Itthon is kapható az új Audi A6 – megkérik az árát

Nyomtatás

Már itthon is megvásárolható az 5-ös BMW, a Merceds-Benz E-osztály, vagy akár az Infiniti M-széria legnagyobb riválisa, a német trió harmadik muzsikusa, az új Audi A6, ám az ingolstadti frissesség egyelőre csupán egyetlen erőforrás két változatával vihető haza. Lássuk, milyen árakat diktál az Audi!

Nos, az A6 induló ára 14.379.750 forint, amiért a háromliteres, részecskeszűrős V6 dízelt vihetjük haza 204 lóerővel, multitronic fokozatmentes automataváltóval és elsőkerékhajtással. A Quattro verzióért a hétsebességes, duplakuplungos DSG-vel már 16.199.750 Ft-ot kell leszurkolni, ám ebben ugyebár már négykerékhajtás dolgozik, amely a V6 dízel 245 paripájából "gazdálkodhat".

Érdekes, hogy mindkét fő német rivális jóval alacsonyabb összegről indul: az 520d-t már 11.690.000 forinttól elhozhatjuk, míg az E osztály „legfapadosabb” 200 CDI változatáért is csupán 11.080.000 forintot kell letenni az asztalra. Persze ha azonos motorizáltsággal tekintjük a riválisokat, akkor már hasonló árszintről beszélhetünk, mindössze arról van szó, hogy az Audi egyelőre nem adja alább a teljesítményt, míg a BMW és a Mercedes a kisebb motorokkal tudja nyomottan tartani az árat. Különben rövidesen az A6-hoz is csatlakoznak a négyhengeres belépőmotorok, természetesen a nagy dízeleknél jóval kedvezőbb áron.

Felszereltségben a fentebb említett két verzió között sok eltérés nincs, mindösszesen a Quattro egy hüvelykkel méretesebb felnijei jelentik az egyetlen, árválkodó különbséget. Az alapfelszereltség egyébiránt nem bővelkedik túlságosan extrákban; hogy csak a lényegesebbeket említsem: menetstabilizátort, biztonsági csomagot (Audi pre sense basic), start-stop rendszert, xenon fényszórókat, klímát, parkolóradart, tempomatot, négyállásban állítható karakterisztikát (futómű, váltó, kormány) foglal magában a legolcsóbb A6.

Azonban egy potenciális A6 tulajdonos nyilvánvalóan nem elégszik meg ennyivel, ami persze érthető is a részéről, hiszen a presztízshez magasabb szintű luxus dukál. A bőr kárpit gyakorlatilag kötelező, adaptív kanyarfényt, memóriás első ülést, multikormányt és még jó pár hasznos holmit ésszerűen összeválogatva az erősebb gázolajossal járó Quattro értéke már alulról karcolja a 20 milliót. Persze könnyedén túllendülhetünk a bűvös határon: kérhetünk adaptív légrugózást több mint 600.000-ért, drágább bőrkárpitot, sportfutóművet, majd félmilliót kóstáló head-up display-t, nagyobb felniket és még sorolhatnám - az autó a gyártó szokásához híven bővelkedik a borsos áron mért kiegészítőkben.

Persze további motorok érkezése is várható az A6-ba; a háromliteres benzines TFSI ára nagyjából 17 millió forint környékére kerül majd beárazásra, 300 lóerejével alaposan rálicitálva a jelenleg kapható, hasonló lökettérfogattal operáló dízelre.

Továbbá, ha lehet így nevezni, költséghatékonyabb megoldást jelenthet majd a 2,8 literes V6-os benzines eljövetele, amely még a DSG váltó és a Quattro hajtás párosával is várhatóan megáll 14,8 milliónál, és a maga 204 lóerős teljesítményével a benzinpártiak számára jelenthet jó alternatívát a megegyező teljesítménnyel bíró gázolajossal szemben.
Hozzászólások  

 
#3 2015-11-14 17:33
Nagyon olcsó,azt hittem hogy drágább.Megyek s veszek egyett.
Idézet
 
 
#2 2013-12-30 21:01
Megszeretném érdekel az auto!
Idézet
 
 
#1 Sütő Zsolt - AP 2010-12-16 02:29
Akkor inkább az Audinál keressünk karácsonyi ajándékot? Pedig a BMW már odaígérte az új M-et. :-)
A kolléga máris ostorozza magát, s azon nyomban korrigál. Még csak fél kettő van, ilyenkor még bőven felhívhatom. :-)
Köszönjük az észrevételt!
Idézet
 

Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark