Hírek

Hivatalos: kihalt a Yeti – Karoq néven jön májusban a Škoda új SUV-ja

Nyomtatás

Már több mint két hete, hogy felröppent a hír, miszerint a Škoda vadonatúj SUV-ja Karoq néven látja majd meg a napvilágot. A pletyka pedig igaznak bizonyult: a Yeti típusnevet száműzve a Kodiaq mellé sokkal jobban illő elvevezéssel kerül forgalomba az újdonság. A nagy bejelentés mellé ráadásul egy gyári galéria is tartozik, amin bár egyelőre még csak álcázva láthatjuk az autót, a lényeg azért így is látszik – a mellékelt videókon pedig néhány részletet már teljes egészében meg is mutattak a csehek.

Módosítás dátuma: 2017. április 28. péntek, 15:04

Aerodinamika a csúcson – aktív diffúzort jegyzett be a Porsche

Nyomtatás

A szuperautók esetében az aktív aerodinamikai elemek már-már hagyományos megoldásnak mondhatók, de úgy tűnik, a gyártók még tovább mennek a tökéletes végeredmény elérése érdekében. Ezúttal a Porsche háza tájáról érkezett némi izgalmas információ a témában: a zuffenhauseni gyártó aktív diffúzorral finomítaná jövőbeli, elektromos sportmodelljeit. A hátsó szárnyak tekintetében jó ideje rendelkezik már a Porsche tapasztalattal az aktív elemek alkalmazásában, azonban a kiszivárgott dokumentumok szerint a diffúzorra is kiterjesztenék a németek a megoldást.

Módosítás dátuma: 2017. április 28. péntek, 12:39

Újabb ízelítő futott be a Hyundai Konáról

Nyomtatás

A Hyundai Tucson alá sorol be méretben a koreai gyártó legfrissebb újdonsága, a Kona, amely a kis crossoverek népszerűségi hullámát meglovagolva többek között az Opel Mokka X ellenében érkezik majd. Méghozzá nem akármilyen formákkal, amelyet az ízelítő kép is bizonyít.

Mission Impossible? - 16.000 kilométeres rali egy Nissan Leaffel

Nyomtatás

A Plug In Adventures, az elektromos járművek nagykövete, megalkotott egy különleges, módosított Nissan Leafet, hogy elinduljanak a Mongol Rallyn, ahol 2017 nyarán 16.000 kilométeres utat tesznek meg az Egyesült Királyság és Mongólia között. Mindez hajmeresztő vállalkozásnak tűnik.

Módosítás dátuma: 2017. április 27. csütörtök, 10:49

Négy turbóval mutatkozott be az új BMW M550d

Nyomtatás

A BMW még magasabbra tekeri a dízel potmétert. Az új 5-ös sorozatban 50d utónévvel debütáló dízel hajtáslánc 3,0 literes térfogatból négy turbófeltöltő segítségével présel ki 400 lóerőt és 760 Nm nyomatékot. Ennek türkében nem csoda, hogy a modell az M-es kezelést is megkapta.

1. oldal / 540