Magazin

Dízelgyilkosok – a piac legtakarékosabb benzinmotorjai

Nyomtatás

Bonyolultak, költségesek, jobban szennyezik a környezetet, büdösebbek, zajosabbak és kevésbé élvezetesek – sok dolog van a mai modern dízelmotorok számláján, amelyek miatt már eleve a dízelkorszak végét jelenthetnénk. Ám mindezek ellenére a csúcson pörögnének a nyomatékos és hatékony öngyulladós motorok eladásai (sőt, valójában még mindig szárnyalnak a dízelek), ha nem lennének kiváló alternatívák. Nem is kell ahhoz elektromos segítség, hogy egy benzines takarékos legyen – cikkünkben felkerestük a valóságban is étvágytalan benzineseket, melyeknek köszönhetően folyamatosan csökken a dízelmotorok részaránya.

Módosítás dátuma: 2018. január 22. hétfő, 12:45

Tarolnak a négyévszakos abroncsok – amit most írunk, azt érdemes átgondolni!

Nyomtatás

Egy érdekes sajtóközlemény érkezett ma szerkesztőségünkhöz a Continentaltól, amiből a tavalyi gumiabroncs-körképbe nyerhettünk bepillantást, már ami a hazai értékesítési számokat illeti. A sajtóanyag értelmében tíz éve nem volt olyan erős az abroncspiac, mint tavaly, ami egyrészt jó hír, másrészt pedig egyben logikus, hiszen szerencsére az autópiac is évről-évre erősödik.

Módosítás dátuma: 2018. január 18. csütörtök, 17:11

Autó Pult Év Autói 2017 – a győztesek, II. rész

Nyomtatás

Tegnapelőtt közzétettük az immár 8. Autó Pult Év Autói választás első négy kategóriájának a győzteseit, de ezzel még korántsincs vége: a 2017-es választásból további öt kategória legjobbjai hiányoznak. Keddi cikkünkben megígértük Önöknek, hogy még a héten kihirdetjük a hátralévő öt kategória dobogósait, úgyhogy nem is húzzuk tovább az időt máris következnek a legjobbak - így teljessé válik a lista. Az első négy kategória dobogósait ide kattintva olvashatják.

Módosítás dátuma: 2018. január 11. csütörtök, 20:48

Autó Pult Év Autói 2017 – a győztesek, I. rész

Nyomtatás

Már bő egy hete 2018-at írunk, de nem árt visszatekinteni a tavalyi esztendőre, hiszen az akkor bemutatott modellek még frissnek-ropogósnak számítanak a hazai piacon. Nagyon repül az idő: az Autó Pult rövidesen 8. születésnapját ünnepli, ami azt jelenti, hogy Év Autói választásunk is immár nyolcéves múltra tekint vissza. Az elmúlt 8 évben az autóipar megjárta már a poklot, most pedig nagy örömünkre a mennyország kapuit döngetni - mindez azonban csak megnehezíti a választást az újdonságok között. A már megszokott kategóriákban jelentkezünk a legjobbakkal.

Módosítás dátuma: 2018. január 09. kedd, 19:20

A legjobb újdonságok – hamarosan díjazzuk 2017 Autó Pult Év Autóit

Nyomtatás

Amit az előző hét esztendőben is megtettünk, az idén sem lesz másképp: az Autó Pult rövidesen megválasztja a 2017-es év autóit. Persze sokan sokféleképpen nekiláttak már ennek a feladatnak, de csapatunk a hagyományoknak megfelelően kissé máshogy helyezi el a mércét, a központba az autóipari kategóriák helyett ugyanis a fogyasztói igények kerülnek.

Fontos változások léptek érvénybe január 1-től az autópályás díjfizetésben

Nyomtatás

Számos változás lépett életbe tegnaptól a magyarországi autópályás díjfizetést illetően. A 2018-as módosításokat első kézből, vagyis a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. honlapjáról kerestük ki, az információkat az illetékesek december 30-án tették közzé. Következzen a hivatalos közlemény, utána pedig pontokba szedve és részletezve olvashatják a módosításokat.

Módosítás dátuma: 2018. január 02. kedd, 14:57

Maximális biztonság, lightos ár: ez a Casco Light - az idősebb és használt autók cascója

Nyomtatás

Gyakori tévhit, hogy casco biztosítást csak drága és új autóra érdemes kötni. Sokan, akik idősebb vagy használt autóval közlekednek, emiatt utána sem néznek, vajon milyen lehetőségeik lennének autójukat biztosítani, pedig érdemes volna végre elfelejteni a régi hiedelmet. A biztosítási szektor már reagált az igények változására, az Allianz konstrukciója alapján mindenki megtalálja az autójára szabott biztosítási feltételeket, legyen szó akár tizenéves, használtan vett, külföldről behozott vagy egy itthon, újként vásárolt járműről.

Módosítás dátuma: 2017. december 27. szerda, 12:47

Megfizethető luxus: prémiumautók a fa alá 8-9 millióért

Nyomtatás

Az újautók piacán kategóriától függetlenül óriási a verseny, ráadásul a gyártóknak, az importőröknek, valamint a kereskedőknek nem csak egymással, de a használtpiaccal is alaposan meg kell küzdeniük. Ebből (is) kifolyólag mostanság kategóriától függetlenül olyan kedvező ajánlatokkal találkozhatunk, amiken mi magunk is elcsodálkozunk, így szinte mindenki könnyen megtalálhatja a számára megfelelő négykerekűt.

Módosítás dátuma: 2017. december 18. hétfő, 18:45

Mit hoz nekünk 2018? Ezekre az újdonságokra számíthatunk

Nyomtatás

Miközben az autóipar összes szereplője gőzerővel titkolózik az újdonságok kapcsán, a jövőbelátás ebben az iparágban közel sem nagy tudomány. Igaz, úgy, hogy nyakunkon az új esztendő, nem is kell nagy távlatokban gondolkodnunk, de ez nem jelenti azt, hogy nem hozhat nagy meglepetéseket az új év. Megmutatjuk, hogy mire számíthatunk 2018-ban!

Módosítás dátuma: 2017. december 14. csütörtök, 16:28

A Porsche a környezetvédelem kedvéért vágott bele a méz-bizniszbe

Nyomtatás

Igen, jól olvasták a címet, nem történt elírás. A Porsche elsődleges célja mindig is az autógyártás volt, és ez valószínűleg így is lesz amíg világ a világ, de a németek ezen kívül már rengeteg dologban kipróbálták magukat: ruhákat, használati tárgyakat, sőt még mobiltelefonokat is dobtak már piacra – igaz, ezek közül sokat más gyártókkal közösen –, ezúttal pedig a méhészkedésbe és a mézkészítésbe vágtak bele, igaz, nem pont ugyanabból az indíttatásból.

Módosítás dátuma: 2017. december 07. csütörtök, 17:40

Autós karácsony – ajándékötletek a vezetés szerelmeseinek

Nyomtatás

Hamarosan itt a Karácsony, a szeretet ünnepe, aminek alkalmából összejön a család. Legtöbbször az ajándékozás is része az ünneplésnek, azonban a meglepetések beszerzése nem mindig könnyű feladat: a férfiak – persze tisztelet a kivételnek – sokszor már a vásárlási kedv teljes hiánya miatt elakadnak, de még ha ez nem is okoz gondot, az ajándékok kitalálása akkor sem mindig egyszerű feladat. Ezen próbálunk segíteni egy kicsit, amennyiben az „áldozat” a vezetés szerelmese.

6. oldal / 58