Gazdaság

Még tovább emelkednek az üzemanyagárak péntektől

Nyomtatás

Az előzetes, igencsak ijesztő becslések ellenére a hét közepén megúsztuk emelés nélkül, azonban péntektől ismét alapsan nőnek majd az üzemanyagárak, ugyanis a benzin és a dízel literenkénti átlagára is 6 forinttal nő majd. A gázolaj már múlt héten túllépte a 400-as határt, most pedig a benzin is nagyon közel került ehhez.

Módosítás dátuma: 2018. május 23. szerda, 12:16

Alaposan csökkent a dízelek népszerűsége itthon, a hibridek szárnyalnak

Nyomtatás

Az Autó Pult rendszeres olvasói előtt nem titok, hogy minden előnyük elismerése mellett mi sosem álltunk igazán a dízelmotorok terén – persze van olyan helyzet és típus, ahol bátran ajánljuk mi is. Az eladások ennek ellenére folyamatosan szárnyaltak, legalábbis egészen mostanáig, ugyanis úgy tűnik, hogy bizonyos körülmények alakulása miatt itthon alaposan csökkenni kezdett a dízelek száma az újautók között – a hibrid és elektromos autó eladások ugyanakkor növekedni kezdtek.

Módosítás dátuma: 2018. május 22. kedd, 13:46

Túl a 400-on – péntektől újra drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

A mai napon alaposan drágultak az üzemanyagok, hiszen a benzin 7, a dízel pedig 8 forinttal lett drágább literenként. Nagy szomorúságunkra pedig ismét folytatódik az emelkedés, ugyanis péntektől további 4, illetve 5 forinttal kerül majd többe a benzin és a gázolaj, ami annyit tesz, hogy csak ezen a héten 11 illetve 13 forinttal emelkedett az üzemanyagok literenkénti átlagára, ez pedig már bőven érezhető különbség.

Módosítás dátuma: 2018. május 16. szerda, 12:18

Csúcson van a hazai hibrid és elektromos autó piac

Nyomtatás

A magyar piac bizony jól teljesít, legalábbis ami a hibrid és tisztán elektromos négykerekűek arányát illeti az összes eladáshoz képest. Nem az eladási számokat kell tehát böngészni, hanem sokkal inkább az arányokat, ugyanis Magyarországon az első negyedévben az összes eladott autó 5,3 %-a volt valamilyen formában elektromotorral ellátva, ez pedig magasabb, mint az európai átlag – az ugyanis csak 5,1 %.

Módosítás dátuma: 2018. május 15. kedd, 14:21

Közel a 400-as határ – szerdától alaposan drágulnak az üzemanyagok

Nyomtatás

Megváltóként várjuk már a pillanatot, amikor végre ismét csökkenni kezdenek az üzemanyagárak, és bár a múlt hét második felét megúsztuk emelés nélkül, ezen a héten duplán kapjuk vissza ezt a kimaradást. Az üzemanyagárak ugyanis még a hétvégi becsléseknél is nagyobb mértékben drágulnak szerdától: a benzin literenkénti átlagára 7, a gázolajé pedig 8 forinttal nő, így mindenképpen érdemes lehet még ma vagy holnap megtankolni négykerekű társunkat.

Módosítás dátuma: 2018. május 14. hétfő, 12:25

1. oldal / 129