Magazin

999 lépcsőfokot mászott meg a Range Rover Sport PHEV (videó)

Nyomtatás

Az autógyártók szeretnek elsők lenni, így időről időre kreálnak újabb és újabb kategóriákat és kihívásokat, hogy aztán azokat megvalósítva és teljesítve elmondhassák magukról, hogy világelsők voltak – ez persze nem jelenti azt, hogy nem figyelemreméltó az adott teljesítmény. Így tett most a Land Rover is: az angolok egészen Kínáig mentek egy elképesztő projekt megvalósítása érdekében – az új, konnektoros hibrid Range Rover Sportnak 999 lépcsőfokot kellett megmásznia.

Módosítás dátuma: 2018. február 16. péntek, 11:49

Az autórajongók álma – így állítsunk be egy legendát a nappaliba

Nyomtatás

Az autórajongók élete nem mindig könnyű, kiváltképp, ha arról van szó, hogy miben másban lehet kiélni szerelmüket ezen a téren, mint egy-egy „hús-vér” négykerekűben. A különböző méretarányos modellek és poszterek persze segítséget nyújtanak ebben, de szerencsére vannak cégek, akik mindig tudnak valami igazán különlegessel szolgálni, ha egy ízléses használati vagy dísztárgyról van szó. Ezúttal a Discommon sietett a segítségünkre.

Módosítás dátuma: 2018. február 12. hétfő, 10:54

Küzdelem, dicsőség, bánat, autómorzsák – a 2018-as Super Bowl reklámai

Nyomtatás

Vasárnap ismét temérdek ember gyűlt össze az 52. Super Bowl alkalmából, s ahogy az lenni szokott, az amerikai futball döntőjének szüneteiben a reklámok, pontosabban az autós reklámok is szerephez jutottak - ezúttal a szokásosan vicces és megkapó videókkal jelentkezünk.

Módosítás dátuma: 2018. február 07. szerda, 16:20

Minden ízükben arisztokraták – két nap a Rolls-Royce világában

Nyomtatás

Az autós újságírásban ezidáig eltöltött kereken egytucat évem során hasonlóra még nem volt példa, így talán érthető, hogy kitörő, már-már gyermeki örömmel olvastam decemberben a Rolls-Royce regionális sajtóképviselőjének angol nyelvű levelét, amelynek értelmében tiszteletemet tehettem januárban egy felejthetetlen, kétnapos téli Rolls-Royce menetpróbán, a festői szépségű Magas-Tátrában. A meghívóban gyakorlatilag ennyi állt, az pedig ezek után természetes, hogy semmilyen kérdés nem merült fel a visszaigazolás tartalmát illetően.

Módosítás dátuma: 2018. február 09. péntek, 19:21

Meleg helyzet – kigyulladt egy Alpine a Top Gear műsorvezetői alatt

Nyomtatás

A Top Gear sokak szerint már nem a régi, amióta a legendás műsorvezető-hármas elhagyta a produkciót, de természetesen az új nevekkel is megy tovább a show. Az angolok nem is akárkikkel helyettesítették a korábbi arcokat: többek között Chris Harris és Eddie Jordan is tagjai az új stábnak, nemrég pedig együtt kellett megélniük egy elég kellemetlen szituációt, amikor egy előszériás Alpine A110-et hajtva az autó hirtelen kigyulladt.

Módosítás dátuma: 2018. február 05. hétfő, 10:29

Majomcsapda – a német autógyártók állatkísérlet-botránya

Nyomtatás

Most már bizonyított: a Volkswagen, a BMW és a Daimler is érintett volt olyan emissziós tesztekben, amelyek során ketrecbe zárt majmokat kényszerítettek potenciálisan halálos kipufogógázok belélegzésére. De mit jelent ez a valóságban? Miért gondolták, hogy erre szükség lehet? Mi zajlik a háttérben? Megpróbáltunk mindenre választ találni.

