Magazin

Bruce Lee és a víz - művészi reklámot kreált az M4 GTS-nek a BMW

Nyomtatás

Akárcsak minden területen, az autóiparban is voltak már aranyat érő és elbaltázott marketingfogásai a gyártóknak. A BMW ezúttal előbbi csoportot gyarapította, ugyanis a leginkább Kínának szánt reklámjában az elképesztő felvételek és klasszikus zene mellett a legendás színész és harcművész, Bruce Lee gondolatait használták fel, melyek már-már művészi szintre emelik a rövidfilmet, amely egyébként a BMW M4 GTS-ről szól.

Módosítás dátuma: 2017. június 08. csütörtök, 13:25

Mindenki nyer - otthoni energiatároló lesz a Renault elhasználódott akkuiból

Nyomtatás

Az elektromos autózás egyre nagyobb hangsúlyt kap, és ezzel együtt az autógyártók igyekeznek folyamatos fejlesztésekkel felhívni magukra a figyelmet. Ezek pedig nem feltétlenül csak a négykerekűekre vonatkoznak, hiszen az újrahasznosítás problémaköre is fontos kérdés – főleg, ami az elhasználódott akkumulátorokat illeti. A Renault most a Powervault vállalattal közösen fejlesztett ki egy új megoldást, aminek segítségével újra tudják hasznosítani az autókból kiöregedő akkukat.

Módosítás dátuma: 2017. június 06. kedd, 11:47

Szelek szárnyán – Bemutató az Opel új zászlóshajójáról

Nyomtatás

Az autóipar és a méltóságteljes zászlóshajók elválaszthatatlanok, s nincs ez másképp az Opelnél sem. Azonban jelen esetben a szó nemcsak metaforaként, a gyakorlatban is használható: a modellpaletta csúcsát jelentő új Insignia mellett a villámos márka már nem csak az aszfaltot szeretné meghódítani: a magyar tengert vette célba, ehhez pedig a legjobb, méghozzá vízi úton jár. Csúcskísérlet indul, földön, vízen, sebességben.

Módosítás dátuma: 2017. június 09. péntek, 12:41

Nem lehet elég korán kezdeni - Golf GTI babakocsi a VW-től

Nyomtatás

Az autógyártók egyre sűrűbben kacsingatnak ki más iparágak felé, persze legtöbbször csak egy-egy jópofa, látványos vagy divatos termék erejéig. Legutóbb a Volkswagen ugrott bele egy ilyen projektbe, amelynek végeredményeképp talán a fiatal apukák lehetnek a legboldogabbak. A németek ugyanis a Knorr Baby nevű céggel összeállva alkották meg a Golf GTI babakocsit, amely a Volkswagen egyik leghíresebb modelljének stílusjegyeit viseli.

Módosítás dátuma: 2017. május 31. szerda, 14:41

A jövő hírnöke – a BMW Concept 8 Series bemutatkozik

Nyomtatás

A BMW kínálatából az ezredforduló óta hiányzott egy olyan modell, amely technológiában, kifinomultságban és érzelmekben egyaránt a márka csúcsát testesítette volna meg. Úgy tűnik, hogy ez a korszak lezárul: a BMW Concept 8 Series a következő 8-as sorozat előhírnökeként alaposan megdobogtatja a szíveket.

A gazdagok játékszere – ilyen, amikor jachtot tervez a Porsche

Nyomtatás

Bizonyára sokan tudják, hogy a Porsche nem csak az autóiparban tevékenykedik aktívan. A németek tulajdonában van például a Studio F.A. Porsche névre hallgató dizájnstúdió is, mely nemrég egy igen nagyszabású megbízást kapott, méghozzá a Dynamiq vállalattól, hogy segítsenek a GTT 115 szuperjacht megtervezésében. A németek pedig természetesen nem utasították el a kérést, és az elkészült hajót akár személyre is szabhatjuk az internetes konfigurátor segítségével – persze az árakra jobb, ha inkább nem is nézünk rá.

Módosítás dátuma: 2017. május 18. csütörtök, 14:11

Láttak már 93 milliárd forintnyi Ferrarit egy helyen? (videó)

Nyomtatás

Az autózás szerelmeseinek bakancslistáin általában számtalan négykerekűekkel kapcsolatos pont kap helyet, és azt hiszem, senki nem száll velem vitába, ha azt mondom, hogy egy Ferrari vezetése biztosan szerepel közöttük – függetlenül attól, hogy a márka rajongója-e az adott személy. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor már egy-egy ritkaság látványa is felér egy pipával azon a bizonyos listán – hát még ha körülbelül 70 darab válogatott veteránról van szó.

Módosítás dátuma: 2017. május 15. hétfő, 11:08

Tiszta Amerika – új autópiaci trendek és az árnyoldaluk

Nyomtatás

Tíz esztendővel ezelőtt még minden ujjukkal Amerikára mutogatva röhögtek sokan teli szájjal az ottani ízlésvilágon. Terepjáró kinézetű utcai modellek? Minek? Automataváltó mindenhol? Bénák. Puha futóművek? Tespedt lustaságok. Azóta sokat változott a világ: az automataváltós SUV/crossover modell lett az európai álom és a sikerlisták éllovasa. És mi a helyzet a kényelmes futóművekkel?

Módosítás dátuma: 2017. május 11. csütörtök, 17:12

Négykerekű csodák – idén is a BMW-vel mentünk a Concours d'Elegance-ra

Nyomtatás

Ahogyan arról a múlt héten már beszámoltunk, hétvégén immár negyedik alkalommal rendezték meg Balatonfüreden a Concours d'Elegance veterán autó szépségversenyt, és ahogyan ígértük, nem marad el a beszámoló sem, hiszen a BMW jóvoltából mi is ott lehettünk a magyar tenger partján, hogy elképesztő autócsodákkal találkozhassunk.

Módosítás dátuma: 2017. május 09. kedd, 13:52

Egy új korszak – beültünk az új Lexus LS-be

Nyomtatás

Megérkezett a Lexus zászlóshajójának legújabb generációja, vele pedig új korszak kezdődik nem csak a Lexus, de a teljes LS modelltörténelmében. A magától értetődő kényelem, luxus és technológia mellett ugyanis új területre fókuszált a márka. Ez pedig nem más, mint a dinamizmus. Beültünk a minden ízében vadonatúj zászlósmodellbe, és az árakon is meglepődtünk.

Módosítás dátuma: 2017. május 04. csütörtök, 11:49

Kiegyensúlyozva - látványos reklámmal vezetik be a Lexus LC-t

Nyomtatás

A sportos négykerekűek esetében a gyáriak mindig büszkén közlik a kiváló súlyeloszlási adatokat, melyek valóban fontosak a valóságban is – főleg egy dinamikus kupé esetében. A Lexus is minden adandó alkalommal hangsúlyozza nemrég piacra került újdonságával, az LC 500-zal kapcsolatban, hogy a két tengely között 50:50 arányban oszlik meg a súly, legutóbbi reklámjukban pedig szemléltették is mindezt, méghozzá egy igen látványos megoldást választva.

Módosítás dátuma: 2017. május 03. szerda, 16:49

10. oldal / 113