Magazin

A legjobb újdonságok – hamarosan díjazzuk 2017 Autó Pult Év Autóit

Nyomtatás

Amit az előző hét esztendőben is megtettünk, az idén sem lesz másképp: az Autó Pult rövidesen megválasztja a 2017-es év autóit. Persze sokan sokféleképpen nekiláttak már ennek a feladatnak, de csapatunk a hagyományoknak megfelelően kissé máshogy helyezi el a mércét, a központba az autóipari kategóriák helyett ugyanis a fogyasztói igények kerülnek.

Fontos változások léptek érvénybe január 1-től az autópályás díjfizetésben

Nyomtatás

Számos változás lépett életbe tegnaptól a magyarországi autópályás díjfizetést illetően. A 2018-as módosításokat első kézből, vagyis a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. honlapjáról kerestük ki, az információkat az illetékesek december 30-án tették közzé. Következzen a hivatalos közlemény, utána pedig pontokba szedve és részletezve olvashatják a módosításokat.

Módosítás dátuma: 2018. január 02. kedd, 13:57

Maximális biztonság, lightos ár: ez a Casco Light - az idősebb és használt autók cascója

Nyomtatás

Gyakori tévhit, hogy casco biztosítást csak drága és új autóra érdemes kötni. Sokan, akik idősebb vagy használt autóval közlekednek, emiatt utána sem néznek, vajon milyen lehetőségeik lennének autójukat biztosítani, pedig érdemes volna végre elfelejteni a régi hiedelmet. A biztosítási szektor már reagált az igények változására, az Allianz konstrukciója alapján mindenki megtalálja az autójára szabott biztosítási feltételeket, legyen szó akár tizenéves, használtan vett, külföldről behozott vagy egy itthon, újként vásárolt járműről.

Módosítás dátuma: 2017. december 27. szerda, 11:47

Megfizethető luxus: prémiumautók a fa alá 8-9 millióért

Nyomtatás

Az újautók piacán kategóriától függetlenül óriási a verseny, ráadásul a gyártóknak, az importőröknek, valamint a kereskedőknek nem csak egymással, de a használtpiaccal is alaposan meg kell küzdeniük. Ebből (is) kifolyólag mostanság kategóriától függetlenül olyan kedvező ajánlatokkal találkozhatunk, amiken mi magunk is elcsodálkozunk, így szinte mindenki könnyen megtalálhatja a számára megfelelő négykerekűt.

Módosítás dátuma: 2017. december 18. hétfő, 17:45

Mit hoz nekünk 2018? Ezekre az újdonságokra számíthatunk

Nyomtatás

Miközben az autóipar összes szereplője gőzerővel titkolózik az újdonságok kapcsán, a jövőbelátás ebben az iparágban közel sem nagy tudomány. Igaz, úgy, hogy nyakunkon az új esztendő, nem is kell nagy távlatokban gondolkodnunk, de ez nem jelenti azt, hogy nem hozhat nagy meglepetéseket az új év. Megmutatjuk, hogy mire számíthatunk 2018-ban!

Módosítás dátuma: 2017. december 14. csütörtök, 15:28

A Porsche a környezetvédelem kedvéért vágott bele a méz-bizniszbe

Nyomtatás

Igen, jól olvasták a címet, nem történt elírás. A Porsche elsődleges célja mindig is az autógyártás volt, és ez valószínűleg így is lesz amíg világ a világ, de a németek ezen kívül már rengeteg dologban kipróbálták magukat: ruhákat, használati tárgyakat, sőt még mobiltelefonokat is dobtak már piacra – igaz, ezek közül sokat más gyártókkal közösen –, ezúttal pedig a méhészkedésbe és a mézkészítésbe vágtak bele, igaz, nem pont ugyanabból az indíttatásból.

Módosítás dátuma: 2017. december 07. csütörtök, 16:40

Autós karácsony – ajándékötletek a vezetés szerelmeseinek

Nyomtatás

Hamarosan itt a Karácsony, a szeretet ünnepe, aminek alkalmából összejön a család. Legtöbbször az ajándékozás is része az ünneplésnek, azonban a meglepetések beszerzése nem mindig könnyű feladat: a férfiak – persze tisztelet a kivételnek – sokszor már a vásárlási kedv teljes hiánya miatt elakadnak, de még ha ez nem is okoz gondot, az ajándékok kitalálása akkor sem mindig egyszerű feladat. Ezen próbálunk segíteni egy kicsit, amennyiben az „áldozat” a vezetés szerelmese.

Álmok mezején: máris saját képünkre szabhatjuk a Lamborghini Urust

Nyomtatás

A vezetés szerelmesének lenni sajnos nagyon drága hobbi, így sokszor csak az álmodozás jut nekünk. Az internet világában azonban már valamivel könnyebben élhetjük bele magunkat vágyainkba, hiszen az autógyártók általában fejlett konfigurátorokkal állnak rendelkezésre, hogy a legapróbb részletekig saját ízlésünkre szabhassuk a négykerekűeket. Szerencsére kiváltképp igaz ez a kőkemény luxus- és sportautókat gyártó márkák esetében is – ezúttal a Lamborghini indította útjára az Urus online konfigurátorát.

Módosítás dátuma: 2017. december 07. csütörtök, 12:06

Légy merész! – óriás robotpókkal küzd a BMW X2 (videó)

Nyomtatás

Az X6 bemutatásával tulajdonképpen a BMW teremtette meg a terepkupék elsőre teljesen logikátlannak tűnő szegmensét, ami azóta sikert sikerre halmoz. A bajorok még most is konkurencia előtt járnak egy lépéssel, erre pedig legújabb, eddig nem létező modelljük, az X2 bemutatása a bizonyíték. Az újdonság ugyan méretei okán nem teljesen a nagyobb testvéreket utánozza, mégis kifejezetten sportos és látványos lett, a németek pedig egy érdekes reklámmal hívják fel erre a figyelmet.

Módosítás dátuma: 2017. november 24. péntek, 15:53

Igazi különlegességet rejt Ken Block garázsa (videó)

Nyomtatás

Szép időszakát éljük most az autózás világának: egy korszakváltás hajnalán vagyunk, a teljesítmény és a sebesség folyamatosan nő és technológia terén is hatalmasak az előrelépések. Korábban is voltak azonban hasonlóan izgalmas szakaszok, mint például a 80-as évek, amikor a B csoportos raliautók 600-700-800 lóerővel álltak rajthoz, ráadásul az akkor még kötelező homologizáció miatt utcai változatok is készültek ezekből a vad versenygépekből – a gyártók pedig ezek esetében sem fogták vissza magukat. Így készült el a Ford RS200 Evo is, amelyet most maga Ken Block mutat meg egy jópofa videóban.

Módosítás dátuma: 2017. november 24. péntek, 11:23

Egy Lamborghini Huracán a legújabb pápamobil

Nyomtatás

A Lamborghinitől nem idegen, hogy különböző egyedi modelleket készítsen a vásárlóinak, legutóbb azonban az olasz márka maga ajánlott fel egy különleges Huracánt jótékony célokra, méghozzá nem másnak, mint magának Ferenc pápának – arra persze ne számítsunk, hogy a legközelebbi eseményre a bivalyerős sportautóval gurul be a szentatya.

Módosítás dátuma: 2017. november 16. csütörtök, 15:05

2. oldal / 110