Különlegességek

BMW M240i Coupé M Performance teszt - M-esebb az M-esnél?

Nyomtatás

Próbáljanak meg elképzelni egy 2-es BMW-t, ami még az M2-nél is „M-esebb”. Szinte lehetetlennek tűnő feladat, de a bajorok megpróbálták bebizonyítani, hogy mégsem az. Nemrég szerkesztőségünk garázsában járt egy hátsókerékhajtású M240i, amely az összes elérhető M Performance kiegészítővel fel volt szerelve, amivel bizony könnyen megtéveszthette a kevésbé hozzáértő szemlélődőket.

Módosítás dátuma: 2017. július 09. vasárnap, 11:43

Porsche Panamera Turbo (2017) és 911 GTS menetpróba - A lehetetlen választás

Nyomtatás

Ha legalább 40-50 millió forintunk van autóra, a Porsche számos izgalmas ajánlattal vár. Azonban közöttük is van két különösen nehezen visszautasítható, mellesleg vadonatúj modell. A 911 GTS és a Panamera Turbo a márka tudásának kétoldali kiteljesedését jelenti, mi pedig rögtön mindkettőt hazai tájakon, Etyek környékén tettük alaposan próbára. Nagyon is különböző, mégis hasonlóan kellemes élményben volt részünk.

Módosítás dátuma: 2017. július 09. vasárnap, 11:40

BMW M4 Coupé Competition vs. BMW M2 Coupé teszt - Szerelem, szeretet

Nyomtatás

Pontosan egy hete olvashatták az Autó Pulton a BMW M GmbH legújabb, és egyben legelérhetőbb játékszerének, az M2 Coupénak a részletes tesztjét, de cikkünkben megígértük Olvasóinknak, hogy ez még nem minden és érkezik a folytatás egy rendkívül izgalmas összecsapással, amiről véleményünk szerint bárminemű elfogultság nélkül kijelenthetjük, hogy hazai körülmények között egyedülálló anyagnak számít. Máskülönben pedig minket már az M2 bejelentése óta nagyon izgat, hogy mire képes a kistestvér a hőn áhított M4-hez képest, és azért úgy gondoljuk, hogy Olvasóink közül is sokakat érdekelhet a kérdés.

Módosítás dátuma: 2017. január 20. péntek, 12:47

BMW M2 menetpróba - Beteljesült ÁloM

Nyomtatás

Kitörő örömmel és nagy büszkeséggel fogadtam a BMW importőrétől az M2 nemzetközi bemutatójára szóló meghívást. Nem csak azért, mert a sportautók szerelmeseként az idei évben az összes négykerekű közül a BMW M2 kipróbálásának a lehetőségét vártam leginkább , hanem azért is, mert Magyarország ad otthont a nívós nemzetközi bemutatónak, ami azt jelenti, hogy a világ 32 országából 300 újságíró érkezett illetve érkezik Magyarországra, hogy a Hungaroring aszfaltcsíkján, valamint a pálya körül közúton is kipróbálhassa a bajorok büszkeségét, amelyről már elöljáróban elmondhatom, hogy maximálisan beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 10:00

Porsche 911 (2016) menetpróba - Felturbózva

Nyomtatás

911 nincs 10 millió forint alatt… vagy legalábbis csak átmenetileg” – mi sem jelzi legjobban a Porsche 911 ikon státuszát, mint kiváló értéktartása. A világ talán legmegbízhatóbb sportautója felfrissült, de valójában egy teljes korszakot ugrott előre: a szívómotorról első ízben az alapmodelleknél is turbóra váltott. Jól tette?

