2018. Június 21., Csütörtök

Frissitve:02:19:12

Magazin

Szolgálatba állt az első „újkori” LADA rendőrautó

Nyomtatás

A rendszerváltás előtt a rendőrség autóflottájának krémjét LADA márkájú autók adták, amiket aztán a nyugati autók betörésével természetesen szépen lassan leselejteztek. Az orosz márka nemrég tért vissza hazánkba, és most az első „újkori” LADA rendőrautó szolgálatba állását ünneplik, ami az Érdi Rendőrkapitányság Törökbálinti Rendőrőrséhez kerül, ráadásul a helyiek adományainak köszönhetően.

Módosítás dátuma: 2017. október 27. péntek, 15:02

Drive2Save teszt – app az apadó üzemanyagköltségekért

Nyomtatás

Napjainkban már nem irreális elvárás, hogy autónk állapotát és adatait okostelefonunkon keresztül tudjuk ellenőrizni, mégis kevés gyártó kínál ilyen lehetőséget. Nemrég egy egyszerű, de nagyszerű szerkezet járt nálunk, ami szinte mindenki számára lehetővé teszi mindezt, sőt, ennél is többre képes, ráadásul megrendelésével ingyenesen férünk hozzá az Allianz Assistance 24 szolgáltatáshoz is, valamint akár 20% kedvezményt kaphatunk az Allianz Casco biztosítás díjából – íme, a Drive2Save applikáció.

Módosítás dátuma: 2017. október 24. kedd, 16:16

Ilyen a világ legdrágább videojáték kontrollere (videó)

Nyomtatás

Egy autós videojáték a vezetés szerelmesi számára is kellemes perceket tud szerezni – főleg, ha egy szimulátorról van szó –, de amennyiben lehetne választani, azért mindenki inkább a valóságra szavazna. Kivéve egy POG becenévre hallgató fiatalembert, aki az autózásnak és a játékoknak egyaránt megszállottja, és bár áll a garázsában egy Lamborghini Aventador, ő azt inkább távirányítónak használja a videojátékhoz – szerencsére mindezt meg is örökítette nekünk videón.

Módosítás dátuma: 2017. október 24. kedd, 15:31

Első a fajtájából – jópofa reklámot kapott a Mercedes X-osztály

Nyomtatás

Nem vagyok marketing szakember, de ha az lennék, biztosan az egyik kedvenc feladatom lenne egy olyan autó reklámfilmjén dolgozni, ami egyedülálló a maga nemében, hiszen ilyenkor szinte semmi nem szab határt a kreativitásnak. A Mercedes-Benz X-osztály az első igazi prémium pickupként Európában mindenképpen egyedülálló, és a németek marketingesei ki is használták ezt a lehetőséget, és egy látványos, jópofa reklámot kreáltak az autónak.

Módosítás dátuma: 2017. október 20. péntek, 11:25

Világsztár kampányol az önvezető autózás mellett (videó)

Nyomtatás

A teljesen autonóm autózás még viszonylag messze van, de egyes helyzetekben az a gyártók már most rábíznák a négykerekűre az irányítást. Az önvezető technológia elterjedésének rengeteg kihívása van, és bár a legtöbb ezek közül a mérnökök tudását teszi próbára elé, van egy, amelynek megoldása sokkal inkább a reklámszakemberek feladata, ez pedig az emberi bizalom megnyerése. Az Intel most egy világsztárral próbálja meggyőzni az embereket, hogy nincs mitől félni.

Módosítás dátuma: 2017. október 11. szerda, 11:30

Volt már autóbalesete? Többet nem lesz!

Nyomtatás

A teljesen önvezető autózásig még hosszú és rögös út vezet, de a különböző vezetői asszisztens rendszerek már itt vannak, és az autópiac összes új típusához elérhetőek – kategóriától függetlenül. Az eredmény: drasztikusan csökkenhet a balesetek száma. Mindez azonban más kérdéseket is felvet.

Módosítás dátuma: 2017. október 11. szerda, 11:30

Utazás a múltba – különleges élményvezetés a Jaguar Land Rovertől

Nyomtatás

Manapság rengeteg cég foglalkozik különböző élményvezetések szervezésével. Ilyen eseményeken általában izgalmas sportautókat, versenyautókat vagy éppen kemény terepeseket próbálhatunk ki, azonban a Jaguar Land Rover most megpróbálta kissé újraértelmezni ezt a műfajt. Az angolok egy olyan csomagot állítottak össze, ahol legendás veteránokat próbálhatunk ki, ráadásul hozzájuk illő környezetben.

Módosítás dátuma: 2017. október 10. kedd, 10:51

Legendás helyszínen őrült meg ismét Ken Block – íme, a Climbkhana (videó)

Nyomtatás

Azt gondolhatnánk egy idő után, hogy még az autózás legelborultabb rajongói is meg tudják unni az eszeveszett driftelést, azonban Ken Block – és persze profi videós stábja – előadásában egyszerűen nem lehet ráunni az ordító motorokra, füstölő kerekekre és kilinccsel előre vett kanyarokra. Az amerikai pilóta és csapata ráadásul mindig kitalál valamit, amitől egyedi lesz az adott anyag: ezúttal a Pikes Peak hegyi felfutón száguldott végig keresztbe az emberünk.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 27. szerda, 14:20

A legapróbb részletekig személyre szabható az Aston Martin Valkyrie

Nyomtatás

A hiperautók új korba léptek, amire az Aston Martin Valkyrie az egyik legjobb példa – természetesen a Mercedes-AMG Project One mellett. Az angolok Red Bullal közösen megalkotott csodájának első példányai 2019-re érnek majd el a tulajdonosaikhoz, akikből egyébként nem lesz túl sok. Mindössze 150 darab készül az autóból, amelynek ára több mint 680 millió forint lesz, így nem csoda, hogy a vásárlók a legapróbb részletekig személyre szabhatják majd a négykerekűt.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 26. kedd, 15:18

A Marson kalandozhatunk az új BMW X3-mal (videó)

Nyomtatás

A BMW egy virtuális világba kalauzol minket legújabb 360 fokos videójában. Az izgalmas rövidfilmben – amiben körbenézhetünk mindenfelé – két olyan dolgot is igyekeztek megvalósítani a bajorok, amire eddig nem volt lehetőségünk: eljutni a Marsra, és kipróbálni a vadonatúj X3 M40i-t. Előbbire valószínűleg még jó ideig nem kerül sor, de a BMW a kisfilm végén megígérte, hogy a következő próbakörre már a Földön kerül sor – hamarosan egyébként hazánkba is eljut az autó.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 26. kedd, 14:40

Meglepő győztes a legnagyobb gyorsulási versenyen – vagy mégsem? (videó)

Nyomtatás

Az autózás szerelmesei tudják, hogy nem minden a gyorsulás, de ettől függetlenül ez egy kiváló fokmérője egy négykerekű képességeinek. A Motor Trend magazin immár hetedik esztendeje rendezi meg a Best Driver’s Car nevű versenyét (magyar fordításban nagyjából a legélvezetesebb autók), amelynek keretein belül egy nagyszabású gyorsulási versenyt is tartanak. Az idei évben pedig igen érdekes eredmény született.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 22. péntek, 11:38

6. oldal / 56