Különlegességek

Volvo S60 Polestar teszt - Az utolsó mohikán

Nyomtatás

Egy olyan tesztautóval vághattunk az újévnek a Volvo magyarországi importőrének jóvoltából, amely amellett, hogy bearanyozta az együtt töltött napokat, egyáltalán nem a kommunikációról vagy a reklámról, mint inkább az örömökről szól - alapvetően akár karácsonyi ajándékként is felfoghatjuk a jószágot, amelynek becsületes neve S60 Polestar.

Módosítás dátuma: 2016. február 17. szerda, 10:49

BMW X6 M (2015) teszt - Van valami nagy és megmagyarázhatatlan

Nyomtatás

Megértek mindenkit. Pompás érzés a V8-Istenhez elmormolni egy imát, majd 575 lóerővel 2,5 tonnát a végtelenbe parittyázni – magunkkal a volán mögött. Ám az már kérdéseket vet fel, ha az élvezettől tébolyodottan hahotázunk, miközben mindenki más csak halkan retteg körülöttünk, vagy esetleg a fejét csóválva elhatárolódik az eseményektől.

Módosítás dátuma: 2015. szeptember 25. péntek, 10:21

Porsche Boxster Spyder menetpróba - Túlvilági élmények

Nyomtatás

Bár a Porsche Boxster nem titkoltan a kedvenc négykerekűm a járműgyártás mai világából, picit morgolódtam magamban azt követően, hogy a Porsche megtisztelt minket az új Spyder csúcsmodell nemzetközi menetpróbájára való meghívással, amit hálásan köszönünk. Azért nem bolondultam meg teljesen, volt némi okom a morgolódásra: a múlt pénteki firenzei látogatást a tér-idő, valamint a gépmadaras csatlakozások végett 16 órányi bruttó utazással tudtam abszolválni, ráadásul pénteken éjfél előtt nem sokkal landolt a gépem úgy, hogy a hétvégére családi balatoni nyaralást terveztünk, ahova végül éjjel 1-re értem le, halál fáradtan. És tudtam, hogy néhány órányi autózásért kell ennyit utaznom. De utólag visszagondolva szégyellem magam, ugyanis akkora élményben volt részem az új Boxster Spydernek köszönhetően, amit soha nem fogok elfelejteni. És ha megismétlődhetne az egész, ezért a néhány óráért akár kétszer ennyit is örömmel utaznék...

Módosítás dátuma: 2015. augusztus 04. kedd, 09:51

BMW 228i Cabrio vs. 428i Cabrio teszt - Variációk egy témára

Nyomtatás

A szerkesztőség ’kabriófelelőseként’ és kabriómániásaként nem kis, de egyben kellemes és megtisztelő feladat hárult rám: egy márkán belüli összehasonlító tesztet kellett összehoznom, ráadásul két olyan modellel, amelyeknek hajtáslánca – sőt célja is – teljesen megegyezik.

Módosítás dátuma: 2015. június 15. hétfő, 20:31

BMW i8 teszt - A világ nyolcadik csodája

Nyomtatás

Minél többet informálódok a BMW vadonatúj elektromos-benzines szuperautójáról, az i8-ról, annál hihetetlenebb számomra, hogy a bajorok jövőbemutató büszkesége egyáltalán működik. Az autó - sőt, legyen inkább űrsikló - komplexitása egyszerűen hihetetlen és egyben lenyűgöző, és bár ezúttal sem hibátlan a végeredmény, minden tiszteletünk egyrészt a BMW-jé, hogy gyártásba mert hozni egy ilyen különlegességet, másrészt pedig a mérnököké, akik mindezt megvalósították.

Módosítás dátuma: 2015. április 19. vasárnap, 08:12

Mercedes-AMG GT S és BMW i8 összehasonlítás - Villámlik, mennydörög

Nyomtatás

Mi, emberek bizony nem vagyunk egyszerű esetek, és ez az állítás autófronton is megállja a helyét. Legyen szó bármilyen újításról, bármilyen innovációról, rengetegen csak legyintenek, hogy lassan vége a jó világnak, minden rosszra fordul, s kétesen fogadjuk a jövőt. Nagyon sokan közülünk egyszerűen félnek az újtól, s úgy gondolják, hogy „bezzeg régen minden jobb volt”. Ennek ellenére sokan vannak, akik fordítva gondolkodnak, s elsősorban nekik köszönhetjük az autóipar fejlődését, ami kétségtelenül fantasztikus lendülettel folyik.

