Különlegességek

BMW 228i Cabrio vs. 428i Cabrio teszt - Variációk egy témára

Nyomtatás

A szerkesztőség ’kabriófelelőseként’ és kabriómániásaként nem kis, de egyben kellemes és megtisztelő feladat hárult rám: egy márkán belüli összehasonlító tesztet kellett összehoznom, ráadásul két olyan modellel, amelyeknek hajtáslánca – sőt célja is – teljesen megegyezik.

Módosítás dátuma: 2015. június 15. hétfő, 19:31

BMW i8 teszt - A világ nyolcadik csodája

Nyomtatás

Minél többet informálódok a BMW vadonatúj elektromos-benzines szuperautójáról, az i8-ról, annál hihetetlenebb számomra, hogy a bajorok jövőbemutató büszkesége egyáltalán működik. Az autó - sőt, legyen inkább űrsikló - komplexitása egyszerűen hihetetlen és egyben lenyűgöző, és bár ezúttal sem hibátlan a végeredmény, minden tiszteletünk egyrészt a BMW-jé, hogy gyártásba mert hozni egy ilyen különlegességet, másrészt pedig a mérnököké, akik mindezt megvalósították.

Módosítás dátuma: 2015. április 19. vasárnap, 07:12

Mercedes-AMG GT S és BMW i8 összehasonlítás - Villámlik, mennydörög

Nyomtatás

Mi, emberek bizony nem vagyunk egyszerű esetek, és ez az állítás autófronton is megállja a helyét. Legyen szó bármilyen újításról, bármilyen innovációról, rengetegen csak legyintenek, hogy lassan vége a jó világnak, minden rosszra fordul, s kétesen fogadjuk a jövőt. Nagyon sokan közülünk egyszerűen félnek az újtól, s úgy gondolják, hogy „bezzeg régen minden jobb volt”. Ennek ellenére sokan vannak, akik fordítva gondolkodnak, s elsősorban nekik köszönhetjük az autóipar fejlődését, ami kétségtelenül fantasztikus lendülettel folyik.

Módosítás dátuma: 2015. február 28. szombat, 11:05

BMW i3 teszt - Egy csipetnyi jövő a mában

Nyomtatás

Bár a BMW Group korántsem kicsi, némi túlzással családi vállalkozásnak számít a legnagyobb autógyártó óriáskonszernekkel összehasonlítva. Viszont a BMW-nek van egy óriási ütőkártyája: a cég zseniális koponyákkal büszkélkedik gyakorlatilag minden területen, amit már számtalanszor bebizonyosodott. Az autósvilág egyik leginnovatívabb, és a K+F tevékenységekre szinte a legtöbbet költő gyártójaként a vállalat nem tehette meg, hogy ne lovagolja meg az elektromobilitás hullámait. Valamit ki kellett találniuk a németeknek, amit meg is tettek, de a tőlük megszokott egyedi módon.

Módosítás dátuma: 2015. február 28. szombat, 08:39

BMW M4 Coupé DKG teszt - A házasságtörő versenyautó

Nyomtatás

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy BMW M3 Coupé, amelynél többet - azt gondoltuk - már nem is kaphatunk. Tökéletesen hangolt alapok és egy egekig pörgő V8-as szívómotor házassága volt ez, egy olyan kapcsolat, amelyről azt hittük, hogy az örökkévalóságnak született. Azonban a dolgok másképpen alakultak...

Módosítás dátuma: 2014. november 24. hétfő, 08:26

Alfa Romeo 4C menetpróba - "Szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik..."

Nyomtatás

Olasz sportautó: a szópáros, aminek hallatán még a hozzá nem értők is felkapják a fejüket, hiszen a lélegzetelállító formák és a lenyűgöző teljesítmény garantáltak ebben az esetben. Elsőként persze mindenkinek a Ferrari vagy a Lamborghini ugrik be, de az Alfa Romeo név hallatán sem értetlen tekintetekkel találjuk szembe magunkat, ami nem is csoda. A márka autóinak orrán található háromszög formájú hűtőrács ugyanis legalább annyira beleégett az emberek fejébe, mint a BMW vesék.

