Alig másfél éve frissült utoljára a Mercedes-Benz S-osztály, de a hírek máris a következő generációról szólnak, ráadásul nem kisebb ember, mint Ola Källenius, aki 2019-ben átveszi a Daimler karizmatikus vezérétől, Dieter Zetschétől az irányítást. Jelenleg Källenius a Mercedes-Benz kutatásokért felelős részlegét vezeti, így nem a levegőbe beszél.

A luxus, a fennkölt megjelenés és az impozáns kiállás természetesen nem is kérdés, ahogyan a potens erőforrásokat tekintve sem lehetnek kétségeink – bár az még érdekes kérdés lehet, hogy mennyire gyűrűzik majd be az elektromosság az újdonság palettájára. Az úriember azonban ezúttal arról beszélt, ami talán a legtöbbeket érdekel: az önvezetés képességéről. Nem meglepő módon a következő generációs S-osztály ezen a téren is előrelép majd.

Az új generáció mindennél jobb lesz - a képeken még a jelenlegi változat látható

Källenius úr hármas szintű önvezetésről beszélt az újdonság kapcsán, amellyel ugyan nem lesz világelső – hiszen dugóasszisztensével az Audi A8 már képes a harmadik szintre –, de biztosak lehetünk benne, hogy megjelenésének időpontjában a legfejlettebb autó lesz a piacon ezen a téren. A hármas szint egyébként azt jelenti, hogy egyes körülmények között képes a sofőr beavatkozása nélkül is közlekedni az autó – ilyenkor egyébként a vezető már leveheti a szemét az útról, de azért figyelnie kell az autó jelzéseire.

Részletekről természetesen nem beszélt a vezető, de az idő előrehaladtával egyre többet tudhatunk majd meg az autóról, amely már 2020-ban bemutatkozik majd, így legrosszabb esetben is maximum két évet kell várnunk rá, de jó eséllyel ennél még előbb is leleplezik majd a csillagosok. A hármas szintű önvezetés mellett persze már egyéb csúcstechnológiára is számíthatunk, amelyek nem feltétlenül csak a vezetéstámogató, hanem a kényelemre kihegyezett asszisztensek is lehetnek. Az autó első prototípusait egyébként már nagy erőkkel tesztelik a németek.

Kommentek