Különlegességek

Audi Q5 vs. Land Rover Freelander vs. Mercedes GLK - Szárnyaszegett angyalok

Nyomtatás

Vegyünk egy angyalian kényeztető mindenes hobbiterepjárót, majd adjunk hozzá sportcsomagot - így szól a recept tesztünk mindhárom résztvevőjénél. De vajon milyen az íz? Hozzáadott plusz az élesítés, vagy mindent elrontó kompromisszum? Elsősorban erre kerestük a választ, de végül több tanulságot is levonhattunk.

Módosítás dátuma: 2013. március 12. kedd, 21:04

Opel Astra OPC teszt - Vágyak tárgya

Nyomtatás

Hirtelen felgyorsultak az események. Az elmúlt 250 kilométert tökéletes bágyadtság mellett hagytuk a hátunk mögött, ám most a gázpedálra taposva, kitágult pupillákkal, heves szívdobogással és egekbe szökött adrenalinszinttel nézünk farkasszemet a vészesen közelgő szalagkorláttal.

Módosítás dátuma: 2013. május 02. csütörtök, 09:35

Audi S8 teszt - Simogató G-erők

Nyomtatás

520 lóerő és 3,8 másodperces 0-100-as sprintidő. Nem, tesztünk főszereplője nem a legújabb kompromisszummentes sportautó, hanem egy jóhiszemű óriásból taktikai kalapáccsá vedlett luxusautó. Az Audi S8 már azon a határon lavíroz, amit a józan és az elborult luxus között húzhatunk. Hogy végül melyik oldalon landol? Utánajártunk.

Módosítás dátuma: 2012. október 29. hétfő, 08:58

Audi S6 és S7 teszt - Határeset

Nyomtatás

A saját szakterületemen igazi cápa vagyok, akinek szavait nem csak az üzletfelek, de beosztottak tucatjai is rettegik. A pénz értékét egy ideje már magam sem tudom felbecsülni. 20, 30, vagy éppen 50 millió? Ezek az összegek számomra nem jelentenek többet annál, mint amikor az utca embere egy napi bevásárlás kiadásain töri a fejét. Ezekben a pillanatokban pedig éppen ilyen átlagos emberekre tekintek le egy irodaház 420. emeletének párkányán egyensúlyozva, melynek utolsó centimétereibe már csak a cipőm sarka kapaszkodik.

Módosítás dátuma: 2013. április 15. hétfő, 08:30

Mercedes-Benz B-osztály F-Cell teszt - Meglovagolt hidrogének

Nyomtatás

Manapság az autózás világában az alternatív hajtást túlnyomó részt a tisztán elektromos autók, valamint a kibővített hatótávú hibridek adják, de akár a benzin-elektromos hibrideket is ide vehetjük. A hidrogén használata viszont indokolatlanul a háttérbe szorult, pedig a párizsi kitérőnk alkalmával tesztre fogott üzemanyagcellás Mercedes-Benz nagyon pozitív emlékeket hagyott bennünk.

Módosítás dátuma: 2012. október 29. hétfő, 08:56

Jaguar XKR Convertible teszt - Mesés élet

Nyomtatás

Az életben vannak jó és még jobb dolgok. Ha azt kérik, hogy utazzak le a Balatonra, a világ egyik legszebb tavához, az a jó dolgokhoz tartozik. Ha pedig azt is mondják, hogy ott teszteljek le egy Jaguart, az már a még jobb kategória. De mit mondjak, ha a patinás brit márka valaha készült egyik legélvezetesebb autójának, az 510 lóerős XKR kabrió változatának kulcsát adják a kezembe?

Módosítás dátuma: 2012. október 29. hétfő, 08:54

Mercedes-Benz SL 350 teszt - Királyok autója, az autók királya

Nyomtatás

Olvasóink közül bizonyára sokan tudják, hogy a Mercedes-Benz legendás sportautója, az SL-sorozat nyugdíjas korba lépett: a típus idén ünnepli 60. évfordulóját, a csillagos márka pedig a jubileumot nem hagyhatta szó nélkül: épp e jeles évforduló alkalmából került piacra a széria legfrissebb, R231 kódjelű hatodik generációja, a márka hazai importőrének hála pedig a világpremier után alig néhány hónappal máris megkaparinthattuk tesztelésre az autót.

Módosítás dátuma: 2012. július 19. csütörtök, 10:52

Nissan Juke-R menetpróba - Gyermeki én

Nyomtatás

A kisautó és a nagy teljesítmény házasítása mindig örömteli eredményt hoz. A Juke-R ennek a műfajnak a legradikálisabb képviselője. Az aranyáron szériába kerülő modell a szuperautós képességekkel bíró Nissan GT-R hajtásláncát kapta meg. A végeredményt pedig mi magunk, itt, Budapesten kipróbálhattuk.

Módosítás dátuma: 2012. július 19. csütörtök, 10:48

Toyota Hilux 3.0 D-4D - Namíbiai Naplók II. rész

Nyomtatás

Zuhanok. Hirtelen földet érek és körülnézek. A hőség fojtogat egy fehér hálóban, amelyet néhány, vacsorát nélkülöző szúnyog vesz körül. Ismét egy fárasztó nap, gondolom végig sztoikusan nyugtázva a tényt, hogy fogalmam sincs, hol vagyok. Aztán hirtelen idegpályáim a helyükre rázódnak, épp egy másodperccel azelőtt, hogy nyugodt mosoly ül ki az arcomra: az ország Namíbia, a helyszín pedig nem is lehetne különlegesebb.

Módosítás dátuma: 2012. július 19. csütörtök, 10:50

Chevrolet Camaro 6.2 V8 teszt - Hang, fény, füst

Nyomtatás

Először szögezzünk le valamit: ilyen autó eddig még soha nem készült és valószínűleg már sokáig nem is fog. A Camaro egy átmeneti termék, amely a tradicionális amerikai izomautók megújulásának határmezsgyéjén mozog. Hogy miért is?

Módosítás dátuma: 2013. március 26. kedd, 19:01

Különc autók tesztje II. rész - Egy mindenkinek

Nyomtatás

A tegnapi sportos kettős után ezúttal a különcautók három újabb képviselőjét vesszük górcső alá. Aki az előző részből kimaradt, ezen a linken bepótolhatja hiányosságát, hogy utána magasabbra léphessen. De csak átmenetileg, összehasonlítónk másik kakukktojása ugyanis bebizonyítja, hogy túlzások nélkül is lehet különcködni.

Módosítás dátuma: 2012. május 22. kedd, 08:53

4. oldal / 8