2017. Január 24., Kedd

Frissitve:01:35:03

Gazdaság

Álomszerű rekorddal zárta a BMW centenáriumi évét

Nyomtatás

Olvasóink bizonyára pontosan tudják, hogy a 2016-os év a BMW számára igazi mérföldkőnek számított: a bajoroknál a tavalyi esztendő a szokásos újdonságdömping mellett az ünneplésről szólt, hiszen 2016-ban centenáriumát, vagyis 100. évfordulóját ünnepelhette a márka.

Módosítás dátuma: 2017. január 21. szombat, 09:48

Új év, újabb drágulás a benzinkutakon

Nyomtatás

A MOL is minden autósnak nagyon boldog új évet kíván - ezúttal rögtön egy üzemanyagáremelés kíséretében: az illetékesek bejelentették, hogy szerdától mind a benzin, mind pedig a gázolaj literenkénti kiskereskedelmi ára 3-3 forinttal fog megemelkedni.

A Toyota eladná új hajtásláncait: van rá vevő?

Nyomtatás

A világ legnagyobb autógyártójaként ismert Toyota felgyorsítaná a tempót, már ami az autóipar elektromos, és alacsony kibocsátású modelljei irányában érvényes. A japán márka hamarosan lecseréli komplett motor- és váltópalettáját, mi több, már be is mutattak néhány új elemet. A régiek helyébe lépő friss (hibrid) hajtásláncokat ráadásul másokkal is megosztaná a Toyota.

Módosítás dátuma: 2016. december 22. csütörtök, 08:50

Keményen bünteti Európa az Aston Martint és a Ferrarit

Nyomtatás

Az Európai Unió folyamatosan ellenőrzi az autógyártókat, és aki a kibocsátási értékek tekintetében túllépi a határt, azt nagymértékben bünteti is a hatóság. Ez leginkább a kizárólag sportautókból élő márkákat sújtja, így az Aston Martint és a Ferrarit is kőkeményen megsarcolja az EU – a két patinás márkának összesen majd 200 millió forintot kell befizetni.

Módosítás dátuma: 2016. december 21. szerda, 08:21

Újabb árcsökkenés péntektől a benzinkutakon

Nyomtatás

Nagy örömünkre ezen a héten immár másodízben számolhatunk be Önöknek üzemanyag-árcsökkenésről hazai fronton: a MOL ma bejelentette, hogy november 11-től, vagyis most péntektől 4-4 forinttal csökkenni fog mind a benzin, mind pedig a gázolaj bruttó kiskereskedelmi ára.

1. oldal / 109