Magazin

Meglepetés! Autók, amelyek gyorsabbak, mint gondolnánk

Nyomtatás

Tegnap komoly rekordot jelentett be a Honda: az új Civic Type R visszahódította a leggyorsabb elsőkerékhajtású autónak járó képzeletbeli trófeát a Nürburgring-Nordschleifén. A körülményekről vitatkozhatunk, de kétségtelen, hogy 7 perc 43 másodperces idejével a 10-12 milliós sportkompakt a nyomába eredhet egy Lamborghini Murciélagónak, felülmúlhat egy Ferrari 599 GTB Fioranót és körbeautózhat egy Honda NSX-R-t. Ám ezzel nincs egyedül: összeszedtünk néhány modellt, amelyek többre képesek, mint azt elsőre gondolnánk.

Módosítás dátuma: 2017. április 26. szerda, 07:02

Lassan 100: ma 90 éves a Volvo

Nyomtatás

Több autógyártó ünepelhette már fennállásának centenáriumát, s hamarosan - remélhetőleg - a Volvo is az ő sorsukra jut. Azonban idén is ünnepel a svéd márka, hiszen történelmük immáron 90 szépséges évre nyúlik vissza. Ez idő alatt számos legendás modell született, miközben fontos innovációk is köthetőek a márkához: koccintsunk hát most húsvétkor a Volvo évfordulójára is.

Módosítás dátuma: 2017. április 14. péntek, 11:54

Rossz példa: a kamaszok fele szerint belefér az ittas vezetés

Nyomtatás

A Mercedes-Benz Hungária Kft., az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Közlekedéstudományi Intézet Magyarországon végzett reprezentatív kutatása számos aggasztó beállítottsági mintát tárt fel a Z generáció közlekedésbiztonsági ismereteivel kapcsolatban. A több mint 5000 magyar kamasz körében végzett felmérés a tudatmódosító szerek vezetés közbeni használatát, a fiatalok biztonsági öv használatával kapcsolatos szokásait, valamint KRESZ ismereteiket vizsgálta. A kutatás eredményeit Győrfi Pál, a Mercedes-Benz közlekedésbiztonsági nagykövete ismertette a sajtó számára. Az eredmény: a helyzet nem reménytelen, de sokkal jobb is lehetne.

Jogosítvány nélkül is használható a Volvo legújabb kupéja

Nyomtatás

A Volvo hatalmas megújuláson megy keresztül: az XC90-nel kezdődő, majd az S90/V90 párossal és a vadonatúj XC60-nal folytatódó folyamatot hamarosan a kompakt, 40-es szériájuk és az S60 legújabb generációja teszi majd teljessé. Éppen ezért némileg meglepő, hogy a svédek a semmiből rukkoltak elő egy vadonatúj, aprócska kupéval, mely a jövő sofőrjeinek készült, és akár jogosítvány nélkül is lehet használni.

Módosítás dátuma: 2017. április 07. péntek, 14:29

Mert álmodozni lehet - elindult a Ferrari 812 Superfast konfigurátora

Nyomtatás

Mi, az autózás szerelmesei bizony szeretünk eljátszani a gondolattal, hogy hőn áhított négykerekűnk vár minket a garázsban. Néha olyannyira hajlamosak vagyunk elkalandozni, hogy még az átlagember számára elérhetetlen modellekről is álmodozunk, ebben pedig a különböző kőkemény luxus- és sportautókat gyártó márkák is szeretnek támogatni minket. Ezúttal a Ferrari indította el legújabb modelljének elképesztően részletes konfigurátorát, így mindenki saját ízlésére szabhatja a 812 Superfastot.

Módosítás dátuma: 2017. április 06. csütörtök, 12:51

1. oldal / 100