2017. Június 27., Kedd

Frissitve:02:10:03

Hírek

Sportossá lett űrhajó – Honda Civic 1.5 VTEC Turbo CVT (2017) teszt

Nyomtatás

2005-ben nagy meglepetéssel készült a Honda: az akkori Civic igazi űrhajóként mutatkozott be akkor. Sokan kritizálták, sokan szerették, de annyi bizonyos, hogy mindenkinek megvolt a véleménye róla – ezt pedig nyugodtan sorolhatjuk a pozitívumok közé. Az a bizonyos UFO forma a következő generációban is tovább élt, ám a japánok ismét váltani akartak, méghozzá a sportosság irányába. A cseppalak után így ismét egy jóval dinamikusabb sziluettet köszönthetünk, mi pedig végre kipróbálhattuk, hogy milyen lett az új Civic – méghozzá rögtön a legdrágább hajtáslánccal, szintén újdonságként benzines turbómotorral.

Módosítás dátuma: 2017. június 26. hétfő, 16:06

A légzsákbotrány után várható volt: csődöt jelentett a Takata

Nyomtatás

Bizonyára szinte mindenki hallott a japán Takata cég légzsákbotrányáról, amellyel kapcsolatban az elmúlt, hónapokban, évben egymást értik a hírek. A légzsákbotrány értelmében szerte a világon óriási visszahívási akciókat eszközöl számos gyártó, amelyek a Takata légzsákrendszereket használták. A gyártók jelenleg nem győzik a visszahívásokat menedzselni, ugyanis világszerte akár 40 millió (!) autó lehet érintett a problémás légzsákrendszerekben.

Rövidesen bemutatkozik a vadonatúj Land Rover Defender

Nyomtatás

Nemrégiben megírtuk Olvasóinknak, hogy a Land Rover legendás terepjárójának, a Defender modellnek a gyártását nem kevesebb, mint 68 év után (!) befejezték a britek, azonban a tervezők már gőzerővel dolgoznak az utódon, amit a hírek szerint egy óriási szakadék fog elválasztani elődjétől, hiszen míg a Defender (legalábbis az elmúlv években, évtizedekben) rendkívül ómódinak számított, a következő széria szupermodern lesz.

A nap videója: egy Porsche 911 Turbo 1 millió kilométer után

Nyomtatás

A Porsche talán az összes többi gyártónál komolyabban veszi veterán és klasszikus autóinak fenntartását és alkatrész-utánpótolását, így nem csoda, hogy az összes legyártott autójuk többsége még mindig az utakat rója. Közülük is kiemelkedik egy kanadai Porsche 911 Turbo, amely már 1,1 millió kilométernél is többet tett meg.

Apa, kezdődik! Európában is visszavásárol a Volkswagen

Nyomtatás

A Volkswagen beleegyezett, hogy igény esetén visszavásárolja két német városban is a dízelbotrány által érintett modelleket. Arnsberg és Bayreuth város lakói egyébként bírósági úton érték el mindezt, és az amerikai visszavásárlási hullámot követően ők lesznek az elsők, akik Európában visszaadhatják az erősnél is jobban környezetszennyező dízel autóikat.

1. oldal / 551