Különlegességek

Audi vs. BMW vs. Mercedes – központi rendszerek összehasonlítása

Nyomtatás

7,38 millió forint. Nem tévedés: a prémium felső-középkategóriában akár az autó alapárának 63 százalékát is elkölthetjük egy teljes körű szolgáltatást nyújtó fedélzeti elektronikai rendszerre. Ezért a pénzért pedig nagyon magas színvonalú szolgáltatásokat várunk. Na de melyik gyártó nyújtja a legjobbat? A német prémiumtrió képviselőinek faggatásával megadjuk a választ.

Módosítás dátuma: 2012. április 02. hétfő, 07:49

Opel Kadett C 1.2 S Berlina menetpróba (1976)

Nyomtatás

Az alsó-középkategória talán a legszerteágazóbb és legkeményebb piaci szegmens, hiszen ebben küzdve kell a gyártóknak a legnagyobb közönséget megszólítani, ráadásul gyakran pont ezeken húzómodelleken múlik a siker vagy a bukás. Az Opel Kadett sztorija egészen pontosan 1962-ben kezdődött, mi pedig a Kultmobil jóvoltából egy ’76-os példányt fogtunk vallatóra, hogy kiderüljön, milyen is volt évtizedekkel ezelőtt a nyugati átlagpolgár élete.

Módosítás dátuma: 2012. február 06. hétfő, 16:55

Audi V8 3.6 (1989) menetpróba - Reszkessetek, hírhedt nagyágyúk!

Nyomtatás

A nyolcvanas évek végén az Audi is elérkezettnek látta az időt arra, hogy építsen egy igazi luxuslimuzint, amivel borsot törhet a konkurencia orra alá - persze ehhez nem volt elég egy átlagos autót építeni. A héten a Kultmobilosok jóvoltából magunk is testközelből tapasztalhattuk meg, hogy vajon milyen autó a technikai csemegékkel gazdagon megpakolt, sportosra hangolt Audi V8-as, melynek egy 1989-es évjáratú, gyönyörű állapotban lévő példányához volt szerencsénk.

Módosítás dátuma: 2013. január 31. csütörtök, 09:54

Piloti Tifosi termékteszt - Kompromisszum nélkül

Nyomtatás

Talán nem kell ecsetelnem, hogy mennyire fontos is egy autó esetében a gumiabroncs: versenyben helyezések, közúton életek, a hétköznapokban pedig súlyos forintok múlhatnak rajta. Valahogy így van ez a cipőknél is – egy jó lábbeli nem csak öltöztet, de védelmet is nyújt a mindennapok során. Ha pedig ezen mindennapokat a volán mögött töltjük, akkor miért ne hordanánk erre a célra tökéletes lábbelit? Ha körülnézünk a piacon, a márkák között szemlélődve felhasználó-központú szemléltével kiemelkedik az amerikai Piloti cég.

Módosítás dátuma: 2012. február 06. hétfő, 16:37

Elektromos világrekordunk - A lehetetlen megkísértése – 220 kilométer

Nyomtatás

A pénteki tudósításunkban már beszámoltunk a páratlan rekordkísérletünkről, amely az elektromos hajtás népszerűsítésének céljából is fogant. Bár az i-MiEV volánja mögött egyetlen feltöltéssel elért 220 kilométer a mai felfogás szerint inkább küzdelem volt, mint hagyományos sétakocsikázás, azért a dokumentálás céljából is rögzített videónk készítése közben jól szórakoztunk.

Módosítás dátuma: 2012. február 06. hétfő, 16:38

Mercedes-Benz 280 SE (W111) Coupé menetpróba (1968) - Idelenn idegen

Nyomtatás

Az 1968-as évjáratú kupéval való találkozás miatt több szempontból is szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen az autó éppen egy olyan korszakból csöppent közénk, ahol a technika fejlettségi színvonala már lehetővé tette a felhőtlen vezetési élményt szolgáló környezet megteremtését, de mégsem jutott el addig a választóvonalig, aminek átlépése után a sofőr szerepe már elhanyagolódni kezdett.

Módosítás dátuma: 2012. május 30. szerda, 18:31

Mercedes-Benz 560 SEC (W128) menetpróba (1989) - Az örökkévalóság luxusa

Nyomtatás

Már több mint egy hete történt, hogy a legendás W126-os kódjelű S-osztályos Mercedes alapjaira épített kupéban, a sokak álmát képező 560 SEC-ben tölthettem néhány kilométert, emlékezetemben mégis máig hallom a tulajdonos mosolyogva kiosztott utasításait: „Nem szükséges annyira finomkodni, húzd meg rendesen! Nem fog letörni; ne félj, nem feltétlenül kell azzal ennyire kesztyűs kézzel bánni, ez meg van építve! Lendítsd meg nyugodtan az ajtót, hisz’ vasból van! – nem mai műanyagautó”...

Módosítás dátuma: 2013. július 16. kedd, 13:59

Lotus Elise menetpróba - Colin Chapman rémálmai

Nyomtatás

Számos gyártó/márkanév akad, melyek emlegetésére alaposan felgyülemlik a benzingőz már egy átlagember vérében is. És mind közül talán a Lotus az, amit a legtöbb sportautót körüllengő fényűzés, divat és demonstrálási cél helyett legtöbben a kompromisszummentes sportosság és az őszinte mérnökiség filozófiájával azonosítanak. Nem hiába: Colin Chapman a hangsúlyos könnyűépítéssel épp oda tette le a márka alapító mérföldkövét, ahová a legtöbben tartozni vágynak: a versenypálya kellős közepére.

Módosítás dátuma: 2011. július 04. hétfő, 15:22

Porsche 911 Targa 4S menetpróba - Mindent akarok

Nyomtatás

A jelenlegi 911-es generáció hamarosan bekövetkező leköszönése alkalmából próbáltuk ki a sorozat talán leginkább sokoldalú tagját. Biztos vagyok benne, nem is kellene ecsetelni, hogy miért szeretjük a sportautó ikont, de megtesszük, sőt, leleplezzük, hogy mi javulhat a következő generáció őszi érkezésével.

Módosítás dátuma: 2011. április 28. csütörtök, 10:45

Ferrari Daytona (1968-'73) menetpróba - Kicsi a világ

Nyomtatás

A Ferrari Daytona nevét még azok is ismerik, akik talán sosem érdeklődtek az autók iránt, s ennek bizony oka van. Az olaszok hivatalosan 365 GTB/4-nek keresztelt típusa ugyanis jó eséllyel a történelem legnagyobb érzelmi töltettel megáldott túraautója, amit nem csak filmszerepei tettek híressé, hanem a csupa szív miliő mögötti műszaki háttér is az egekbe emelte. 1968-ban a Lamborghini Miurát lepipálva nem csak a Földteke leggyorsabb szériaautója volt, de a legdrágább, és minden eséllyel a legszebb Ferrari is, mely címet napjainkban is nyugodtan a magáénak tudhat.

Lexus LS430 175.000 km-es tartósteszt II. - Az örök élet titka

Nyomtatás

Bizonyára emlékeznek még rá: alig három hete történt, hogy belevágtunk Lexus LS430 tartóstesztünk publikálásába, amelyet egyetlen felvonásban képtelenek voltunk tálalni Önöknek, hiszen egyrészt az együtt eltöltött 175.000 kilométer alatt számos kalandot éltünk át, másrészről pedig az ötméteres limuzin egy felettébb izgalmas darab, az autóstörténelem egyik ékköve, melyről bőven van mit mesélni.

Módosítás dátuma: 2011. február 08. kedd, 18:38

6. oldal / 8