2018. Július 17., Kedd

Frissitve:09:49:23

Külföldi sajtó

Szétveti őket az erő – Mercedes A 45 AMG vs. Audi RS3 vs. BMW M135i

Nyomtatás

A BMW a tiszavirág életű, ám annál sokkal izgalmasabb tüzes kompakt kupéjának, a 340 lóerős 1M-nek a nyugdíjba küldése után bemutatta az új, F20-as kódjelű 1-esből készült sportmodellt, a 320 lovas M135i-t, amely bár nem számít egy teljes egészében az M GmbH által kifejlesztett típusnak, azért alaposan felkeverte a vizet a tüzes kompaktok között, főleg, hogy a BMW az opcionálisan kínált xDrive összkerékhajtással rögtön az Audit is megtámadta. Persze az ingolstadtiak sem adják könnyen bőrüket, ha a 'hot hatch' kifejezés szóba kerül: az előző A3-asra épülő 340 lóerős, összkerekes RS3 magáért beszél.

Módosítás dátuma: 2013. február 12. kedd, 22:35

Pokoli mennybemenetel - menetpróbán a Ferrari F12 Berlinetta

Nyomtatás

Az autózás megszállottjainak vágyálmai gyakorlatilag egyet jelentenek a Ferrarival, a patinás olasz gyártó termékeit nem is lehet nem kívánni, hiszen ezek az élményautók alfája és omegája. Nem csoda hát, hogy a vörös ruhába bújtatott négykerekűek jóformán állandóan az érdeklődés középpontjában állnak, ami alól a legújabb maranellói, az F12 Berlinetta sem képez kivételt.

Módosítás dátuma: 2012. augusztus 10. péntek, 09:29

Horrorra áhítozva - Ford Mustang GT500 vs. Chevrolet Camaro ZL1

Nyomtatás

Langyos szél túr a hajamba, s a távolból mennydörgés zaja sejteti, hogy hamarosan fejem fölött is gyűlni fognak a sötét felhők. Az ég egyre hangosabban zeng, a vihar közeledik, majd hirtelen tovahalad, miközben egy pillanatra átérzem és élvezem tombolását. Aztán csak bámulom magam előtt az országutat, sóvárogva a heves zivatar után.

Módosítás dátuma: 2012. július 20. péntek, 12:27

Rögtön a mélyvízbe: Mégane RS ellen gyorsul az Astra OPC

Nyomtatás

Szinte még meg sem száradt a festék az Opel új sportkompaktján, az Astra OPC-n, máris a legnagyobb ellenféllel kell szembenéznie. A brit EVO magazin arra volt kíváncsi, hogy a két, hasonló képességekkel rendelkező sportgép az egyszerű gyorsulási próbán mit tud egymás ellen. Az eredményt lentebb eláruljuk.

Módosítás dátuma: 2012. július 17. kedd, 09:16

Dekadens diktátor - Dartz Prombron Aladeen Edition bemutató

Nyomtatás

A terepjárás sarokköveit csokorba fonó hetünk alatt nem mehetünk el szó nélkül amellett a tényszerűvé avanzsált sztereotípia mellett sem, hogy a hagyományosan munkacélra született járművek mára inkább a hatalom, a gazdagság, és a pazarlás dekadens jelképeivé váltak, mely címet persze a hatalmas méretekhez viszonyított szerény praktikum, s hozzáadott értékkel alig bíró jellemzők miatt érdemeltek ki.

Módosítás dátuma: 2012. május 24. csütörtök, 13:59

Precíziós kalapács - Chevrolet Corvette 6.2 V8 Grand Sport bemutató

Nyomtatás

Azt talán mindenki tudja, hogy a Chevrolet immáron Európa szemét is kiszúrja a mozifilmeknek köszönhetően világhírnévre szert tevő Camaroval, sőt, immáron az is nyílt titok, hogy 2014-re az „igényeinkre” átszabott – azaz lányosabb -, immár turbós Ford Mustang is betenné a lábát az öreg kontinensre, de mindez még mindig csak a díszítés arról a koktélról, amit Amerika benzingőzzel és gumifüsttel vastagon megtöltött ivójában fogyaszthatnánk el. Így jár az, aki sajnálja a borravalót a duplát töltő csapostól, és így jár az is, aki az élet nyújtotta örömöknek hódolva a heves pillanat érvényesülése helyett engedi a félelmeit felülkerekedni.

