Külföldi sajtó

Átmeneti megoldás - Volkswagen Golf Blue-e-Motion vs. TwinDRIVE

Nyomtatás

Nem vagyok az összeesküvés-elméletek nagy rajongója, és a környezettudatosság fontosságával is tisztában vagyok, de ha a tűzhöz legközelebb álló fejlesztők szemébe nézek, mégsem érzem azt az illatot a levegőben, ami a spanyolviasz első cseppjeinek lángra lobbanásával betöltené a szobát.

Módosítás dátuma: 2011. december 22. csütörtök, 11:13

Az utolsó halhatatlan - Land Rover Defender 2.2 és 2.4D

Nyomtatás

Filozófusok gyakran teszik fel a kérdést, hogy vajon mi is az élet értelme, s bár sokan sokféle módon fogalmazzák meg mondandójukat, én mégis legszívesebben a válaszon 60 évig gondolkodó Goethére hallgatok, aki Faustjában a küzdelmet jelölte meg, s ha neki nem hiszünk, akkor Madách Imre szavait illene magunkban felidézni, aki Az ember tragédiájában hasonló következtetésre jutott.

Módosítás dátuma: 2011. november 11. péntek, 17:41

Tiltott gyümölcs – górcső alatt az itthon nem kapható VW Golf Cabrio

Nyomtatás

Sajnos sok esetben kimaradunk a jóból, ami ezúttal különösen igaz mondás lehet, hiszen a Volkswagen többek között stratégiai és piaci okokra hivatkozva nem forgalmazza hazánkban a Golf Cabriót, pedig a keménytetős EOS létezése ellenére biztosan sokan lecsapnának a kínálkozó lehetőségre. Hogy miért? Kiderül a cikkből.

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 15. csütörtök, 14:30

Utcára tévedt ismeretlen brit harcos – Ginetta G40R bemutató

Nyomtatás

Már számtalanszor magasztaltuk az egekig a könnyűépítésű sportautókat, ugyanis rendületlenül hisszük és valljuk, hogy a vezetési élmény adrenalinban leginkább gazdag formája elsősorban nem a lóerőkből vagy a hengerek számából, hanem az alacsony tömegből és a kedvező súly/lóerő arányból „érkezik”. Miután már számos neves könnyűépítésű élményautót bemutattunk Önöknek, ezúttal egy kevésbé népszerű friss típussal ismerkedhetnek meg.

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 16. kedd, 06:49

Hétköznapi kanyarvadász - Ferrari FF menetpróba

Nyomtatás

A Dolomitok hegycsúcsait csontig hatoló üvöltés rázza, ami hosszan visszhangzik a levegőben. A baljós hangorkán jelezhetné a világ végének közeledtét is, ezúttal mégis mi magunk vagyunk a pokol urai, hiszen egy szuperautó volánja mögött űzzük a vadat, nem kevesebb mint 660 lóerőt irányításunk alatt tartva, miközben az egyik kanyarból kigyorsítva egy pillanatnyi pihenőt engedélyezünk a kerámia féktárcsákba harapó betéteknek, hogy a következő visszafordító kijáratában már újra világgá kürtöljük a nyers erő diadalát.

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 10. szerda, 09:12

Hibrid titánok harca: BMW 7 vs. Mercedes S vs. Porsche Panamera

Nyomtatás

A luxuslimuzinok gyártóinak nincs könnyű dolga, hiszen ebben a kategóriában a vásárlók egy olyan „minden az egyben” autóra vágynak, ami a gyorsaságon, a kényelmen, és a sportosságon túl képviseli a csúcstechnikát, és kisugározza azt a visszafogott eleganciát is, ami ugyanúgy megállja a helyét egy üzleti tárgyalás helyszínén, mint a családi összejövetelek alkalmával.

Módosítás dátuma: 2011. július 28. csütörtök, 08:17

Az utolsó szamuráj - Morgan 3 Wheeler menetpróba

Nyomtatás

Képzeljük el, hogy beállítjuk garázsunkba napjaink egy elismert sportautóját, és elkezdjük róla rétegenként lefejteni mindazt, ami ártalmas lehet a vezetési élmény valódi eszenciájának megtapasztalásához!

Módosítás dátuma: 2011. július 11. hétfő, 08:54

Schwarzenegger unokája is gyúr – izomautók most és hajdanán

Nyomtatás

Akár Budapest utcáit is hozhatnám példának, ám manapság talán már a vidéki nagyvárosok flaszterét taposva is egyre gyakrabban pillantunk meg egy-egy elrobogó amerikai izomautót, ami azt mutatja, hogy nagyjából fél évszázaddal a kaszt megszületése után még mindig van létjogosultsága a férfias formájú V8-asoknak.

Módosítás dátuma: 2011. július 07. csütörtök, 08:45

Csillag született? – menetpróbán a Mercedes-Benz C63 AMG Coupé

Nyomtatás

A Mercedes-Benz az új C Coupe megalkotásával már egy ízben sikert könyvelhetett el magának, hiszen a forma meglehetően szépre sikerült, ami a régebbi generációkkal ellentétben a férfiak szívét is könnyedén rabul ejti, az AMG műhelyében pedig ezúttal a teljesítményt sem spórolták ki a kívánatos kétajtósból. Lássuk, hogyan veszi fel a kesztyűt a C63 AMG Coupé a vetélytársakkal szemben!

Módosítás dátuma: 2011. május 26. csütörtök, 14:36

Még, még, még, ennyi nem elég - próbán az Ariel Atom 3 Mugen

Nyomtatás

Az atom szóval kapcsolatban mostanában mindenkinek az –erőmű és az –energia összetételek ugranak be. A biztonságosan kordában tartható folyamatot sokan veszélyesnek, félelmetesnek titulálják, miközben az apró részecskék által felszabadított energiát gyakorlatilag mindnyájan használják.

Módosítás dátuma: 2011. május 16. hétfő, 15:38

Majdnem mindenható - Lamborghini Aventador menetpróba

Nyomtatás

Alig hat éves lehettem, amikor újonnan megérkezett Ladánk felett érzett örömében édesapám a balatoni vakációt először váltotta külföldi kirándulásra. A Bibione felé vezető úton éppen egy benzinkútra készültünk behajtani, amikor hátulról valamiféle földrengés, vagy világvégéhez vezető hangorkán csapott meg minket, s néhány pillanattal később a semmiből tűnt elő egy Lamborghini Countach. Ahogy vezetője a fékre lépett, végre földi halandók számára is kirajzolódott a piros szuperautó sziluettje, amit a nyolcvanas évek derekán még megpillantani is kiváltság volt.

Módosítás dátuma: 2011. május 07. szombat, 09:29

4. oldal / 6