2018. Június 21., Csütörtök

Frissitve:02:19:12

Magazin

Le Mans-i legendákkal ünnepli új létesítményének megnyitóját a JLR

Nyomtatás

A Jaguar Land Rover csoport igen szép múltra tekinthet vissza, és az angolok úgy érezték, hogy ideje végre méltó módon ünnepelni a gazdag történelmüket. A gyáriak egy egész üzemet hoztak létre a klasszikusokkal foglalkozó részlegüknek, ahol természetesen néhány gyönyörű veteránt is megcsodálhatnak a látogatók. A megnyitót pedig igazán stílusosan ünnepelték, hiszen a hétvégén esedékes Le Mans-i 24 órás futam tiszteletére három korábbi győztest helyeztek a középpontba.

Módosítás dátuma: 2017. június 16. péntek, 11:19

Ezeket még gyártják? – háttérbe szorult modellek az autópiacon

Nyomtatás

A modellciklusok egyre rövidülnek az autóiparban, ami nagyrészt a technológia villámgyors fejlődésének köszönhető. Az átlagot a 6-7 év jelenti, de az sem ritka, hogy még ennél is hamarabb lecserélnek egy-egy modellt a gyártók – és nem feltétlenül a sikertelenség miatt. Persze olyan is előfordul, hogy valamilyen okból - olykor a sikertelenség, olykor pedig éppen a nagy sikerek okán - elfeledkeznek egy-egy modellről a gyáriak, és a megszokottnál jóval tovább tartják a kínálatban. Ezeket az autókat igyekszünk összeszedni most, de néhány olyan típust is megemlítünk majd, amelyek nem feltétlenül koruk miatt, de mégis feledésbe merültek.

Módosítás dátuma: 2017. június 15. csütörtök, 17:14

Névben az erő? – bemutatkozik a BMW 6-os Gran Turismo

Nyomtatás

Nem éppen kiszámítható húzással 6-os név alatt mutatta be a BMW az 5-ös Gran Turismo utódját. A kupék és a kombik előnyös tulajdonságát egyesíteni igyekvő crossover receptje a névváltoztatás dacára változatlan maradt, viszont nagyot fejlődött elődjéhez képest.

Módosítás dátuma: 2017. június 14. szerda, 09:06

Stílusos lábbelit dobott piacra az Aston Martin és a Hogan

Nyomtatás

Az autógyártók – kiváltképp a prémium és luxusmárkák – szeretnek kikacsingatni néha a négykerekűek világán túlra is. Olykor csak a nevüket adják egy-egy termékhez, de olyan is előfordul, hogy ők maguk dobják azt piacra. Az Aston Martin ezúttal előbbit választotta, ugyanis az olasz Hogan, cipőkkel és táskákkal foglalkozó cég egyik lábbelién fedezhetjük majd fel az angol gyártó stílusát és márkajelzését.

Módosítás dátuma: 2017. június 13. kedd, 12:20

A stílus maga – kalapács alatt az egyik legikonikusabb hot rod

Nyomtatás

Hazánkban talán kevésbé ismert a ’hot rod’ kifejezés, de az autózás szerelmesei bizonyára tudják, miről van szó. A tipikus amerikai veteránok megvadításáról szóló, már nagyon régóta hódító őrület elképesztően látványos eredményekkel szolgál, erre pedig kiváló példa a most eladósorba került 1939-es Lincoln-Zephyr "Scrape" Custom.

Módosítás dátuma: 2017. június 09. péntek, 11:56

Mindent kérünk! – a legdrágább hazai gyártású autó nyomában

Nyomtatás

Audi, Mercedes-Benz, Opel, Suzuki, valamint megannyi fontos beszállító és nemzetközi hírű autóipari cég. Nem túlzás állítani: autógyártó nemzet vagyunk. De mi áll a magyar négykerekű iparosmunka csúcsán? Melyik modellre lehetünk igazán büszkék? A legdrágább hazai gyártású autó nyomába eredtünk, a pódiumhoz pedig 300 lóerős édeskevésnek bizonyult.

Módosítás dátuma: 2017. június 08. csütörtök, 15:38

Bruce Lee és a víz - művészi reklámot kreált az M4 GTS-nek a BMW

Nyomtatás

Akárcsak minden területen, az autóiparban is voltak már aranyat érő és elbaltázott marketingfogásai a gyártóknak. A BMW ezúttal előbbi csoportot gyarapította, ugyanis a leginkább Kínának szánt reklámjában az elképesztő felvételek és klasszikus zene mellett a legendás színész és harcművész, Bruce Lee gondolatait használták fel, melyek már-már művészi szintre emelik a rövidfilmet, amely egyébként a BMW M4 GTS-ről szól.

Módosítás dátuma: 2017. június 08. csütörtök, 13:25

Mindenki nyer - otthoni energiatároló lesz a Renault elhasználódott akkuiból

Nyomtatás

Az elektromos autózás egyre nagyobb hangsúlyt kap, és ezzel együtt az autógyártók igyekeznek folyamatos fejlesztésekkel felhívni magukra a figyelmet. Ezek pedig nem feltétlenül csak a négykerekűekre vonatkoznak, hiszen az újrahasznosítás problémaköre is fontos kérdés – főleg, ami az elhasználódott akkumulátorokat illeti. A Renault most a Powervault vállalattal közösen fejlesztett ki egy új megoldást, aminek segítségével újra tudják hasznosítani az autókból kiöregedő akkukat.

Módosítás dátuma: 2017. június 06. kedd, 11:47

Szelek szárnyán – Bemutató az Opel új zászlóshajójáról

Nyomtatás

Az autóipar és a méltóságteljes zászlóshajók elválaszthatatlanok, s nincs ez másképp az Opelnél sem. Azonban jelen esetben a szó nemcsak metaforaként, a gyakorlatban is használható: a modellpaletta csúcsát jelentő új Insignia mellett a villámos márka már nem csak az aszfaltot szeretné meghódítani: a magyar tengert vette célba, ehhez pedig a legjobb, méghozzá vízi úton jár. Csúcskísérlet indul, földön, vízen, sebességben.

Módosítás dátuma: 2017. június 09. péntek, 12:41

Nem lehet elég korán kezdeni - Golf GTI babakocsi a VW-től

Nyomtatás

Az autógyártók egyre sűrűbben kacsingatnak ki más iparágak felé, persze legtöbbször csak egy-egy jópofa, látványos vagy divatos termék erejéig. Legutóbb a Volkswagen ugrott bele egy ilyen projektbe, amelynek végeredményeképp talán a fiatal apukák lehetnek a legboldogabbak. A németek ugyanis a Knorr Baby nevű céggel összeállva alkották meg a Golf GTI babakocsit, amely a Volkswagen egyik leghíresebb modelljének stílusjegyeit viseli.

Módosítás dátuma: 2017. május 31. szerda, 14:41

A jövő hírnöke – a BMW Concept 8 Series bemutatkozik

Nyomtatás

A BMW kínálatából az ezredforduló óta hiányzott egy olyan modell, amely technológiában, kifinomultságban és érzelmekben egyaránt a márka csúcsát testesítette volna meg. Úgy tűnik, hogy ez a korszak lezárul: a BMW Concept 8 Series a következő 8-as sorozat előhírnökeként alaposan megdobogtatja a szíveket.

10. oldal / 56