Módosítás dátuma: 2012. április 13. péntek, 21:41

Hibrid, őszintén - menetpróbán a Porsche 918 Spyder

Nyomtatás

Az elmúlt hónapokban egyre inkább jellemzővé vált, hogy a Toyota Prius az amerikai filmekben a tulajdonsokkal való heccelődés eszközévé vált. Jeff Dunham után ugyanis a világon mindenki viccet szeretne csinálni a Muscle Car éra kisugárzásának tökéletes ellenpólusát képviselő hibridekből, azonban az olaszországi Nardo aszfaltcsíkjain jelenleg egy olyan autót tesztelnek a Porsche mérnökei, ami örökre letöri a szkeptikusok kaján vigyorát.

Módosítás dátuma: 2012. március 20. kedd, 12:58

Aki mer, az nyer - Wiesmann GT MF4-S, és MF5 II.

Nyomtatás

Az ihlet mindenkiben ott lappang, hiszen kezdetben minden fiatalban megvan az a kreativitás, ami az újszerű vívmányok megalkotásához szükséges, de csak kevesen tudnak elhatárolódni a szkeptikusok visszatartó erejétől, és kevesek képesek végigmenni azon az úton, ami a megvalósuláshoz vezet. Ezek a kevesek azok, akik a vállukon tűzön-vízen keresztül viszik előre a világot.

Módosítás dátuma: 2012. február 21. kedd, 11:19

Értelem és érzelem - Ferrari 458 Italia vs. McLaren MP4-12C

Nyomtatás

A Ferrari 458 Italia 4,5 literes V8-as szívómotorja 570 lóerős teljesítménnyel szolgál, miközben 540 Nm-es nyomatékkal nyüstöli a hátsó tengely abroncsait. Az álló helyzetből 100 km/órás sebességre való gyorsításhoz alig 3,4 másodpercre van szüksége, s végsebessége eléri a 325 km/órát, hogy mindezek összességével 7 perc és 38 másodperc alatt érhessen körbe a Nürburgring zöld poklán.

Módosítás dátuma: 2012. április 02. hétfő, 08:04

A legjobb? - Bentley Continental GT V8 menetpróba

Nyomtatás

Az Audi-féle friss fejlesztésű V8-as turbómotort a Continental széria lemezei alá ültetve új típust hozott létre a Bentley. Méghozzá nem is akármilyet: az újdonság a sorozat modernkori történelmének leggyengébb darabja. Ám már az orrtolós, nehézkes 630 lóerős Supersports óta tudjuk, hogy nem minden a teljesítmény. Ezt az újdonság is igazolja: véleményünk és a külföldi menetpróbák szerint is a valaha épített legélvezetesebb Bentley-t köszönthetjük személyében.

Módosítás dátuma: 2012. január 23. hétfő, 20:47

Veni, vidi, vici - Porsche 911 GT3 RS 4.0 menetpróba

Nyomtatás

Stuttgartban soha nem unalmas az élet, s ezt tanúsítja az is, hogy látogatásunk alkalmával még a nyugodt hétvége dacára sem volt olyan pillanat, hogy a Porsche egy-egy csúcsmodellje ne remegtesse meg a múzeum ablakait. Időnként azért a rajongók paradicsomában is van ok a szomorúságra: például akkor, amikor a Porsche 911 Carrera 997-es generációja nyugdíjba vonul, hogy még nagyobb és nemesebb hatalomnak adja át a helyét. A konstruktőrök persze igyekeznek megvigasztalni minket, így aztán könnyek mégsem szöknek a szemünkbe, hiszen a GT3 RS 4.0 társaságában még búcsúnk is boldogít.

Módosítás dátuma: 2012. január 04. szerda, 21:59

3. oldal / 6