2017. Augusztus 21., Hétfö

Frissitve:09:34:44

Magazin

Ha megtörténik a baj – ezt kell tennünk baleset esetén

Nyomtatás

Öröm az ürömben, ha egy közlekedési balesetben nem történik személyi sérülés, azonban a kisebb koccanások és ütközések esetén is fontos, hogy megfelelően kezeljük a helyzetet, hiszen egy ilyen esemény nem játék – ha más nem, anyagi károk gyakorlatilag minden esetben keletkeznek. Azt vesszük most számba, hogy egy esetleges baleset esetén mik a legfontosabb teendők és szabályok, melyeket mindenképpen be kell tartanunk.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 18. péntek, 19:13

Az elsők – úttörő technológiák megjelenése az autóiparban

Nyomtatás

Valamiben az elsőnek lenni mindig jó érzés, és nincs ez másként az autóiparban sem. A gyártók egymást felülmúlva versengenek, hogy az új technológiákat elsőként tudják bemutatni sorozatgyártásban, megelőzve ezzel a vetélytársakat. A német prémiumtrió kiváló példa erre, de rajtuk kívül is mindenki igyekszik világújdonságokkal elkápráztatni a vásárlókat. Ezúttal az autók feltámadásától kezdve vizsgáltuk meg, hogy melyik modellek voltak az elsők, amelyek a mára már elmaradhatatlan megoldásokat használták.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 15. kedd, 16:49

Démonűzés – látványos videón a Dodge Challenger SRT Demon

Nyomtatás

A Dodge Challenger SRT Demon bizony több szempontból is jó alapot biztosít egy látványos kisfilm megalkotásához: az amerikaiak izomautója már önmagában is látványos, de a Demon elnevezés és a 840 lóerős teljesítmény már kihagyhatatlanná teszik ezt a ziccert. A Pennzoil nem is hibázott, és egy elképesztően látványos reklámfilmben mutatta meg, hogy hiába a gyorsulási versenyekre lett kitalálva az autó, a 840 lóerő sok más lehetőséget is tartogat magában.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 15. kedd, 13:16

Amit mindenkinek ismernie kellene – a rendőri forgalomirányító jelzések

Nyomtatás

Budapesten és a többi nagyvárosunkban közlekedve biztosak vagyunk benne, hogy hétről hétre mindenki találkozik olyan kereszteződésekkel, amelyekben nem működnek a jelzőlámpák. Ilyenkor jó esetben egy rendőr veszi át a forgalomirányítást, azonban igencsak sokszor tapasztaltuk már, hogy az autósok jó nagy százaléka nincs tisztában a rend őreinek karjelzéseivel – természetesen tisztelet a kivételnek. Éppen ezért, most ezeket a jelzéseket elevenítenénk fel.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 11. péntek, 16:45

Lábakkal le! – komoly sérüléseket okozhat a légzsák (videó)

Nyomtatás

A könnyelműségről és a meggondolatlanságról már esett szó a héten, méghozzá a hátsó biztonsági övek használatával kapcsolatban. Ezúttal egy újabb tanulságos esetről számolhatunk be, ám ezúttal sajnos nem csak egy bábu volt az áldozat, hanem egy szerencsétlenül járt nő. A hölgy elkövetett egy nagy hibát, amiért csúnyán megfizetett: az anyósülésen ülve felrakta a lábát a műszerfalra.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 11. péntek, 15:28

1. oldal / 109