Külföldi sajtó

Egy legenda újjászületése – nagyító alatt az új, 656 lóerős Ford GT

Nyomtatás

A Fordnak mindig is voltak sportos autói, elég csak a Mustangra gondolni, amely immár hosszú évtizedek óta az izomautók szerelmeseinek ikonja. Talán a legendás vadlovas típust sem túlzás sportautónak hívni, ám az amerikai gyártó palettáján megbújik egy másik modell, ami egy Focus, vagy egy Fiesta láttán vélhetően nem túl sokaknak jutna eszébe. A rajongók bizonyára tudják, hogy mire gondolunk: a korábban GT40, majd az utóbbi két generációjában már csak egyszerűen GT névre hallgató vadorzó bizony ízig-vérig az amerikai gyártó szülöttje, a legújabb változatának kiszállítása pedig nem is olyan régen kezdődött meg, így néhány szerencsés külföldi újságíró már ki is próbálhatta – az ő véleményüket foglaljuk most össze egy csokorba szedve.

Módosítás dátuma: 2018. február 08. csütörtök, 19:24

Az autó, amit még egy Porschénél is jobb vezetni – menetpróbán az Alpine A110

Nyomtatás

Megannyi ízelítő és előzetes bemutató után végre itt van közöttünk, egy legenda feltámadt: újra él az Alpine. Az A110 modellről pedig végre befutottak az első menetpróbák, a külföldi sajtó pedig teljesen odavan a modellért – mutatjuk is, hogy miért.

Módosítás dátuma: 2018. január 17. szerda, 13:28

Kikezdhetetlen? – bemutatjuk, mire képes a Bentley Bentayga

Nyomtatás

Az autóipar legelőkelőbb szereplői mindig is külön kasztként voltak jelen: a hétköznapi trendek általában nincsenek rájuk hatással, hiszen teljesen más igényeknek kell megfelelniük. Néha azonban ők sem tudják visszaverni az újdonság szelét, ilyenkor pedig hatalmas erőket kell bevetniük, hogy meg tudjanak felelni az újonnan támasztott igényeknek. Így történt ez most is, amikor az emelt hasmagasságú modellek minden kategóriában hódítanak. A legexkluzívabb márkák közül pedig először a Bentley lépett, méghozzá a Bentayga megalkotásával – most pedig már tudjuk, hogy mire képes az autó.

Módosítás dátuma: 2016. november 09. szerda, 11:05

Az autózás mesterfoka - Astion Martin DB11 menetpróba

Nyomtatás

Vannak szuperautók, luxusmodellek, amelyek világába nem csupán az autószalonokon vagy épp valamelyik európai nagyváros utcáján csöppenhetünk bele, hanem mozivászon előtt ülve is átélhetjük, még ha csak minimálisan is azt az élményt, amelyet vágyaink tárgya képes nyújtani. Ilyen az Aston Martin, sok más film mellett a James Bond sorozat főszereplőjeként – ezúttal a márka legújabb modelljéről gyűjtöttük össze a nemzetközi lapok tapasztalatait.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 12. péntek, 15:50

Kisebb étvágy, azonos teljesítmény: jobbak az újraprogramozott csalós VW-motorok?

Nyomtatás

Még egy év sem telt el azóta, hogy nyilvánosságra került a Volkswagen-konszern dízelbotránya, amely az elmúlt években, évtized(ek)ben kétségtelenül az autóipar egyik legnagyobb botránya. A németek még mindig nyakig benne vannak a slamasztikában: felfoghatatlan veszteségeket könyvelhettek el már eddig is, ráadásul a sztorinak még koránt sincs vége, hiszen nem elég, hogy óriási presztízsveszteség érte a céget, de egyrészt kárpótolni kell az államokat, a vevőket, ráadásul nem utolsósorban ki kell valahogy javítani az okozott problémát, történetesen a kelleténél jóval magasabb károsanyag-kibocsátású motorokat.

Módosítás dátuma: 2016. július 06. szerda, 06:09

1. oldal / 13