A Volkswagen nemrég jelentette be, hogy a vadonatúj modellként bemutatkozó T-Cross október 25-én mutatja meg magát a nagyvilágnak. Ahogyan az várható volt, addig nem fognak leállni az ízelítőkkel a németek, és ezúttal arra hívták fel a figyelmet, hogy kategóriájának egyik legbiztonságosabb négykerekűje lesz az újdonság, köszönhetően modern vezetéstámogató és biztonsági rendszereinek.

A németek igencsak büszkék rá, hogy a T-Crosshoz olyan rendszerek lesznek elérhetők, mint például a sávtartó, az adaptív tempomat vagy éppen a gyalogosfelismerővel is ellátott vészfékrendszer, amit az alábbi videóban is hirdetnek a gyáriak. Mindezek mellett természetesen tolatókamera, hátsó keresztirányú forgalomfigyelő, és akár holttérfigyelő is rendelhető lesz, melyek azért ebben a kategóriában még nem magától értetődők, még ha egyre több modellben fel is tűnnek. Ha mindez még nem lenne elég, a Volkswagen azt ígéri, hogy az esetlegesen elkerülhetetlen ütközés esetén is az átlagnál nagyobb védelmet nyújt majd a kis crossover.

Elméletileg ezek lesznek a pontos adatok - galéria

A T-Cross egyébként a T-Roc alá fog megérkezni, így méretek – és persze alapok – tekintetében a Seat Arona testvérének tekinthetjük majd. Az előzetes adatok úgy tűnik, nem bizonyultak pontosnak, de egy most megosztott képből kiderül, hogy a T-Cross pontosan 4199 mm hosszú és 1568 mm magas lesz, a tengelytávolsága pedig 2651 mm. A gyáriak tágas utas- és csomagteret ígérnek – például a csúsztatható hátsó üléssornak köszönhetően, melyet a legújabb ízelítőkön is szemügyre vehetünk. A csomagtér mérete alapból 373 liter lesz, de a székeket előre tolva akár 420 literes tér is varázsolható, míg a háttámlákat is ledöntve már 1281 literről beszélhetünk – de az utasoldali ülés támlája is ledönthető lesz.

Már az első rajzok alapján is egyértelmű volt, de a felmatricázott prototípusok tovább erősítik bennünk azt a meggyőződést, hogy szemből a T-Roc és a többi testvér által megkezdett irányvonalat követi majd a kis crossover, így a hűtőráccsal összejátszó fényszórókat és komoly arcot kapunk majd.

Hátul új formákkal hódíthat - galéria

Hátul azonban a középen összeérő fényszórók újdonságként jelennek majd meg a Volkswagen kínálatában. Ez azonban nem olyan meglepő húzás a mérnököktől, hiszen most igencsak divatosnak számítanak az ilyen lámpatestek – elég csak az Audira gondolni, de több példát is fel lehetne hozni. Az utastérben szinte biztosan a Polo formái köszönnek majd vissza, így nagy meglepetésre nem számíthatunk belül – de biztosan lesznek majd színes betétek és egyéb jópofa dolgok.

A fentiek alapján technológiai téren sem lesz lemaradva a T-Cross, és a vezetéstámogató rendszerek mellett más modern extrák is bekerülnek majd a négykerekűbe, melyek a komfortot és a praktikumot is tovább növelik. A motorpaletta legnépszerűbb tagja valószínűleg a Volkswagen egyliteres, háromhengeres turbósa lesz, amely jó eséllyel 90 illetve 115 lóerővel lesz elérhető. Könnyen lehet, hogy a nagyobb, 150 lovas 1,5-ös is bekerül majd az autóba, míg dízelfronton az 1,6-os TDI jelenthet alternatívát. Arról egyelőre nem tudni, hogy összkerékhajtás elérhető lesz-e: bár ebben a kategóriában egyáltalán nem jellemző, de a Volkswagen esetében azért van rá némi esély.

A Párizsi Autószalont kihagyó Volkswagen október 25-én, egy saját maga által rendezett eseményen mutatják be a T-Crosst, így már nem kell sokáig várjunk, hogy minden információ kiderüljön az autóról, és végre teljes valójában is láthassuk az autót.

Kommentek