Módosítás dátuma: 2015. február 28. szombat, 12:05

BMW i3 teszt - Egy csipetnyi jövő a mában

Nyomtatás

Bár a BMW Group korántsem kicsi, némi túlzással családi vállalkozásnak számít a legnagyobb autógyártó óriáskonszernekkel összehasonlítva. Viszont a BMW-nek van egy óriási ütőkártyája: a cég zseniális koponyákkal büszkélkedik gyakorlatilag minden területen, amit már számtalanszor bebizonyosodott. Az autósvilág egyik leginnovatívabb, és a K+F tevékenységekre szinte a legtöbbet költő gyártójaként a vállalat nem tehette meg, hogy ne lovagolja meg az elektromobilitás hullámait. Valamit ki kellett találniuk a németeknek, amit meg is tettek, de a tőlük megszokott egyedi módon.

Módosítás dátuma: 2015. február 28. szombat, 09:39

BMW M4 Coupé DKG teszt - A házasságtörő versenyautó

Nyomtatás

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy BMW M3 Coupé, amelynél többet - azt gondoltuk - már nem is kaphatunk. Tökéletesen hangolt alapok és egy egekig pörgő V8-as szívómotor házassága volt ez, egy olyan kapcsolat, amelyről azt hittük, hogy az örökkévalóságnak született. Azonban a dolgok másképpen alakultak...

Módosítás dátuma: 2014. november 24. hétfő, 09:26

Alfa Romeo 4C menetpróba - "Szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik..."

Nyomtatás

Olasz sportautó: a szópáros, aminek hallatán még a hozzá nem értők is felkapják a fejüket, hiszen a lélegzetelállító formák és a lenyűgöző teljesítmény garantáltak ebben az esetben. Elsőként persze mindenkinek a Ferrari vagy a Lamborghini ugrik be, de az Alfa Romeo név hallatán sem értetlen tekintetekkel találjuk szembe magunkat, ami nem is csoda. A márka autóinak orrán található háromszög formájú hűtőrács ugyanis legalább annyira beleégett az emberek fejébe, mint a BMW vesék.

Módosítás dátuma: 2014. november 24. hétfő, 09:16

Mercedes-Benz S-osztály múltidéző összehasonlító teszt - Királynők, ha találkoznak

Nyomtatás

Különleges teszten vesz részt az Autó Pult szerkesztőségében a stuttgarti gyár két zászlóshajója. Múlt és jelen egyszerre elevenedik meg szemünk előtt, egyedülálló időutazást téve az autógyártás és a limuzinok történelmében. Az összehasonlítás célja nem más, mint az időtlen elegancia nagyköveteinek méltó bemutatása, az S-osztály uralkodását megalapozó W116-os és a jelenlegi W222-es kódjelű csúcsmodell összevetése.

Módosítás dátuma: 2014. június 23. hétfő, 08:08

Mercedes-Benz AMG menetpróba (2014) - Csillagok háborúja

Nyomtatás

Mercedes-Benz. Egy márka, amelyet mindenki ismer és elismer, még azok között is, akik a konkurens német prémiumgyártók vagy más országok termékei mellett tették le a voksukat. A csillagosok által kínált elegancia és luxus már az autózás kezdete óta referenciaként szolgált az iparban, és nincs ez másként ma sem. Nem is beszélve a németek gyári tuningműhelye, az AMG által elkészített sportváltozatok által nyújtott élményről. Erről pedig a zsámbéki Driving Camp vezetéstechnikai pálya aszfaltcsíkjain bizonyosodhattunk meg a Mercedes-Benz Star Experience rendezvénysorozat magyarországi állomásán.

Módosítás dátuma: 2014. június 16. hétfő, 09:29

2. oldal / 8