2018. Április 27., Péntek

Frissitve:11:45:07

Magazin

Egy új korszak – beültünk az új Lexus LS-be

Nyomtatás

Megérkezett a Lexus zászlóshajójának legújabb generációja, vele pedig új korszak kezdődik nem csak a Lexus, de a teljes LS modelltörténelmében. A magától értetődő kényelem, luxus és technológia mellett ugyanis új területre fókuszált a márka. Ez pedig nem más, mint a dinamizmus. Beültünk a minden ízében vadonatúj zászlósmodellbe, és az árakon is meglepődtünk.

Módosítás dátuma: 2017. május 04. csütörtök, 11:49

Kiegyensúlyozva - látványos reklámmal vezetik be a Lexus LC-t

Nyomtatás

A sportos négykerekűek esetében a gyáriak mindig büszkén közlik a kiváló súlyeloszlási adatokat, melyek valóban fontosak a valóságban is – főleg egy dinamikus kupé esetében. A Lexus is minden adandó alkalommal hangsúlyozza nemrég piacra került újdonságával, az LC 500-zal kapcsolatban, hogy a két tengely között 50:50 arányban oszlik meg a súly, legutóbbi reklámjukban pedig szemléltették is mindezt, méghozzá egy igen látványos megoldást választva.

Módosítás dátuma: 2017. május 03. szerda, 16:49

Sir Patrick Stewart klasszikus versenyen indul Silverstone-ban

Nyomtatás

Sir Patrick Stewart nevét bizonyára sokan ismerik: a hollywoodi színész talán két legismertebb alakítása Picard Kapitány a Star Trekből és az X-Men filmek Xavier Professzora. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy a 76 éves úriember az autózás világában is otthon van. Idén júliusban rajthoz is áll a Silverstone Classic megmérettetésen, méghozzá egy Austin A35 volánja mögött.

Módosítás dátuma: 2017. május 03. szerda, 11:01

Kombi Aston Martin az álma? – itt a nagy lehetőség

Nyomtatás

Az exkluzív autókkal foglalkozó gyártók életében nem ritkák a különböző limitált szériás példányok. Az Aston Martin is szinte kéthavonta mutat be egy-egy különleges darabot, ám ezek legtöbbször csak különleges fényezésükkel, színösszeállításukkal és néhány apró kiegészítőjükkel tűnnek ki az átlagos változatok közül. Persze vannak kivételek is, mint például a V8 Sportsman Estate, mely felépítését tekintve is eltért testvéreitől, ráadásul nem is akárhogyan, ugyanis egy kombiról beszélünk.

Módosítás dátuma: 2017. április 28. péntek, 18:39

Meglepetés! Autók, amelyek gyorsabbak, mint gondolnánk

Nyomtatás

Tegnap komoly rekordot jelentett be a Honda: az új Civic Type R visszahódította a leggyorsabb elsőkerékhajtású autónak járó képzeletbeli trófeát a Nürburgring-Nordschleifén. A körülményekről vitatkozhatunk, de kétségtelen, hogy 7 perc 43 másodperces idejével a 10-12 milliós sportkompakt a nyomába eredhet egy Lamborghini Murciélagónak, felülmúlhat egy Ferrari 599 GTB Fioranót és körbeautózhat egy Honda NSX-R-t. Ám ezzel nincs egyedül: összeszedtünk néhány modellt, amelyek többre képesek, mint azt elsőre gondolnánk.

Módosítás dátuma: 2017. április 26. szerda, 07:02

Lassan 100: ma 90 éves a Volvo

Nyomtatás

Több autógyártó ünepelhette már fennállásának centenáriumát, s hamarosan - remélhetőleg - a Volvo is az ő sorsukra jut. Azonban idén is ünnepel a svéd márka, hiszen történelmük immáron 90 szépséges évre nyúlik vissza. Ez idő alatt számos legendás modell született, miközben fontos innovációk is köthetőek a márkához: koccintsunk hát most húsvétkor a Volvo évfordulójára is.

Módosítás dátuma: 2017. április 14. péntek, 11:54

Rossz példa: a kamaszok fele szerint belefér az ittas vezetés

Nyomtatás

A Mercedes-Benz Hungária Kft., az ORFK - Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Közlekedéstudományi Intézet Magyarországon végzett reprezentatív kutatása számos aggasztó beállítottsági mintát tárt fel a Z generáció közlekedésbiztonsági ismereteivel kapcsolatban. A több mint 5000 magyar kamasz körében végzett felmérés a tudatmódosító szerek vezetés közbeni használatát, a fiatalok biztonsági öv használatával kapcsolatos szokásait, valamint KRESZ ismereteiket vizsgálta. A kutatás eredményeit Győrfi Pál, a Mercedes-Benz közlekedésbiztonsági nagykövete ismertette a sajtó számára. Az eredmény: a helyzet nem reménytelen, de sokkal jobb is lehetne.

Jogosítvány nélkül is használható a Volvo legújabb kupéja

Nyomtatás

A Volvo hatalmas megújuláson megy keresztül: az XC90-nel kezdődő, majd az S90/V90 párossal és a vadonatúj XC60-nal folytatódó folyamatot hamarosan a kompakt, 40-es szériájuk és az S60 legújabb generációja teszi majd teljessé. Éppen ezért némileg meglepő, hogy a svédek a semmiből rukkoltak elő egy vadonatúj, aprócska kupéval, mely a jövő sofőrjeinek készült, és akár jogosítvány nélkül is lehet használni.

Módosítás dátuma: 2017. április 07. péntek, 14:29

Mert álmodozni lehet - elindult a Ferrari 812 Superfast konfigurátora

Nyomtatás

Mi, az autózás szerelmesei bizony szeretünk eljátszani a gondolattal, hogy hőn áhított négykerekűnk vár minket a garázsban. Néha olyannyira hajlamosak vagyunk elkalandozni, hogy még az átlagember számára elérhetetlen modellekről is álmodozunk, ebben pedig a különböző kőkemény luxus- és sportautókat gyártó márkák is szeretnek támogatni minket. Ezúttal a Ferrari indította el legújabb modelljének elképesztően részletes konfigurátorát, így mindenki saját ízlésére szabhatja a 812 Superfastot.

Módosítás dátuma: 2017. április 06. csütörtök, 12:51

Az Opel elnökével ünnepeltünk a magyar autógyártás 25. évfordulóján

Nyomtatás

Az első magyar autó, a 25 éves első magyar Opel Astra születésnapját ünnepelte a szentgotthárdi Opel gyár március 29-én, vagyis múlt szerdán Karl-Thomas Neumann Opel elnök és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében.

Módosítás dátuma: 2017. április 04. kedd, 18:35

Róluk, rólunk mond le a rendőrség, de ki a felelős?

Nyomtatás

A sebességmérés egyik legnagyobb problémájára hívja fel a figyelmet józanabb gondolkodású sofőrök között a nemrég az Üllői úton lesből, a ház árkádsorában megbújt rendőr esete, valamint a budai Szentendrei úton történt halálos tragédia.

Módosítás dátuma: 2017. április 04. kedd, 17:39

10. oldal / 55