Magazin

Közhelynek ad újra értelmet a Citroën Tubik

Nyomtatás

A Frankfurti Autószalonon a Citroën a DS modellcsalád három tagja mellett egy tanulmányautót, a Tubik-ot mutatja be.

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 10. szombat, 06:22

Egy receptre – minden a Frankfurtban debütáló Audi S6/S7/S8 trióról

Nyomtatás

Az Audi a tegnapi nap folyamán, vagyis a frankfurti Autószalon kezdete előtt két héttel nem mindennapi hivatalos bejelentést tett: az ingolstadtiak gyakorlatilag egy órán belül mutatták be három sportos luxusautójukat, az S6-ot, az S7-et illetve az S8-at. Hogy a háromtagú sor a valóságban mégis négy autót takar, az az S6 Avantnak (kombinak) köszönhető.

Együléses Volkswagen érkezik Frankfurtba

Nyomtatás

Követve a korábbi évek ultratakarékos tanulmányainak sorát, a három hét múlva kezdődő Frankfurti Autószalonon új együléses autóval jelentkezik a Volkswagen.

A Jaguar egy kétüléses sportkocsival lep meg minket Frankfurtban

Nyomtatás

Hivatalos forrásokból érkező brit értesülések, illetve egy gyárilag kiszivárogtatott vázlatrajt szerint a Jaguar a Frankfurti Autószalonon egy eddig soha nem látott sportautó-koncepcióval lepi meg a nagyközönséget Frankfurtban, s az autó sorozatgyártásba kerülése már nem is kérdéses: a vezetőség eldöntötte, hogy a kétüléses modell mind kupé, mind pedig kabriókivitelben rövidesen piacra lép.

Már biztosan jön Frankfurtba az új Lamborghini szuperautó

Nyomtatás

Maga a Lamborghini gyár erősítette meg az újabb nagy újdonság érkezését: az Aventador genfi bemutatkozóját követően újabb szuperautóval gyarapodik az olasz gyártó palettája, melyről a szeptember közepén kezdődő Frankfurti Autószalonon rántják le a leplet az illetékesek.

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 03. szerda, 08:43

Goodwood Festival of Speed – előzetes a sebesség szerelmeseinek

Nyomtatás

Opel Astra GTC, Honda CR-Z Mugen, BMW M5 – csak néhány az aktuális újdonságok sorából, amely a nagyközönség előtt elsőként Goodwoodban mutatkozik be. De nem csak ezért lesz érdemes ellátogatni a sebesség fesztiváljára.

A Wörthersee legszebb oldala – a találkozó hölgyei

Nyomtatás

Az autószalonokról már jól tudjuk: ha valahol nagyszabású rendezvényen ünnepelnek négykerekűeket, a dekoratív hölgyek sem hiányozhatnak onnan. Ez nem volt másképp a 2011-es Wörthersee Tour esetében sem, ahol a különleges VW, Audi és Skoda modellek mellett másért is könnyen ellágyulhatott az ember szíve.

A világ legnagyobb Volkswagen-találkozójának legszebb hölgyeit galériánkban gyűjtöttük össze.

Módosítás dátuma: 2011. június 05. vasárnap, 20:57

Négyüléses Ferrarit a családnak! - az FF-fel ismerkedtünk

Nyomtatás

A genfi forgatagban a számtalan különlegesség mellett talán a legpikánsabb, és olvasóink számára is egyik legfontosabb szemtől-szembeni találkozásunk a Ferrari FF alaposabb szemrevételezése volt. Bár a hivatalosan kiadott fotókon is kifejezetten formásnak tűnt az olaszok első „kombija”, a személyes kontaktus során kiderült, mennyire volt helytálló az első benyomás.

Módosítás dátuma: 2011. március 30. szerda, 21:36

Hamarosan az utakat róhatja a Mazda új SUV-ja, a Minagi

Nyomtatás

A Mazda a többi gyártóhoz hasonlóan igyekszik elmosni a sportos és a tágas szabadidőautók közötti határokat, s ennek jegyében született meg a korábban már tesztelt CX-7-es típus is. Talán a magyarországi piaci bevezetés nehézségei (kezdetben csak egy 260 lóerős benzinmotorral volt kapható a CX-7), talán más egyéb okból kifolyólag, de a modell mégsem kapta meg a neki kijáró figyelmet.

Módosítás dátuma: 2011. március 07. hétfő, 12:33

Vissza a gyökerekhez - puritán roadstert mutatott be a Wiesmann

Nyomtatás

A Genfi Autószalonra látogatókat különösen meglephette a német sportautó-manufaktúra Spyder modelljének bemutatása, hiszen a végletekig lecsupaszított, tető nélküli sportautó koncepciója eddig távol állt a vállalat filozófiájától. A klasszikus szépségű, ám a lemezek alatt BMW-csúcstechnikát rejtő coupé és roadster típusok után azonban a Wiesmann testvérek visszatértek gyökereikhez, és kizárólag a száguldás féktelen örömének megteremtésére koncentráltak.

Módosítás dátuma: 2011. március 07. hétfő, 02:33

A legszebb Hölgyek Genfből - 20 új fotóval frissítve

Nyomtatás

Szerencsére mostanában már nem telik el év úgy, hogy ne kerülne megrendezésre valahol a világban egy-egy nagyobb autószalon, melyen a gyártók éppen aktuális újdonságaikat mutathatják meg a világ minden pontjáról érkező újságíróknak, valamint a rengeteg, benzingőztől réges-rég mámorba zuhant érdeklődőnek.

110. oldal / 115