Erre a hírre aztán végképp nem számítottunk, márpedig az információ igaz, hiszen egyenesen a Toyotától kaptuk ma délután a hivatalos információt, egy sejtelmes, havas ízelítő kép (fentebb látható) kíséretében: a Prius legújabb generációjáról – ami valójában az aktuális széria frissítése – november végén fog lehullni a lepel, mégpedig a Los Angeles-i Autószalonon. Los Angelesben tehát bőven lesznek európai szemszögből is jelentős újdonságok, gondoljunk csak a szintén ma bejelentett teljesen új Mazda3-ra.

A bemutató ceremónia pontos időpontja is ismert: november 28, helyi (Los Angeles-i) idő szerint 11 óra. A részletekről egyelőre mélyen hallgat a Toyota, a sajtóközlemény semmiféle érdemleges információt nem tartalmaz a frissítés kapcsán, csupán a Prius eddigi történetét mustrálja. Érthető a japánok büszkesége, hiszen 1997-es bemutatásakor a Prius volt a világ első hibridautója, az azóta eltelt bő két évtized pedig bebizonyította, hogy már 1997-ben is nagyon jó irányt jelöltek ki a Toyotánál, hiszen a recept bevált: a Toyota és a Lexus eddig több, mint 12 millió hibrid autót értékesített világszerte, a tendencia pedig fokozatosan emelkedik, idén például bő 1,5 milliós hibrideladása lesz a vállalatnak.

Alig 3 éve mutatták be, máris frissül a Toyota Prius – marad a kínálatban a zöld rendszámos plug-in verzió is

A jelenleg kapható 4. Prius generáció különben 2015 szeptemberében debütált, a modell gyártása pedig csak 2016-ban vette kezdetét, így kissé korainak tűnik az idei frissítés, bár a lépés abszolút érthető a japánok részéről, hiszen a konkurencia nagyon elkezdett feljönni, így az úttörőknek is fel kell kötniük a nadrágjukat, ha tartani szeretnék a tervezett darabszámokat. Nagy változtatásokra minden bizonnyal nem kell számítani: valószínűleg egy kisebb frissítés lesz, ami főként az optikát és a felszereltséget, esetleg a multimédiás rendszert érintheti. Az 1,8 literes szívó benzinmotorból és a villanymotorból álló hajtásláncon legfeljebb minimális változtatásokat eszközölnek a japánok, és továbbra is elérhető lesz mind ‘sima’ hibrid, mind pedig konnektoros hibrid Plug-in verzióban a frissített Toyota Prius.

Kommentek