Az új Suzuki Jimny a retrós formavilágával nem csak a rajongók, de úgy általában az egész autós társadalom szívét hamar meghódította, és ez nem csak a jópofa és egyben vagány megjelenésnek, hanem annak is köszönhető, hogy mert az maradni – sőt, talán még inkább visszatért a gyökerekhez –, aminek született, és továbbra is egy kőkemény kis terepest tisztelhetünk benne. Mindennek hála a Suzuki hatalmas érdeklődésről számolt be nemrég.

Az érdeklődés olyan nagy, hogy egyes piacokon nem is tudják tartani vele a lépést, ez pedig az Egyesült Királyságban üthet vissza leginkább, ugyanis Japánban szinte sokkolta a gyáriakat az a hatalmas kereslet, ami az autó iránt mutatkozott, így minden más jobbkormányos piacon türelmesnek kell lennie a vásárlóknak. Így van ez az Egyesült Királyságban is, ahol több mint 4500 érdeklődő regisztrált a Suzukinál, ám idén a Japánban kialakult helyzet miatt maximum 1100 darabot tudnak majd kiszállítani a szigetországban.

Kívül retró, de belül modern - galéria

A helyzet ráadásul jövőre sem lesz egyszerű, hiszen amennyiben ilyen hatalmas marad az érdeklődés a Jimny hazájában, úgy maximum 2000 példány jut majd az Egyesült Királyságba évente, ami azt jelentené, hogy a bemutató óta regisztrált 4500 ember több mint negyedének csak 2020-ra jutna autó, amit bizony nem – már, ha nem tesz valamit a helyzet ellen a japán gyártó. Persze könnyen lehet, hogy ebben az esetben sokan visszamondanák a megrendelést, habár attól nem kell tartania a vásárlóknak, hogy egyhamar elavul az új Jimny, hiszen az előző generáció is kisebb frissítésekkel nagyjából 20 évig volt a kínálatban.

Arról egyelőre nincs hír, hogy mindenhol ennyire keresett lett-e a kis terepjáró, és hogy állnak a balkormányos változatok, de már ez is kifejezetten nagy siker a Suzuki számára, hiszen egy nagyon régi, már-már legendává érett modelljüket cserélték le, amely nem mindig sül el úgy, ahogy azt az adott gyártó szeretné. A Suzuki azonban vagányan állt a dologhoz, és az elődökhöz visszanyúlva egy igazán mutatós, és nem mellesleg funkcionális autót dobott piacra.

Kommentek