Külföldi sajtó

Minden idők legjobbja az új Ford Mustang – így teljesít a valóságban

Nyomtatás

A hírek szerint már nem kell sokat várnunk a legújabb Mustang európai debütálására: az Egyesült Államokban máris kapható a csodaszép vonalakkal ellátott hatodik generációs póni, s a gyártó nagy örömünkre globális modellként jelentette be büszkeségét, ennek értelmében pedig az öreg kontinensre is ellátogat.

Módosítás dátuma: 2014. december 16. kedd, 20:20

35 millió forint 68 lóerőért: górcső alatt az 1-literes Volkswagen XL1

Nyomtatás

A Volkswagen mindenható ura, Martin Winterkorn még az ezredforduló előtt kitűzte célul, hogy a gyártó talpra állítsa a világ első 3 litert fogyasztó szériagyártású autóját, amit a gyári vegyes adatok szerint 2,99 literes étvágyú Lupo 3L TDI személyében hoztak létre a németek. Az ezredfordulón túl aztán újabb megvalósíthatatlannak tűnő célt tűzött ki az óriáskonszern első embere: megalkotni a világ első egy liter alatti étvágyú, ám még használható szériaautóját.

Módosítás dátuma: 2014. augusztus 08. péntek, 18:42

Halhatatlan? - Subaru Impreza WRX STi bemutató

Nyomtatás

Csak egy maradhat. Egy, aki az elvei mellett a végletekig kitart. Más kérdés, hogy a következetesség csak akkor vezethet jó eredményre, ha a pozitív törekvések a megújulás képességével is társulnak, márpedig ez a legkevésbé sem mondható el a már-már ódivatú Subaru, vagy éppen a nagy ellenfél Mitsubishi termékeiről.

Módosítás dátuma: 2014. április 18. péntek, 14:14

Amerika izomzata – új Corvette vs. új Viper vs. GT500

Nyomtatás

466 lóerő, 640 lóerő, 662 lóerő – Amerikában még csak 20 millió forint sem kell ahhoz, hogy ilyen izmos autók között válogassunk, ráadásul a nagyszámú ménest annyiból itathatjuk, mint itthon egy átlagos dízelt. Eljött a Kánaán?

Módosítás dátuma: 2013. szeptember 30. hétfő, 13:31

Az utolsó halhatatlan - Wiesmann GT MF-4 CS bemutató

Nyomtatás

Az ihlet mindenkiben ott lappang, hiszen kezdetben minden fiatalban megvan az a kreativitás, ami az újszerű vívmányok megalkotásához szükséges, de csak kevesen tudnak elhatárolódni a szkeptikusok visszatartó erejétől, és kevesek képesek végigmenni azon az úton, ami a megvalósuláshoz vezet. Ezek a kevesek azok, akik a vállukon tűzön-vízen keresztül viszik előre a világot.

Módosítás dátuma: 2013. augusztus 12. hétfő, 17:20

Játék határok nélkül - Mercedes-Benz G63 AMG 6x6 bemutató

Nyomtatás

Néhány éve az ausztrál hadsereg olyan haszongépjárművet keresett, ami harci körülmények között is elboldogul a terepen. A Mercedes fejlesztőinél persze minden kívánság meghallgatásra lel, így a németek 2000 darab háromtengelyű G-osztályra kaptak megrendelést, s a grazi üzemben egészen 2015-ig düböröghetnek is a gyártósorok.

Módosítás dátuma: 2013. március 07. csütörtök, 14:40

Elérhető egyediség - Jaguar XJS 4.0 bemutató

Nyomtatás

A világ autórajongói között nincs és nem is lehet olyan, aki ne álmodott volna arról, hogy milyen csodálatos élmény is lenne egy hatalmas túrakupét birtokolni. Nincs ez másként szerkesztőségünk körein belül sem, ahol mindennapos vita, hogy milyen felújítandó típus megvásárlásával verjük magunkat örök adósságba.

Módosítás dátuma: 2012. december 21. péntek, 19:46

Érdemes túlélni a világvégét - a Porsche Panamera Sport Turismo már köztünk jár

Nyomtatás

A jövőt akarjuk. Bár épp a világvége hangulata árad szét a Föld minden létező pontjára, még a legeldugottabb zugokba is, valójában mégis arra vágyunk, hogy megéljük a következő éveket, évtizedeket, hiszen nem kétséges: éhezünk a jövőbe repítő technika csodáira. A Porsche sincs ezzel másképp; a fejlesztők nem veszik komolyan a jóslatokat és gőzerővel dolgoznak, hogy 2016-ra egy egészen új filozófiát terjesztő Panamera marhasson az aszfaltba.

Módosítás dátuma: 2012. december 13. csütörtök, 18:32

Lenyeli Európa az amerikai pitét? – Cadillac ATS vs. BMW 328i

Nyomtatás

Noha Amerikát az európai ember hódította meg, az utóbbi évtizedekben már a fordítottját éljük: amerikai filmek tömkelegét vetítik a mozik, amelyek alatt kólát és pattogatott kukoricát fogyasztunk, a vetítés előtt pedig lenémítjuk almás logójú telefonunkat. Egyedül az autópiac maradt viszonylag érintetlen, pedig a tengerentúli gyártók erősen próbálkoznak – ezúttal a Cadillac kihívója mutatkozik be.

Módosítás dátuma: 2012. október 18. csütörtök, 06:44

Időutazó - Morgan Plus 8 bemutató

Nyomtatás

A rajongók körében gyakorta megoszlanak a vélemények arról, hogy vajon a régi, avagy az új autók hordozzák-e leginkább magukban a vezetési élményt, így felmerül a kérdés, hogy vajon mi születne akkor, ha a modern technika és a régi idők szenvedélyének erényeit egyetlen típusban ötvöznénk. Nos, a választ talán az egyedüliként családi tulajdonban harcoló, önmagát az 1900-as évek hajnala óta megőrizni képes brit Morgan cég hordozza magában, így a gordiuszi csomó kibogozása végett a vállalkozás klasszikus portfóliójának csúcsmodelljét vesszük nagyító alá.

Módosítás dátuma: 2012. szeptember 13. csütörtök, 17:20

Szétveti őket az erő – Mercedes A 45 AMG vs. Audi RS3 vs. BMW M135i

Nyomtatás

A BMW a tiszavirág életű, ám annál sokkal izgalmasabb tüzes kompakt kupéjának, a 340 lóerős 1M-nek a nyugdíjba küldése után bemutatta az új, F20-as kódjelű 1-esből készült sportmodellt, a 320 lovas M135i-t, amely bár nem számít egy teljes egészében az M GmbH által kifejlesztett típusnak, azért alaposan felkeverte a vizet a tüzes kompaktok között, főleg, hogy a BMW az opcionálisan kínált xDrive összkerékhajtással rögtön az Audit is megtámadta. Persze az ingolstadtiak sem adják könnyen bőrüket, ha a 'hot hatch' kifejezés szóba kerül: az előző A3-asra épülő 340 lóerős, összkerekes RS3 magáért beszél.

Módosítás dátuma: 2013. február 12. kedd, 21:35

2. oldal / 6