Különlegességek

Porsche Tíz Torony Túra - Legendák földjén

Nyomtatás

Nem hétköznapi lehetőség adódott számunkra: szeptember 25-én részt vehettünk a Porsche Club Pannonia által szervezett egész napos Tíz Torony Túrán, ráadásképp az ideális esetben nagyjából 200 kilométeres, kisebb-nagyobb eltévedésekkel együtt viszont ennél kicsit hosszabb kihívást a legendás gyártó egyik legélvezetesebben vezethető modelljének volánja mögött teljesíthettük.

Módosítás dátuma: 2013. január 31. csütörtök, 08:55

Mazda RX-8 65 ezer km-es tartósteszt; I. rész (2010) - A forradalom után

Nyomtatás

65 ezer kilométer nem kevés egy sportos kupé volánja mögött. Főleg, hogy míg egy átlagos autóval csak várjuk a szürke percek múlását, addig a Mazda RX-8 képes a vezetés minden pillanatának megédesítésére. De azért némi bosszúság okozására is. Tartós tesztünkből kiderül, hogy miért.

Módosítás dátuma: 2012. június 13. szerda, 15:44

Caterham Roadsport 120 teszt (2010) - Brit úr, feltűrt ingujjal

Nyomtatás

A Lotus Super 7 mai reinkarnációja, a Caterham modelljei görbe tükröt mutatnak korunk érzéketlen autós világának, és páratlan vezetési élménnyel ajándékozzák meg pilótájukat. Mi pedig megvizsgáltuk közelebbről, hogy mire képes 120 lóerő egy 550 kilogrammos kasztniban.

Módosítás dátuma: 2010. október 13. szerda, 23:24

Honda CRZ és CRX összevont teszt (2010) - Érzelmek viharában feketén, fehéren

Nyomtatás

A fordulatszámmérő túllépte a 7000-es értéket, a motor egyre hangosabban és készakaróbban üvölt, már bőven a piros mezőben tombol, de semmi pénzért nem venném le a lábam a gázról, egészen a 7600-as leszabályozási fordulatig, amikor is muszáj feljebb váltani, pedig érzem, hogy még nagyon akarna menni. Sebaj, jön a harmadik;

Módosítás dátuma: 2010. október 20. szerda, 09:20

Ariel Atom videó teszt (2010) - Hatodik érzék

Nyomtatás

Nem adtuk fel. Bár kezdetben minden ellenünk esküdött, legyen az időjárás, műszaki tartalom, vagy pusztán szerencse, ám végül – ha nem is eseménytelenül, de – lezajlott az Autó Pult történelmének első forgatása.

Módosítás dátuma: 2010. október 13. szerda, 23:25

Jeanneau Sun Odyssey 36i hajóteszt (2010) - Opel Merivából 40 milliós luxusvitorlásba

Nyomtatás

Bár a Balatonon nem mennek ritkaságszámba a 12 méternél is hosszabb vitorlások, azért így sem mindennapos esemény, ha ez ember helyet kap egy 36 lábas (11 méter hosszú) hajó kormánya mögött. Főleg, ha az a francia Jeanneau nemrégiben megújult, igazán kívánatos modellje, a kényelemre hangolt Sun Odyssey 36i.

Módosítás dátuma: 2011. február 22. kedd, 10:29

Ford Focus RS - Honda Civic Type-R - Mazda3 MPS - Seat Leon Cupra R - Volkswagen Scirocco 2.0 TSI összehasonlító teszt (2010) - Szörny Rt.

Nyomtatás

1436 lóerő, hat autóban. És bár rémisztően veszélyesnek néznek ki, valójában barátságosak, és jó fejek. Hihetetlen, de ma már a technika eljutott arra a szintre, hogy akár egy 305 lóerős sportkompaktot is könnyűszerrel elterelgethessen a nagymama a piacra, miközben értő kezek alatt csőstül pumpálja az adrenalint. 201-től 305 lóerőig megnéztük szinte az összes elsőkerékhajtású kompaktot: vajon melyik a legbarátságosabb, és melyik ijesztget leghatásosabban?

Módosítás dátuma: 2010. október 13. szerda, 23:27

Ford Mustang Mach1 (1970) teszt - Légy, aki lennél!

Nyomtatás

Borús és kezdetben szomorú napon kelt útra az Autó Pult szerkesztőségének egy jelentős hányada, hogy budapesti főhadiszállásunktól az alig néhány kilométerre fekvő Tata felé vegyük az irányt. Látogatásunk célja nem volt egyéb, minthogy közelebbről is megismerkedjünk új partnerünk munkásságával, aki az európai szemeknek ritkaság számba menő legendás amerikai típusok restaurálásával és átépítésével foglalkozik.

Módosítás dátuma: 2011. május 07. szombat, 11:55

Ford Taunus Coupé 1970 bemutató - Csupa szív

Nyomtatás

Amikor először találkoztunk az 1970-es évjáratú Taunus Coupéval, még fogalmunk sem volt arról, hogy cikkünk tárgya a legtiszteletreméltóbb autó lesz, amit valaha láttunk. Mert bár az Autó Pult eddigi pályafutása során járt már nálunk erősebb, értékesebb, gyorsabb, s különlegesebb jármű is, mégsem lengte körül egyiküket sem olyan légkör, mint a mozgalmas múltra visszatekintő Fordot.

Módosítás dátuma: 2011. május 07. szombat, 11:55

Tesla Roadster menetpróba (2010) – Vezettük a Porsche-gyilkos elektromos hajtású autót

Nyomtatás

Barátainknak odaát a Burzsuj Blogon  megadatott a lehetőség, hogy vezessék a teljesen elektromos, amerikai Tesla Roadstert, sőt, annak nem is holmi hétköznapi változatát, hanem rögtön a Tag Heuer kiadást. Az erről készült menetpróbát muszáj megosztanunk Önökkel, elvégre ma még nem sok olyan emberről hallani, aki úgy vezetett sportautót, hogy közben nem helyezte el lábnyomát környezetünk mindinkább roskadozó vállán. Íme, következzen régi kollégánk, Ács Zoltán beszámolója a világ egyik legérdekesebb autójáról:

Módosítás dátuma: 2010. október 13. szerda, 23:28

T-55A és BMP-1 tank teszt (2010) - Keblek, tankok, erőszak

Nyomtatás

A földön kúszom. A zubbonyom alatt susogó fű hangját elnyomja zihálásom és a szívem dobogása. A reggeli napfény élesen tűz szemeimbe, elvakítva magamat, és mellettem lopakodó bajtársaimat is. Nem mintha látnám őket, de tudom, hogy ott vannak - nincs más választásunk, előre kell nyomulni. Na meg a térdmagasságú növényzet fölé nézni egyet jelent a halállal. Egy pillanatra teljes csend támad, még a madarak is hallgatnak a fákon, majd a következő másodpercben

Módosítás dátuma: 2011. február 22. kedd, 10:28

7. oldal / 8