Blog

A ló túloldalán – a dízelmotor indokolatlan megkövezése

Nyomtatás

Részecskeszűrő, AdBlue, csalások, pénzbírság, kitiltás – szegény dízelmotorok kontója nem áll túl jól mostanában, ami az eladásokon is meglátszik. Az öngyulladós személyautók a kereskedésekben porosodnak, a készletek halmozódnak, a vásárlók pedig a benzines és az elektromos modellek felé fordulnak. De vajon tényleg jogos a dízelmotor mellőzése?

Módosítás dátuma: 2018. június 12. kedd, 14:17

Vigyázzunk a hétvégi kirándulásokkal: lejártak a 2017-es éves pályamatricák

Nyomtatás

Elvben bizonyára mindenki tudja, hogy 2018 január 31-jén, vagyis tegnapelőtt jártak le a 2017-es éves úthasználati matricák, azonban ennek ellenére mi még egyszer (idén utoljára) jobbnak láttuk felhívni Olvasóink figyelmét erre, mert sajnos évről-évre rengetegen szaladnak bele az elfelejtett új évi matricavásárlások okán komoly büntetésekbe. Különösen olyan esetekben hajlamosak belefutni az autósok a hibába, ha mondjuk egy téli nyaralásba/síelésbe épp beleesik a január 31-i fordulópont, s mondjuk ‘kifelé’ még érvényes az adott matrica, hazafelé viszont már nem, és a hazaúton, vagy még azelőtt elfelejtik megvásárolni az új magyarországi matricákat. Vagyis ha a héten, vagy akár most hétvégén hazai autópályára tévednének, mindenképp győződjenek meg arról, hogy megvásárolták az idei jogosultságot.

Módosítás dátuma: 2018. február 02. péntek, 13:52

Az Autó Pult 2017-es Év Autói – a teljes lista, egyben

Nyomtatás

Már bő két hete 2018-at írunk, de nem árt visszatekinteni a tavalyi esztendőre, hiszen az akkor bemutatott modellek még frissnek-ropogósnak számítanak a hazai piacon. Nagyon repül az idő: az Autó Pult rövidesen 8. születésnapját ünnepli, ami azt jelenti, hogy Év Autói választásunk is immár nyolcéves múltra tekint vissza. Az elmúlt 8 évben az autóipar megjárta már a poklot, most pedig nagy örömünkre a mennyország kapuit döngetni - mindez azonban csak megnehezíti a választást az újdonságok között. A már megszokott kategóriákban jelentkezünk a legjobbakkal.

Módosítás dátuma: 2018. január 19. péntek, 10:13

A 40 milliós Subaru egy újabb indok a tuning ellen

Nyomtatás

Aláírjuk: az autónemesítésnek lehet értelme, főként a személyre szabás területén. De ha mélyebb belenyúlásról van szó, mi mégis csak és kizárólag hosszabb távon balul elsült tuning történeteket hallunk. Ezekre teszi fel a koronát cikkünk tárgya, a 39 milliós Subaru esete.

Az erőleadás csodája: ízelítő videón az új, 35 milliós BMW M5

Nyomtatás

A BMW M5 legfrissebb generációjával már több ízben is találkozhattak Olvasóink az Autó Pult hasábjain: az augusztusi bemutató cikkből az újdonság minden fontos paraméterére fény derült, alig egy hónapja pedig már a hivatalos magyarországi árazást is megtudhattuk. Lényeg a lényeg, az új M5 már hazánkban is kapható, és a 600 lóerős családi sportautóért a BMW minimum 35,5 millió forintot kér.

1. oldal / 126