Magazin

Így látja a világot az új Volvo XC60 - művészi fotósorozat készült

Nyomtatás

A fedélzeti kamera mára szinte általánossá vált az autózás világában, hiszen a legtöbb fejlett biztonsági és vezetéstámogató asszisztens ezt a megoldást használja az autó környezetének érzékelésére. Ezek között persze vannak kevésbé fejlett, és csúcstechnológiát képviselő kivitelek is, és azt hiszem nem kérdés, hogy a Volvo ezek közül az utóbbit képviseli. Ezt pedig most egy igazán érdekes kezdeményezéssel bizonyították, méghozzá egy Pulitzer díjas fotós segítségével.

Módosítás dátuma: 2017. július 07. péntek, 12:59

A fesztiválszezon legjava - videón a Goodwood Festival of Speed

Nyomtatás

Azt hiszem nincs kétség afelől, hogy a Goodwood-ban minden évben megrendezésre kerülő Festival of Speed rendezvény minden autórajongó számára maga a Paradicsom. A világ legritkább, leggyorsabb és legdrágább négykerekűit száguldanak gyakorlatilag megállás nélkül a pályán, ezzel egyszerre kényeztetve az autózás szerelmeseinek szemét és fülét. Az eseményről természetesen számtalan videó készül, melyekbe mindenképpen érdemes belenézni – mi is megosztunk egyet Önökkel.

Módosítás dátuma: 2017. július 03. hétfő, 13:01

A legerősebb 911 – a GT2 RS bemutatkozik

Nyomtatás

A valaha készült leggyorsabb és legerősebb utcai 911 bemutatkozott a Goodwood Festival of Speed-en. Az új Porsche 911 GT2 RS csak nagyon kevesek kiváltsága lesz, azok viszont 700 lóerős teljesítményt és versenyautós menetdinamikát élvezhetnek.

Át-törés: biztonság most és 20 évvel ezelőtt

Nyomtatás

Az autózás meghatározza mindennapjainkat – aki teheti, autóba ül a munkába menet, autóval megy bevásárolni és még a pihenéshez vezető utat is abban teszi meg. Épp ezért elsődleges szempont a biztonság, amelyet az Autó Pult hasábjain már több nézőpontból közelítve vizsgáltunk meg – ezúttal a töréstesztekre, tehát a passzív biztonságra fókuszálunk, és megnézzük, hogy mennyit változott ez 20 esztendő leforgása alatt.

Módosítás dátuma: 2017. június 27. kedd, 16:19

Olasz és brit egyben - ruhakollekció az Alfa Romeo stílusában

Nyomtatás

Képzeljék el, milyen lenne egy öltöny vagy egy női ruha az autózásban használt legfinomabb és legjobb minőségű anyagokat felhasználva – hívogató, nemde? Az Alfa Romeo meg is valósította ezeket az álmokat, és egy brit szabászattal, a Hawes & Curtis-szel összedolgozva létrehoztak egy menő, és nem mellékesen kifejezetten modern kollekciót.

Módosítás dátuma: 2017. június 21. szerda, 14:13

Mennyi az annyi? Milliós kedvezmények a hazai autópiacon

Nyomtatás

Ha a listaárakat nézzük, mostanában sokszor úgy tűnhet, hogy teljesen kezdenek elszállni az autógyártók: Suzuki Swift 5,6 millióért, dízel Golf 12 millióért, alapmotoros Mercedes-Benz C-osztály 20 millió felett. De ez csak féligazság: egyrészt soha nem látott extradömpingből válogathatunk, másrészt pedig sokmilliós kedvezményeket kaphatunk. Megvizsgáltuk, hogy a hazai piacon ki szolgál a legnagyobb leárazásokkal és a végén bebizonyosodott: valójában olcsóbbak az autók, mint valaha.

Módosítás dátuma: 2017. június 20. kedd, 13:45

Apák napjára szeretettel: a legmenőbb autós ajándékok

Nyomtatás

Modern társadalom ide vagy oda, tegnap meglepően csattintotta fel a telefonom, vagyis azon belül egy alkalmazás, hogy bizony június 18. nem más, mint az édesapák napja. Ebből az alkalomból persze – most már – ildomos megajándékozni az apukákat is (vagyis legalább az apukáknak saját magukat), amire az autómárkák számos remek ötletet nyújtanak. Lássuk hát, mivel lehet meglepni a benzingőzt inhaláló családfőket!

Módosítás dátuma: 2017. június 19. hétfő, 18:59

Le Mans-i legendákkal ünnepli új létesítményének megnyitóját a JLR

Nyomtatás

A Jaguar Land Rover csoport igen szép múltra tekinthet vissza, és az angolok úgy érezték, hogy ideje végre méltó módon ünnepelni a gazdag történelmüket. A gyáriak egy egész üzemet hoztak létre a klasszikusokkal foglalkozó részlegüknek, ahol természetesen néhány gyönyörű veteránt is megcsodálhatnak a látogatók. A megnyitót pedig igazán stílusosan ünnepelték, hiszen a hétvégén esedékes Le Mans-i 24 órás futam tiszteletére három korábbi győztest helyeztek a középpontba.

Módosítás dátuma: 2017. június 16. péntek, 11:19

Ezeket még gyártják? – háttérbe szorult modellek az autópiacon

Nyomtatás

A modellciklusok egyre rövidülnek az autóiparban, ami nagyrészt a technológia villámgyors fejlődésének köszönhető. Az átlagot a 6-7 év jelenti, de az sem ritka, hogy még ennél is hamarabb lecserélnek egy-egy modellt a gyártók – és nem feltétlenül a sikertelenség miatt. Persze olyan is előfordul, hogy valamilyen okból - olykor a sikertelenség, olykor pedig éppen a nagy sikerek okán - elfeledkeznek egy-egy modellről a gyáriak, és a megszokottnál jóval tovább tartják a kínálatban. Ezeket az autókat igyekszünk összeszedni most, de néhány olyan típust is megemlítünk majd, amelyek nem feltétlenül koruk miatt, de mégis feledésbe merültek.

Módosítás dátuma: 2017. június 15. csütörtök, 17:14

Névben az erő? – bemutatkozik a BMW 6-os Gran Turismo

Nyomtatás

Nem éppen kiszámítható húzással 6-os név alatt mutatta be a BMW az 5-ös Gran Turismo utódját. A kupék és a kombik előnyös tulajdonságát egyesíteni igyekvő crossover receptje a névváltoztatás dacára változatlan maradt, viszont nagyot fejlődött elődjéhez képest.

Módosítás dátuma: 2017. június 14. szerda, 09:06

Stílusos lábbelit dobott piacra az Aston Martin és a Hogan

Nyomtatás

Az autógyártók – kiváltképp a prémium és luxusmárkák – szeretnek kikacsingatni néha a négykerekűek világán túlra is. Olykor csak a nevüket adják egy-egy termékhez, de olyan is előfordul, hogy ők maguk dobják azt piacra. Az Aston Martin ezúttal előbbit választotta, ugyanis az olasz Hogan, cipőkkel és táskákkal foglalkozó cég egyik lábbelién fedezhetjük majd fel az angol gyártó stílusát és márkajelzését.

Módosítás dátuma: 2017. június 13. kedd, 12:20

10. oldal / 114