2017. Január 24., Kedd

Frissitve:01:35:03

Magazin

Olaszországi busztragédia - tények és tévhitek

Nyomtatás

Miért fordulhat elő, hogy a szakértők, a hatóságok nem nyilatkoznak, vagy csak ködösítenek? Hol vannak a felelősök, és miért mindent az újságíróknak kell kideríteni? Ezekre a kérdésekre adnak választ a veronai buszbaleset hírei, az újra és újra felvetődő kérdések. De mit is mutat a féknyom? Ezek után bekapcsoljam a biztonsági övemet? Be merjek-e ülni egy sok kilométert futott buszba? Megfelelőek-e a szabályok a közúti személyszállítás terén? Ezek sajnos sokszor elsikkadnak.

Pedigrés Ferrarit tessék - eladó Eric Clapton volt F40-ese

Nyomtatás

A Ferrari F40 azt hiszem rengeteg autórajongó falára volt, vagy akár van is kiplakátolva, ami nem véletlen: nem csak a Ferrari, de az egész autóipar történelmében legendává vált az olasz sportautó. A GVE London oldalán pedig nemrég feltűnt egy eladó példány, méghozzá nem is akármilyen pedigrével – az 1991-es F40 korábban a híres zenész és autógyűjtő, Eric Clapton tulajdonában volt.

Módosítás dátuma: 2017. január 23. hétfő, 09:36

Autó Pult Év Autója 2016 – Íme a győztesek, 2. rész

Nyomtatás

Tegnapelőtt tettük közzé az immár 7. Autó Pult Év Autói választás első négy kategóriájának a győzteseit, de ezzel még korántsincs vége: a 2016-os választásból további öt kategória legjobbjai hiányoznak. Keddi cikkünkben megígértük Önöknek, hogy még a héten kihirdetjük az utolsó öt kategória dobogósait, úgyhogy máris következnek a legjobbak - így teljessé válik a lista.

Módosítás dátuma: 2017. január 20. péntek, 14:22

Bombázó Betty új gazdát keres - 1,45 milliónál tart a licit

Nyomtatás

Ha a szobrászat, a fotózás és az autózás iránti szerelem találkozik, csodás dolgokra képesek együtt. A legjobb példa erre a Bombázó Betty (eredeti nyelven Bombshell Betty) névre keresztelt Buick, melyet fotós-szobrász gazdája, Jeff Brock álmodott meg, hogy a Bonneville sós síkság egyik legendájává váljon – itt dőlnek meg a legkomolyabb sebességrekordok évről évre. Az egyedülálló hot-rod most eladóvá vált, tulajdonosa pedig az eBayre töltötte fel, ahol a licit jelenleg mindössze 1,45 millió forinton áll.

Módosítás dátuma: 2017. január 20. péntek, 13:47

Autó Pult Év Autója 2016 – Íme a győztesek I.

Nyomtatás

Már 2017-et írunk, de nem árt visszatekinteni a tavalyi esztendőre, hiszen az akkor bemutatott modellek még friss-ropogósnak számítanak a hazai piacon. Az Autó Pult magazin rövidesen ünnepli 7. születésnapját, ami azt jelenti, hogy saját Év Autói választásunk is immár hétéves múltra tekint vissza. Ennek során az autóipar megjárta már a poklot, most pedig a mennyország kapuit döngetni - mindez azonban csak megnehezíti a választást az újdonságok között. De nem lehetetleníti el, így a hagyományos kategóriákra lebontva jelentkezünk a legjobbakkal.

Módosítás dátuma: 2017. január 20. péntek, 13:02

1. oldal / 94