Magazin

Álmok földjén – elérhető a Rolls-Royce Cullinan konfigurátora

Nyomtatás

Az autózás drága hobbi, így sokszor sajnos csak az álmodozás marad a rajongóknak. Manapság azonban a részletes online konfigurátorok segítségével már nem csak a fantáziánkban jelenhetnek meg álomautóink. A Rolls-Royce Cullinan nemrég mutatkozott be, és az angolok máris elérhetővé tették oldalukon a négykerekű minden részletre kiterjedő konfigurátorát, amivel bizony jó ideig el lehet játszadozni.

Módosítás dátuma: 2018. május 23. szerda, 12:00

Időutazás évfordulóval – a Ford Orion és a GT90

Nyomtatás

Egy egészen átlagos és egy idősen is elképesztő autó – a közös kapocs: a Ford kék oválos emblémája. Az idén fél évszázados Escort mellett ezúttal az Oriont köszönthetjük 35. születésnapján, a tűzijátékról pedig egy majdnem elfeledett tanulmány: a Ford GT90 gondoskodik. Visszatekintünk egy sikertörténetre, melynek alapján egy újabb vette kezdetét.

Módosítás dátuma: 2018. május 15. kedd, 14:04

Elképesztő okból kellett visszahívni az egyik legritkább Lamborghinit

Nyomtatás

A különböző szériahibák miatt előforduló visszahívások ugyan nem vetnek túl jó fényt az adott márkára és modellre, de mostanra azért már elfogadott lett ez annyira, hogy ne jelentsen nagyobb problémát. Az amerikai hatóságok különösen alaposan végzik a munkájukat, így a tengerentúlon még gyakoribbnak mondhatók az ilyen akciók, és ennek esett most áldozatul a Lamborghini is, méghozzá a mindössze 40 példányban (20 kupé és 20 roadster) legyártott Centenarióval – az indok azonban több mint érdekes.

Módosítás dátuma: 2018. május 10. csütörtök, 09:34

Szoftverhiba okozhatta az önvezető Uber prototípus halálos gázolását (videó)

Nyomtatás

Még március végén számoltunk be róla, hogy az Uber egyik teljesen önvezető prototípusa elgázolt egy nőt Arizonában, aki később belehalt a sérüléseibe. Azóta a hatóságok természetesen gőzerővel vizsgálják az esetet, és bár hivatalos információkat egyelőre nem osztottak meg a nagyközönséggel, néhány kiszivárgott információ szerint egy szoftverhiba okozhatta az esetet.

Módosítás dátuma: 2018. május 08. kedd, 15:59

Autócsodákkal randevúztunk Balatonfüreden – galérián az V. Concours d'Elegance

Nyomtatás

Múlt héten beharangoztuk, most pedig szállítjuk az immár ötödik alaklommal megrendezett Balatonfüred Concours d’Elegance rendezvényről készült beszámolónkat és óriásgalériánkat Önöknek. Talán mondanunk sem kell, hogy a tavalyi év után idén is elképesztő volt a felhozatal, a rendezők pedig minden dicséretet megérdemelnek – 2018-ban egyébként ismét a BMW jóvoltából lehettünk jelen már az első pillanattól fogva.

Módosítás dátuma: 2018. május 07. hétfő, 17:59

1. oldal / 122