Módosítás dátuma: 2014. november 24. hétfő, 08:16

Mercedes-Benz S-osztály múltidéző összehasonlító teszt - Királynők, ha találkoznak

Nyomtatás

Különleges teszten vesz részt az Autó Pult szerkesztőségében a stuttgarti gyár két zászlóshajója. Múlt és jelen egyszerre elevenedik meg szemünk előtt, egyedülálló időutazást téve az autógyártás és a limuzinok történelmében. Az összehasonlítás célja nem más, mint az időtlen elegancia nagyköveteinek méltó bemutatása, az S-osztály uralkodását megalapozó W116-os és a jelenlegi W222-es kódjelű csúcsmodell összevetése.

Módosítás dátuma: 2014. június 23. hétfő, 07:08

Mercedes-Benz AMG menetpróba (2014) - Csillagok háborúja

Nyomtatás

Mercedes-Benz. Egy márka, amelyet mindenki ismer és elismer, még azok között is, akik a konkurens német prémiumgyártók vagy más országok termékei mellett tették le a voksukat. A csillagosok által kínált elegancia és luxus már az autózás kezdete óta referenciaként szolgált az iparban, és nincs ez másként ma sem. Nem is beszélve a németek gyári tuningműhelye, az AMG által elkészített sportváltozatok által nyújtott élményről. Erről pedig a zsámbéki Driving Camp vezetéstechnikai pálya aszfaltcsíkjain bizonyosodhattunk meg a Mercedes-Benz Star Experience rendezvénysorozat magyarországi állomásán.

Módosítás dátuma: 2014. június 16. hétfő, 08:29

Porsche Boxster GTS és Cayman GTS teszt - Eufória

Nyomtatás

Tegnapi cikkünkből minden fontos információt megtudhattak a Porsche középmotoros sportautóinak új csúcsmodelljeiről, a Boxster/Cayman GTS párosról, de bizonyára Önök is arra kíváncsiak igazán, hogy miként teljesít a két csodabogár a valóságban. Most pontosan ezt fogom Önöknek elmesélni.

Módosítás dátuma: 2014. június 16. hétfő, 08:24

Porsche Macan Turbo teszt - A fizika határain túl

Nyomtatás

Az elmúlt kicsit több mint 10 évben a Porsche bármibe is belenyúlt, az gyakorlatilag arannyá változott – a stuttgarti sportautógyártó kis híján odáig jutott, hogy bekebelezze a Volkswagent, ami aztán nem jött be a Porsche családnak, de ezt leszámítva sikert-sikerre halmoztak. A Cayenne után a Panamera is kasszasikernek bizonyult, a híres 911-esek mellett pedig a Boxster/Cayman páros szintén rengeteg rajongót és boldog tulajdonost szerzett magának, mégpedig világszerte. Azonban nem kérdés, hogy a Porsche legnagyobb húzására tavaly év végén került sor, amikor is a németek leleplezték legkisebb és legolcsóbb modelljüket, a Macan névre keresztelt közepes méretű szabadidőautót.

Módosítás dátuma: 2014. június 16. hétfő, 08:21

BMW M3 Coupé DKG teszt - Egy dicső korszak utolsó emléke

Nyomtatás

Joggal szomorkodhatnak a benzingőzzel fokozottan fertőzött Hölgyek, férfiak és gyerekek, az idei évben ugyanis egy gyönyörű korszak ért véget a BMW-nél: a többek között fantasztikus motorjairól is híressé vált M sportrészleg valószínűleg végleg elbúcsúzott a legendás, egekig forgó szívómotoroktól, az M GmbH ugyanis a trendeket követve, pontosabban a környezetvédelmi előírásoknak megfelelve turbókra váltott. A sor az X5/X6 M-mel kezdődött, aztán a fantasztikus V10-es helyét V8-as turbók vették át az M5/M6 párosban, nemrégiben pedig véglegessé vált, hogy a negyedik generációs M3-ast váltó M3/M4 is egy biturbós hathengerest kap.

Módosítás dátuma: 2014. január 29. szerda, 07:58

2. oldal / 8