Hírek

Új motorokkal frissült a Mercedes C-osztály Coupé és Cabriolet

Nyomtatás

A Mercedes-Benz még a Genfi Autószalon előtt indította el a C-osztály frissítéshullámát: először a négyajtós és a kombi, majd a gyengébbik AMG variáns, most pedig Coupé és a Cabriolet volt soron – így egyedül a legvadabb, 63-as jelölésű sportváltozatok maradtak hátra. Nagy meglepetésre a korábbi frissített változatok után már nem számíthatunk, de így is rengeteg modern újítással gazdagodtak a kétajtós változatok.

Módosítás dátuma: 2018. március 21. szerda, 12:08

Az első haláleset – gyalogost gázolt az Uber önvezető prototípusa

Nyomtatás

Az Egyesült Államokban már több cég is régóta teszteli a maga teljesen önvezető prototípusait különböző nagyvárosokban, ám eddig még szerencsére egyszer sem fordult elő olyan végzetes baleset, ami most az Uber egyik autójával igen. A vállalat autonóm technológiával felszerelt XC90-ese ugyanis tegnap reggel halálra gázolt egy nőt Arizonában.

Módosítás dátuma: 2018. március 20. kedd, 19:37

Felvillanyozva – az összes nálunk kapható elektromos autó 2018-ban

Nyomtatás

Az már régóta nem kérdés, hogy az elektromotorral hajtott négykerekűek jelentik a jövőt, azonban az igazán nagy bumm – már, ha egyáltalán lesz ilyen, és nem egy szép folyamatos átállásnak leszünk szemtanúi – még nem érkezett el. A következő évekre rengeteg villanyautót ígértek be a gyártók, és bár ezekről is szót ejtünk majd, jelen cikkünkben inkább a piacon jelenleg is elérhető elektromos négykerekűeket kívánjuk számba venni, hogy kerek képet kapjunk arról, hogy mi is a helyzet jelenleg.

Módosítás dátuma: 2018. március 20. kedd, 19:06

V6-os beszállóval frissülhet már jövő héten az Audi R8

Nyomtatás

Az Audi R8 jövője nem túl rózsás, ugyanis a hírek szerint a jelenlegi generációt nem követi majd utód, ami annak a számlájára írható, hogy a négykarikások jobban ráfeküdnének az elektromos autók fejlesztésére – később persze nem kizárt, hogy érkezik majd egy leszármazott, ám az már biztosan nem az autórajongók számára igazán különleges V10-es erőforrással, hanem sokkal inkább villanymotorral. Mielőtt azonban leköszön az autó, még várható egy frissítés, ami új beszálló változatot is hozhat magával, méghozzá egy V6-os egység képében.

Módosítás dátuma: 2018. március 20. kedd, 18:40

A biztonság nevében – íme, a Mercedes új F1-es biztonsági autói

Nyomtatás

A Forma-1-es szezon a hétvégén végre kezdetét veszi Ausztráliában, és természetesen nem csak a csapatok készülnek nagy erőbedobással a rajtra. A Mercedes-AMG alig pár nappal a debütálás előtt – noha reméljük nem lesz rá szükség a versenyen – leleplezte a 2018-as év biztonsági és orvosi autóját. Utóbbi szerepét továbbra is a C 63 S T-modell tölti majd be, ám előbbi helyét a GT R veszi majd át, ezzel még komolyabb teljesítményt adva Bernd Mayländer kezébe.

Módosítás dátuma: 2018. március 20. kedd, 14:45

Saját elektromos márkát alapíthat a Pininfarina

Nyomtatás

A Pininfarina név hallatán szinte minden autórajongónak más modell ugrik be: az olasz dizájnstúdió bizony annyi legendás négykerekűt tervezett már, hogy a két kezünkön is nehéz lenne megszámolni – és akkor még csak az igazán híres típusokat említenénk. Most azonban eljöhet a pillanat, hogy ne csak egy kis plakettként kapjanak helyet az adott autón, vagy egy mondatként szerepeljenek a sajtóanyagban, ugyanis a hírek szerint saját márkát indítanának útjukra a gyáriak, ami ráadásul kizárólag elektromos modelleket fog piacra dobni.

Módosítás dátuma: 2018. március 20. kedd, 12:13

Dízelverő mikrohibrid – új benzinmotort kapott a Volkswagen Golf

Nyomtatás

Egy pár éve még úgy tűnt, hogy töretlen a dízelek a lendülete a piacon, azonban a Volkswagen dízelbotránya és a nagyvárosok háza tájáról folyamatosan érkező, betiltással kapcsolatos hírek bizony szépen lassan elkezdték beverni a szögeket a gázolajosok erőforrások koporsójába. A Volkswagen ezúttal a Golfhoz tett elérhetővé egy új benzinest, ami az állításuk szerint könnyedén felveszi a versenyt az öngyulladósokkal hatékonyság tekintetében.

Módosítás dátuma: 2018. március 20. kedd, 14:43

410 lóerővel, április végén jöhet a BMW M2 Competition

Nyomtatás

Már januárban volt róla szó, hogy a BMW áprilisra tervezi az igencsak népszerű M2 Competition csomagos változatának bemutatóját, és bár még mindig nem erősítették meg hivatalosan az időpontot, megbízható források szerint pontosan április 25-ére tervezik a leleplezést. A belsős informátorok már azt is tudni vélik, hogy az előbb-utóbb minden M-es BMW-hez elérhető Competition csomaggal szerelt kupé még erősebb lesz, mint azt előzetesen vártuk.

Módosítás dátuma: 2018. március 19. hétfő, 17:17

Még többet mutat magából a pénteken érkező új Volkswagen Touareg

Nyomtatás

Most már tényleg csak napok kérdése, és teljes valójában is megcsodálhatjuk a vadonatúj Volkswagen Touareget, hiszen pénteken végre megnyílik az idei Pekingi Autószalon, és ezzel együtt a németek új prémium SUV-ja is felfedi majd magát. A gyáriak persze addig sem hagyják nyugodni a fantáziánkat, hiszen a korábbi álcázott képek és videók után ismét készültek két ízelítő képpel és egy minden eddiginél többet mutató videóval is.

Módosítás dátuma: 2018. március 19. hétfő, 15:13

Négykarikás csúcs-SUV – júniusban bemutatkozik az Audi Q8

Nyomtatás

Az Audi a nagy SUV őrületben talán kissé későn ébredt két német prémium konkurenséhez képest, de nem kell félteni a négykarikásokat sem, hiszen jelenlegi négytagú (Q2, Q3, Q5 és Q7) palettájukhoz még idén két vadonatúj típus csatlakozik, méghozzá a teljesen elektromos e-tron és a csúcsot jelentő Q8 képében.

Módosítás dátuma: 2018. március 19. hétfő, 13:37

Még idén jön a frissített Volkswagen Passat és az új T-Cross

Nyomtatás

Idén már négy éve lesz, hogy a jelenleg futó, B8-as jelölésű Volkswagen Passat bemutatkozott a nagyközönségnek, és bár egyáltalán nem érezhetjük úgy, hogy ez idő alatt megöregedett volna a modell – főleg, hogy a legmodernebb extrákat folyamatosan megkapta az autó –, a kötelező frissítés azért nem maradhat el. A Volkswagen pedig még idén bemutatja a ráncfelvarrott Passatot, ezt pedig maga Herbert Diess, a márka vezetője árulta el.

Módosítás dátuma: 2018. március 19. hétfő, 12:07

9. oldal / 831