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 08:33

Ford Mustang Convertible (2016) EcoBoost teszt - Hollywood

Nyomtatás

Mindenekelőtt nem győzzük kifejezni hálánkat a Fordnak, hogy az aktuális Mustangot több mint 50 év után végre globális modellnek tervezte, ezáltal pedig olyan országok polgárainak is lehetővé tette a Mustang-életérzés hivatalos úton történő megvásárolhatóságát, akik eddig csak álmodozni tudtak a vágtató vadlóról, netalántán számos nehézség árán – ami a behozatalt leszámítva főképp a szervizelésre és az alkatrészek beszerezhetőségére értendő –, szürkeimporttal valósították meg álmukat.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 08:28

Volvo S60 Polestar teszt - Az utolsó mohikán

Nyomtatás

Egy olyan tesztautóval vághattunk az újévnek a Volvo magyarországi importőrének jóvoltából, amely amellett, hogy bearanyozta az együtt töltött napokat, egyáltalán nem a kommunikációról vagy a reklámról, mint inkább az örömökről szól - alapvetően akár karácsonyi ajándékként is felfoghatjuk a jószágot, amelynek becsületes neve S60 Polestar.

Módosítás dátuma: 2016. február 17. szerda, 10:49

BMW X6 M (2015) teszt - Van valami nagy és megmagyarázhatatlan

Nyomtatás

Megértek mindenkit. Pompás érzés a V8-Istenhez elmormolni egy imát, majd 575 lóerővel 2,5 tonnát a végtelenbe parittyázni – magunkkal a volán mögött. Ám az már kérdéseket vet fel, ha az élvezettől tébolyodottan hahotázunk, miközben mindenki más csak halkan retteg körülöttünk, vagy esetleg a fejét csóválva elhatárolódik az eseményektől.

Módosítás dátuma: 2015. szeptember 25. péntek, 10:21

Porsche Boxster Spyder menetpróba - Túlvilági élmények

Nyomtatás

Bár a Porsche Boxster nem titkoltan a kedvenc négykerekűm a járműgyártás mai világából, picit morgolódtam magamban azt követően, hogy a Porsche megtisztelt minket az új Spyder csúcsmodell nemzetközi menetpróbájára való meghívással, amit hálásan köszönünk. Azért nem bolondultam meg teljesen, volt némi okom a morgolódásra: a múlt pénteki firenzei látogatást a tér-idő, valamint a gépmadaras csatlakozások végett 16 órányi bruttó utazással tudtam abszolválni, ráadásul pénteken éjfél előtt nem sokkal landolt a gépem úgy, hogy a hétvégére családi balatoni nyaralást terveztünk, ahova végül éjjel 1-re értem le, halál fáradtan. És tudtam, hogy néhány órányi autózásért kell ennyit utaznom. De utólag visszagondolva szégyellem magam, ugyanis akkora élményben volt részem az új Boxster Spydernek köszönhetően, amit soha nem fogok elfelejteni. És ha megismétlődhetne az egész, ezért a néhány óráért akár kétszer ennyit is örömmel utaznék...

Módosítás dátuma: 2015. augusztus 04. kedd, 09:51

BMW 228i Cabrio vs. 428i Cabrio teszt - Variációk egy témára

Nyomtatás

A szerkesztőség ’kabriófelelőseként’ és kabriómániásaként nem kis, de egyben kellemes és megtisztelő feladat hárult rám: egy márkán belüli összehasonlító tesztet kellett összehoznom, ráadásul két olyan modellel, amelyeknek hajtáslánca – sőt célja is – teljesen megegyezik.

Módosítás dátuma: 2015. június 15. hétfő, 20:31

BMW i8 teszt - A világ nyolcadik csodája

Nyomtatás

Minél többet informálódok a BMW vadonatúj elektromos-benzines szuperautójáról, az i8-ról, annál hihetetlenebb számomra, hogy a bajorok jövőbemutató büszkesége egyáltalán működik. Az autó - sőt, legyen inkább űrsikló - komplexitása egyszerűen hihetetlen és egyben lenyűgöző, és bár ezúttal sem hibátlan a végeredmény, minden tiszteletünk egyrészt a BMW-jé, hogy gyártásba mert hozni egy ilyen különlegességet, másrészt pedig a mérnököké, akik mindezt megvalósították.

Módosítás dátuma: 2015. április 19. vasárnap, 08:12

1. oldal / 8