Magazin

Mit hoz nekünk 2018? Ezekre az újdonságokra számíthatunk

Nyomtatás

Miközben az autóipar összes szereplője gőzerővel titkolózik az újdonságok kapcsán, a jövőbelátás ebben az iparágban közel sem nagy tudomány. Igaz, úgy, hogy nyakunkon az új esztendő, nem is kell nagy távlatokban gondolkodnunk, de ez nem jelenti azt, hogy nem hozhat nagy meglepetéseket az új év. Megmutatjuk, hogy mire számíthatunk 2018-ban!

Módosítás dátuma: 2017. december 14. csütörtök, 15:28

A Porsche a környezetvédelem kedvéért vágott bele a méz-bizniszbe

Nyomtatás

Igen, jól olvasták a címet, nem történt elírás. A Porsche elsődleges célja mindig is az autógyártás volt, és ez valószínűleg így is lesz amíg világ a világ, de a németek ezen kívül már rengeteg dologban kipróbálták magukat: ruhákat, használati tárgyakat, sőt még mobiltelefonokat is dobtak már piacra – igaz, ezek közül sokat más gyártókkal közösen –, ezúttal pedig a méhészkedésbe és a mézkészítésbe vágtak bele, igaz, nem pont ugyanabból az indíttatásból.

Módosítás dátuma: 2017. december 07. csütörtök, 16:40

Autós karácsony – ajándékötletek a vezetés szerelmeseinek

Nyomtatás

Hamarosan itt a Karácsony, a szeretet ünnepe, aminek alkalmából összejön a család. Legtöbbször az ajándékozás is része az ünneplésnek, azonban a meglepetések beszerzése nem mindig könnyű feladat: a férfiak – persze tisztelet a kivételnek – sokszor már a vásárlási kedv teljes hiánya miatt elakadnak, de még ha ez nem is okoz gondot, az ajándékok kitalálása akkor sem mindig egyszerű feladat. Ezen próbálunk segíteni egy kicsit, amennyiben az „áldozat” a vezetés szerelmese.

Álmok mezején: máris saját képünkre szabhatjuk a Lamborghini Urust

Nyomtatás

A vezetés szerelmesének lenni sajnos nagyon drága hobbi, így sokszor csak az álmodozás jut nekünk. Az internet világában azonban már valamivel könnyebben élhetjük bele magunkat vágyainkba, hiszen az autógyártók általában fejlett konfigurátorokkal állnak rendelkezésre, hogy a legapróbb részletekig saját ízlésünkre szabhassuk a négykerekűeket. Szerencsére kiváltképp igaz ez a kőkemény luxus- és sportautókat gyártó márkák esetében is – ezúttal a Lamborghini indította útjára az Urus online konfigurátorát.

Módosítás dátuma: 2017. december 07. csütörtök, 12:06

Légy merész! – óriás robotpókkal küzd a BMW X2 (videó)

Nyomtatás

Az X6 bemutatásával tulajdonképpen a BMW teremtette meg a terepkupék elsőre teljesen logikátlannak tűnő szegmensét, ami azóta sikert sikerre halmoz. A bajorok még most is konkurencia előtt járnak egy lépéssel, erre pedig legújabb, eddig nem létező modelljük, az X2 bemutatása a bizonyíték. Az újdonság ugyan méretei okán nem teljesen a nagyobb testvéreket utánozza, mégis kifejezetten sportos és látványos lett, a németek pedig egy érdekes reklámmal hívják fel erre a figyelmet.

Módosítás dátuma: 2017. november 24. péntek, 15:53

Igazi különlegességet rejt Ken Block garázsa (videó)

Nyomtatás

Szép időszakát éljük most az autózás világának: egy korszakváltás hajnalán vagyunk, a teljesítmény és a sebesség folyamatosan nő és technológia terén is hatalmasak az előrelépések. Korábban is voltak azonban hasonlóan izgalmas szakaszok, mint például a 80-as évek, amikor a B csoportos raliautók 600-700-800 lóerővel álltak rajthoz, ráadásul az akkor még kötelező homologizáció miatt utcai változatok is készültek ezekből a vad versenygépekből – a gyártók pedig ezek esetében sem fogták vissza magukat. Így készült el a Ford RS200 Evo is, amelyet most maga Ken Block mutat meg egy jópofa videóban.

Módosítás dátuma: 2017. november 24. péntek, 11:23

Egy Lamborghini Huracán a legújabb pápamobil

Nyomtatás

A Lamborghinitől nem idegen, hogy különböző egyedi modelleket készítsen a vásárlóinak, legutóbb azonban az olasz márka maga ajánlott fel egy különleges Huracánt jótékony célokra, méghozzá nem másnak, mint magának Ferenc pápának – arra persze ne számítsunk, hogy a legközelebbi eseményre a bivalyerős sportautóval gurul be a szentatya.

Módosítás dátuma: 2017. november 16. csütörtök, 15:05

70 éves a Ferrari – 7 érdekesség a márkáról

Nyomtatás

A Ferrari idén ünnepli alapításának 70. évfordulóját, amiről természetesen mi sem feledkezhettünk meg, azonban úgy gondoltuk, hogy a márka történelmét már bizonyára sokan ismerik, és könnyen hozzá is férhető, így inkább néhány igazi érdekességgel szerettünk volna szolgálni, melyek talán kevésbé köztudottak – de legalábbis kifejezetten izgalmasak.

Módosítás dátuma: 2017. november 14. kedd, 22:20

Jópofa videón a hamarosan megújuló Jeep Wrangler története

Nyomtatás

A vadonatúj Jeep Wranglert ugyan néhány képen már kívülről és belülről egyaránt megcsodálhattuk, de a teljes bemutató még hátra van. Ezúttal nem a gyáriak, hanem a Donut Media kreatív csapata csinált még egy kis hírverést a közelgő leleplezés előtt, méghozzá egy jópofa videóval, amin a Wrangler elődeinek és néhány esetben testvéreinek történetét követhetjük végig – korábban egyébként a Honda Civicről is készítettek egy hasonló animációt a srácok.

Módosítás dátuma: 2017. november 14. kedd, 14:46

Videón eleveníti fel a Mercedes a G-osztály születését

Nyomtatás

A Mercedes-Benz G-osztály hamarosan új generációba lép, a gyáriak pedig egyre inkább igyekeznek felhívni erre a figyelmet. Nemrég egy utolsó, búcsúzó kiadást alkottak meg a jelenlegi változatból, ezúttal pedig egy videós sorozatot indítottak, amely a típus 10 legemlékezetesebb pillanatát hivatott bemutatni nekünk. Nem meglepő módon az első részben az 1979-es bemutatót elevenítik fel a németek.

Módosítás dátuma: 2017. november 09. csütörtök, 11:51

90 éves a Zöld Pokol – a Nürburgring-Nordschleife története

Nyomtatás

Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy ez a benzingőzt lélegző fanatikusok Mekkája, a reggel szépen duruzsoló V6-V16-osok hangjára ébredő megszállottak zarándokhelye. Egy olyan csodálatos, misztikus, történelemmel átitatott helyszín ez, mely egyszerre vált emberfeletti küzdelemmel kiizzadott győzelmek földöntúli paradicsomává és halálos kimenetelű, tragikus balesetek fortyogó poklává. A hely, ahol az autórajongó a mennyországban érzi magát, ahol bőrén tapasztalja az angyalok érintését és az alvilág tüzét. Ez a Nürburgring-Nordschleife, ami idén ünnepelte 90. születésnapját.

Módosítás dátuma: 2017. november 07. kedd, 17:56

1. oldal / 109