Módosítás dátuma: 2018. január 30. kedd, 12:36

Repüljenek a jobbkormányos autók hazánkból, ez biztonsági kérdéskör!

Nyomtatás

Az Autó Pult magazin fennállása óta, vagyis idestova immár nyolc éve végig objektív hozzáállásáról volt híres, ami a jövőben sem fog változni: nem vagyunk részrehajlóak, nem istenítjük sem a japán, sem a német, sem pedig az olasz autókat, politikailag teljesen függetlenek vagyunk, nem támadjuk, és nem is dicsérjük feleslegesen a rendszert, csak hogy koptassuk a billentyűzetet, hanem igyekszünk csendben végezni a munkánkat, közben persze végig figyelemmel kísérve az autós fronton zajló történéseket, törvényhozásokat, autóipari tendenciákat.

Módosítás dátuma: 2018. január 23. kedd, 22:06

Dízelgyilkosok – a piac legtakarékosabb benzinmotorjai

Nyomtatás

Bonyolultak, költségesek, jobban szennyezik a környezetet, büdösebbek, zajosabbak és kevésbé élvezetesek – sok dolog van a mai modern dízelmotorok számláján, amelyek miatt már eleve a dízelkorszak végét jelenthetnénk. Ám mindezek ellenére a csúcson pörögnének a nyomatékos és hatékony öngyulladós motorok eladásai (sőt, valójában még mindig szárnyalnak a dízelek), ha nem lennének kiváló alternatívák. Nem is kell ahhoz elektromos segítség, hogy egy benzines takarékos legyen – cikkünkben felkerestük a valóságban is étvágytalan benzineseket, melyeknek köszönhetően folyamatosan csökken a dízelmotorok részaránya.

Módosítás dátuma: 2018. január 22. hétfő, 12:45

Tarolnak a négyévszakos abroncsok – amit most írunk, azt érdemes átgondolni!

Nyomtatás

Egy érdekes sajtóközlemény érkezett ma szerkesztőségünkhöz a Continentaltól, amiből a tavalyi gumiabroncs-körképbe nyerhettünk bepillantást, már ami a hazai értékesítési számokat illeti. A sajtóanyag értelmében tíz éve nem volt olyan erős az abroncspiac, mint tavaly, ami egyrészt jó hír, másrészt pedig egyben logikus, hiszen szerencsére az autópiac is évről-évre erősödik.

Módosítás dátuma: 2018. január 18. csütörtök, 17:11

Autó Pult Év Autói 2017 – a győztesek, II. rész

Nyomtatás

Tegnapelőtt közzétettük az immár 8. Autó Pult Év Autói választás első négy kategóriájának a győzteseit, de ezzel még korántsincs vége: a 2017-es választásból további öt kategória legjobbjai hiányoznak. Keddi cikkünkben megígértük Önöknek, hogy még a héten kihirdetjük a hátralévő öt kategória dobogósait, úgyhogy nem is húzzuk tovább az időt máris következnek a legjobbak - így teljessé válik a lista. Az első négy kategória dobogósait ide kattintva olvashatják.

Módosítás dátuma: 2018. január 11. csütörtök, 20:48

Autó Pult Év Autói 2017 – a győztesek, I. rész

Nyomtatás

Már bő egy hete 2018-at írunk, de nem árt visszatekinteni a tavalyi esztendőre, hiszen az akkor bemutatott modellek még frissnek-ropogósnak számítanak a hazai piacon. Nagyon repül az idő: az Autó Pult rövidesen 8. születésnapját ünnepli, ami azt jelenti, hogy Év Autói választásunk is immár nyolcéves múltra tekint vissza. Az elmúlt 8 évben az autóipar megjárta már a poklot, most pedig nagy örömünkre a mennyország kapuit döngetni - mindez azonban csak megnehezíti a választást az újdonságok között. A már megszokott kategóriákban jelentkezünk a legjobbakkal.

Módosítás dátuma: 2018. január 09. kedd, 19:20

3. oldal / 113