürburgringi videón a Porsche 911 GT3 R Hybrid versenyautó

Nyomtatás

A márciusi Genfi Autószalonon is találkoztunk már az eddigi legmeghökkentőbb 911-es Porschéval, a hibridhajtású GT3 R Hybrid versenyautóval, amelyet a gyártó olyannyira komolyan gondol, hogy többek között a legendás raliversenyző, jelenleg Porsche-tesztpilóta Walter Röhrl irányításával el is indítja az idei 24 órás Nürburgringi versenyen.

813. oldal / 839