Magazin

Az Opel jövője, avagy a francia-német házassági szerződés

Nyomtatás

Ahogy egy házasságban sem árt időben lefektetni az alapokat, úgy az autógyártásban is érdemes tisztázni, hogy ki milyen elvárásokkal indul neki a közös életnek. Az azonos célok most sem hiányoznak, a különböző háttereket azonban érdemes összehangolni. Mi a hazai importőr jóvoltából egészen Rüsselsheimig utaztunk, hogy az idei Opel Tech Day keretében megismerkedhessünk a villámos márka jövőjével.

Módosítás dátuma: 2018. július 12. csütörtök, 17:15

Nyaraláson tankolni? Mutatjuk, hogy hol éri meg

Nyomtatás

Már javában tart az európai nyaralási szezon – nem véletlen, hogy már összeszedtük, hogy mire érdemes figyelni, amikor útnak indulunk, és már számoltunk az autópályadíjakkal is. Egy fontos költség azonban hátra van: az üzemanyag, amivel bizony nem árt tervezni: egy hosszú úton több tízezer forintos nyereséget is hozhat az ügyes stratégia.

Még le sem gyártották, máris eladó egy McLaren Senna

Nyomtatás

A pénz nem minden, főleg nem a szuper- és hiperautók piacán. Hiába lenne bőven elég vagyonunk egy-egy ilyen limitált szériás modell megvásárlására, a többszörös túljelentkezés miatt a gyáriak maguk válogathatják ki, hogy kinek kívánják eladni ezeket a különlegességeket – sokaknak tehát csak a „használtpiac” marad, hogy hozzájuthassanak álmaik négykerekűjéhez. Nincs ez másként az 500 példányban elkészülő McLaren Senna esetében sem, és bár még az első darabok sem jutottak el tulajdonosaikhoz, máris eladásra kínálnak egyet.

Módosítás dátuma: 2018. július 03. kedd, 17:54

Bűnösök vagy ártatlanok? – autóipari vezetők a rács mögött

Nyomtatás

A dízelbotrány kapcsán Rupert Stadler, az Audi vezetőjének kezén kattant a bilincs. „Egy nagy autómárka legfőbb emberének letartóztatása – ilyen eddig még soha nem történt,” nyilatkozta az ügy kapcsán Herbert Diess, a Volkswagen csoport vezetője. De vajon igaza van? Visszalapoztunk a történelemkönyvben és megkerestük azokat a botrányos eseteket, amikor autóipari vezetők ültek (legtöbbször átmenetileg) a hűvösön. Aztán szomorúan konstatáltuk: valójában kevesebb ilyen eset van, mint kellene.

Módosítás dátuma: 2018. július 03. kedd, 14:36

Idén először fog önvezető autó szerepelni Goodwoodban (videó)

Nyomtatás

A Goodwood Festival of Speed az autózás világának egyik legnagyobb ünnepe, ahol a legdrágább veteránoktól kezdve a legmodernebb szuperautókon keresztül egészen az egyedi koncepciókig mindenféle négykerekűt megcsodálhatnak a látogatók – ráadásul mozgásban, köszönhetően a nagyjából 1,86 kilométeres kis „hegyi felfutónak”. Idén először azonban olyat láthat majd a közönség, amit korábban még soha: a Roborace Robocar pilóta nélkül fog végigszáguldani a pályán.

Módosítás dátuma: 2018. június 28. csütörtök, 11:58

1. oldal / 125