Hírek

Megnyitott az első hazai Tesla Supercharger villámtöltő

Nyomtatás

A Győr melletti, M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán található Arrabona OMV töltőállomáson telepítették Magyarország első Tesla Superchargerét, amely a Bécs–Budapest, illetve Pozsony–Budapest útvonalak kiszolgálását célozza. A Tesla hazánkban is egyre népszerűbb elektromos autóinak gyorstöltését biztosító négyállásos létesítményhez az OMV kínálta fel a területet, az együttműködés részeként pedig a Tesla építette ki, illetve üzemelteti a berendezéseket.

Módosítás dátuma: 2017. december 20. szerda, 12:54

A BMW legyártotta a vadonatúj X7 luxus SAV első példányait

Nyomtatás

Ezúttal nem holmi találgatásról, pletykáról, vagy ‘kacsahírről’ van szó, hanem maga a BMW Group jelentette be egy gyári sajtóanyag keretében, hogy a rövidesen érkező BMW X7 luxusterepes első példányai legördültek az amerikai, Spartanburgben működő gyártósorról.

Teljes átalakulás: középmotoros lesz a következő Corvette

Nyomtatás

A (Chevrolet) Corvette kétségtelenül minden idők egyik legmeghatározóbb sportautó-ikonja. Az amerikai modell eddig minden problémát/változást átvészelt, és a tervezők az ’50-es évektől kezdve kitartottak a klasszikus orrmotoros felépítés, illetve a V8-as benzinmotorok mellett. És igaz ugyan, hogy technikailag a Corvette sok szempontból elavultnak számít(ott) néhány európai sportautóhoz képest, ám az amerikaiak mindig addig faragták büszkeségüket, ameddig csak-csak lefaragták hátrányát különféle megoldásoknak köszönhetően, így gyorsaságát és létét soha nem lehetett megkérdőjelezni, ráadásul ára mindig is kedvező volt a konkurensekéhez képest.

Duplakuplungos automataváltót kaptak a kisebb MINI modellek

Nyomtatás

A három- és ötajtós, valamint kabrió MINI modellek kínálatában az eddigi hatfokozatú bolygóműves automataváltó helyét egy hétfokozatú, duplakuplungos Steptronic egység veszi át. Az új váltó gyorsabb kapcsolást és fokozott hatékonyságot ígér.

Újdonságdömping a Volkswagentől – ezekre a modellekre számíthatunk

Nyomtatás

A dízelbotrány már a múlté: előre tekint korunk egyik legnagyobb autógyártója. A növekedést pedig különböző modellváltozatok tucatjával igyekszik fenntartani a wolfsburgi gyártó, az évtized végéig bő egy tucat újdonságokról lerántva a leplet. Haladjunk sorban!

Ezt tudja majd a következő BMW M3

Nyomtatás

Már régóta nem titok, hogy a jövő év derekán köszönthetjük a 3-as BMW új generációját, amely a nagytestvéreihez hasonlóan a CLAR padlólemezre épül fel. Az újdonság tágasabb, minőségibb, hatékonyabb és valamivel könnyebb lesz. De mi a helyzet a sportetalon csúcsverzióval?

Módosítás dátuma: 2017. december 19. kedd, 09:28

Elektromos energia a kipufogóból – így lesznek tisztábbak a jövő motorjai

Nyomtatás

A kipufogó gázai már korábban is hasznos energiaforrásnak bizonyultak – gondoljunk csak a turbófeltöltőre. Azonban itt jó eséllyel még tovább fokozható a belső égésű motorok hatékonysága. A Jaguar Land Rover által vezetett tudományos kezdeményezés azt helyezi előtérbe, hogy a gázok további hasznosításával 5 százalékkal hatékonyabbak legyenek a motorok.

2022-ben érkezhet az Audi új elektromos sportautója

Nyomtatás

Az Audi palettája most sem nevezhető szűkösnek, a jövőben viszont még több alternatívából szemezhetünk, akár elektromos tekintetben is. Elsőként a sort a Q6 nyitja majd, azonban úgy tűnik, hogy a villanyos R8 leköszönése után is lesz négykarikás elektromos sportautó, igaz, a sorozatgyártásra 2022-ig kell várnunk.

Ezek voltak 2017 legkeresettebb autói

Nyomtatás

Miközben mindenki a karácsonyi készülődésekre fókuszál, a háttérben már ott lebeg egy újabb ünnep, a szilveszter fénye is. Néhány hét múlva új esztendőt kezdünk, addig pedig érdemes visszatekinteni, hogy mi történt 2017-ben, hiszen egy-egy hátrapillantásból mindig tanulhatunk. Ebben segít most a Google, amely közzétette az esztendő legnépszerűbb kereséseit.

Videón is leleplezte a Mercedes-Benz az új G-osztály belterét

Nyomtatás

Az új generáció még nem ért ide egészen, de már úton van, addig pedig nem fukarkodunk előzetesekből. A belső térről közzétett galériát követően most videón is láthatjuk az új Mercedes-Benz G-osztály belső terét, amely eleget tesz a követeléseknek: az idejétmúlt kialakítást a múltba száműzve a luxust helyezi központba, úgy, ahogy azt a 20-80 milliós árcédula alapján minimum illik.

Néhány hónap múlva itt az új Volkswagen Touareg - ezt tudjuk róla

Nyomtatás

Minden jel arra mutat, hogy a Volkswagen szeretné a legfrissebb és legváltozatosabb SUV kínálatot felmutatni, ehhez pedig az új T-Roc, az új Tiguan és Tiguan Allspace után már csak egy adalék hiányzik: a Touareg legújabb generációja. A nagyméretű, ezúttal már hét üléssel is elérhető újdonság premierjére már sokat nem kell várni, már április előtt látni fogjuk.

9. oldal / 808