2017. Augusztus 21., Hétfö

Frissitve:09:34:44

Hírek

Pagani elkészítette az utolsó Zondát – saját magának is

Nyomtatás

Ez már becs’ szóra az utolsó Zonda” – hagyhatta el a mondat Horatio Pagani száját vagy tucatszor a hétvégén, méghozzá a Pebble Beach-en bemutatkozó Zonda HP Barchetta kapcsán. A tucatnyi éves modell pályafutásának végére ezzel tényleg pontot tesz a márka, amelyet az is bizonyít, hogy az elkészülő három példányból egyet saját magának tesz félre az alkotó.

Tekintélyben úszik – lenyűgöző az új Maybach kabrió

Nyomtatás

Az autózás legfényűzőbb korszakát eleveníti fel a Mercedes-Benz legújabb tanulmánya. A Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet a legjobb irányba mutatva szemlélteti, hogy mit kezdhetnek a németek a jövőben a luxusmárkával – a modell ugyanis méltó konkurense lehetne a Rolls-Royce Dawn-nak is.

A Porsche először kínál karbon keréktárcsákat sorozatgyártásban

Nyomtatás

A Porsche ismét beírta magát az autóipar történelemkönyvébe, ugyanis a német gyártó az első, amely szénszálból fonott keréktárcsákat kínál sorozatgyártásban – de kizárólag a limitált szériás 911 Turbo S Exclusive Series-hez lesz elérhető ez az opció. Az egyedi felnik 20%-kal könnyebbek és ugyanennyivel erősebbek is, mint normál társaik.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 18. péntek, 14:53

Elgázosítva - megérkezett az Audi A4 és A5 g-tron

Nyomtatás

Az Audi 2014-ben mutatta be első sorozatgyártású g-tron modelljét az A3 képében. A négykarikások kompaktja természetes gázzal (CNG), benzinnel vagy akár szintetikus, a négykarikások által e-gas néven emlegetett gázzal is képes üzemelni. A németek pedig úgy döntöttek, hogy bővítik a g-tron modellek kínálatát, így bemutatkozott az A4 és az A5 hasonló verziója is.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 18. péntek, 13:22

Két éven belül jön a Mazda első teljesen elektromos modellje

Nyomtatás

A Mazda eddig viszonylag csendben volt az elektromos és hibrid autózás terén, ám a japánok most felfedték terveiket, és ezek alapján alig várjuk már, hogy bemutassák első elektromotorral szerelt modelljeiket. A gyáriak nemrég jelentették be, hogy érkezik benzines motorcsaládjuk legújabb generációja SKYACTIV-X néven, és a Toyotával is szorosabbra fűzték viszonyukat – 2019-re pedig jönnek a hibrid modellek és az első elektromos autójuk is.

1. oldal / 561