A BMW még tavaly szeptemberben mutatta be az X7 koncepciót, és már akkor tudni lehetett, hogy idén érkezik a sorozatgyártású változat is. Mostanra már az is hivatalos, hogy október közepén fogják leleplezni az újdonságot, és ennek szellemében meg is érkezett az első ízelítő, amelyen sejtelmes fényviszonyok között láthatjuk szemből a BMW igencsak impozáns méretekkel rendelkező újdonságát.

Igaz, digitális rajzokon tulajdonképpen már teljes valójában is megcsodálhattuk az autót, de nyilván a valóságban azért bőven tud majd újat mutatni a bajorok óriása, amely az X paletta csúcsára érkezik majd. Az autó sokat örököl majd a korábbi koncepciótól, és vékonyra húzott fényszóróival, hatalmas veséivel és öt méter feletti hosszával igencsak impozáns megjelenéssel bír majd – és akkor a rengeteg krómbetétről még nem is beszéltünk.

A minőségért elnézést, de így több részlet is világossá válik

A BMW igyekezett minden körülményre felkészíteni a négykerekűt – habár az átlagos felhasználás valószínűleg szinte csak és kizárólag utcai használatban nyilvánul majd meg. A kivilágosított fotó minőségéért elnézésüket kérjük, de ennek köszönhetően jóval több részlet kivehető az autóból, ami valóban ugyanazokat a megoldásokat kapja, amelyeket a kiszivárgott képeken már láthattunk.

Ugyanezeket a formákat kapjuk - galéria

Erőforrások tekintetében valószínűleg nem szolgál majd nagy újdonsággal az X7, így a BMW meglévő hathengeres benzines, illetve dízel egységei adják majd a kínálat törzsét, és bár erről egyelőre nem esett szó – hacsak nem egy konnektoros hibrid képében, mint a 7-esnél –, négyhengeres erőforrás szinte biztosan nem lesz.Ellenben V8-assal mindenképpen találkozhatunk majd, és bár vérbeli M verzióról egyelőre nem szól a fáma, az M Performance kivitelre mérget vehetünk, és míg a dízel verzióba a négyturbós, 400 lóerős, hathengeres, háromliteres egység kerülhet, addig a benzinesbe az M850i lemezei alatt bemutatkozott, 4,4 literes, V8-as duplaturbós benzines, 530 lóerővel.

Nagy meglepetés nem lesz, de a valóságban azért jobban mutat majd - galéria

A pletykák egyébként egy elektromos iX7 változatot is emlegetnek, ám ha az meg is valósul, még biztosan sokat kell rá várni – a nevet mindenesetre már levédették a németek. Az X7 még be sem mutatkozott, de már az X8 is terítéken van, de annak elkészítéséről a hírek szerint csak év végén döntenek majd a bajorok. Mindenesetre várjuk már az ízelítőket, és kicsivel több mint egy hónap múlva már teljes valójában is megcsodálhatjuk az újdonságot.

Kommentek