Magazin

Pontosan ma 70 éve került forgalomba a legelső Porsche

Nyomtatás

A Porsche minden kétséget kizáróan a világ egyik legjobb és legismertebb autógyártója, melyet Ferdinand és Ferry Porsche alapított még 1931-ben – ekkor azonban még nem foglalkoztak személyautókkal. Az első utcai négykerekűre bizony további 17 évet kellett várni, de 1948-ban éppen a mai napon, azaz június 8-án állították forgalomba az. Ma van tehát 70 éve, hogy a Porsche személyautók megjelentek az utakon.

Módosítás dátuma: 2018. június 08. péntek, 10:44

Ágyugólyó futam újratöltve – feldolgozzák az 1981-es filmet

Nyomtatás

Az autózás és a mozifilmek szerelmesei közül biztosan sokan emlékeznek még az 1981-ben bemutatott Ágyúgolyó futamra (The Cannonball Run), amelyben nem csak legendás színészek, hanem mostanra méltán híres és elismert négykerekűek is szerepet kaptak – mindezt ráadásul kiváló humorral fűszerezték a készítők. Most úgy tűnik, hogy Hollywoodban újra előveszik a sztorit, és ahogyan sok más régi klasszikust, úgy az Ágyugólyó futamot is újra feldolgozzák.

Módosítás dátuma: 2018. június 07. csütörtök, 16:46

Így válasszunk gyerekülést – segítünk eligazodni az autós ülések tengerében

Nyomtatás

Kicsit szégyelljük magunkat, de az Autó Pult több, mint 8 évre visszatekintő múltja során eddig alig volt szó az autós gyermekülésekről, márpedig egy minden kisgyermekes család számára fontos témakörről van szó. Mentségünkre legyen szólva, hogy a téma a szerkesztőségben egészen a tavalyi évig egyikünknél sem volt aktuális, 2017-ben azonban Szabó kollégáéknál és nálunk is megszületett az első gyermek, így rögtön elsődleges fontosságúvá lépett elő egy olyan terület, ami korábban abszolút nem foglalkoztatott minket.

Módosítás dátuma: 2018. május 30. szerda, 17:46

Idén újra jön a Ford ingyenes vezetéstechnikai tréningje a fiataloknak

Nyomtatás

A Ford Alapítvány által világ 40 országában sikeresen működő Ford Driving Skills for Life elnevezésű ingyenes tréningsorozat 2017-es debütálása után idén is megérkezik Magyarországra, amit nagy örömmel jelentett be ma a Ford. A társadalmi szerepvállalás program célja, hogy segítse a 18-24 év közötti friss jogosítvánnyal rendelkező fiatalokat a vezetési gyakorlat megszerzésében, hogy elkerülhessék az autóbaleseteket. Ebben az évben is 320 fiatalt várnak a szervezők.

Módosítás dátuma: 2018. május 25. péntek, 18:10

Úttalan utakra – ezek a magyar piac legolcsóbb összkerékhajtású autói

Nyomtatás

Rendszeres olvasóink valószínűleg pontosan tisztában vannak azzal, hogy szerkesztőségünknek mi az általános véleménye az összkerékhajtásról: mindig csak abban az esetben ajánljuk, ha valóban szükség van rá, hiszen különben csak plusz súlyt cipelünk vele, és a fogyasztást is rontja. Kétségtelen azonban, hogy vannak olyan körülmények, amelyek fennállása esetén valóban érdemes lehet megfizetni a négykerékhajtás felárát, ebben a cikkben pedig igyekszünk összeszedni hazánk legolcsóbb 4X4-es modelljeit.

Módosítás dátuma: 2018. május 24. csütörtök, 17:57

Ajánló: június 7-től újra Babod Nemzetközi Off Road Fesztivál

Nyomtatás

Európa legnagyobb és legrégibb terepjárós fesztiválja június 7-én nyitja meg újra a kapuit. A 32 éves somogybabodi rendezvény több mint 1200 autós résztvevőjével az autósportok szerelmesei, a szabadságvágyó fesztiválozók és az extrémebb kalandorok körében egyaránt egyedülálló eseménynek számít, az izgalmas versenyeken a terepjárósport hazai és európai kiválóságainak drukkolhatunk. Ezen kívül sokszínű programok, koncertek, off road tréningek és még sportfavágó versenyek is lesznek, no és sok dagonya.

Módosítás dátuma: 2018. május 24. csütörtök, 12:57

Álmok földjén – elérhető a Rolls-Royce Cullinan konfigurátora

Nyomtatás

Az autózás drága hobbi, így sokszor sajnos csak az álmodozás marad a rajongóknak. Manapság azonban a részletes online konfigurátorok segítségével már nem csak a fantáziánkban jelenhetnek meg álomautóink. A Rolls-Royce Cullinan nemrég mutatkozott be, és az angolok máris elérhetővé tették oldalukon a négykerekű minden részletre kiterjedő konfigurátorát, amivel bizony jó ideig el lehet játszadozni.

Módosítás dátuma: 2018. május 23. szerda, 12:00

Időutazás évfordulóval – a Ford Orion és a GT90

Nyomtatás

Egy egészen átlagos és egy idősen is elképesztő autó – a közös kapocs: a Ford kék oválos emblémája. Az idén fél évszázados Escort mellett ezúttal az Oriont köszönthetjük 35. születésnapján, a tűzijátékról pedig egy majdnem elfeledett tanulmány: a Ford GT90 gondoskodik. Visszatekintünk egy sikertörténetre, melynek alapján egy újabb vette kezdetét.

Módosítás dátuma: 2018. május 15. kedd, 14:04

Elképesztő okból kellett visszahívni az egyik legritkább Lamborghinit

Nyomtatás

A különböző szériahibák miatt előforduló visszahívások ugyan nem vetnek túl jó fényt az adott márkára és modellre, de mostanra azért már elfogadott lett ez annyira, hogy ne jelentsen nagyobb problémát. Az amerikai hatóságok különösen alaposan végzik a munkájukat, így a tengerentúlon még gyakoribbnak mondhatók az ilyen akciók, és ennek esett most áldozatul a Lamborghini is, méghozzá a mindössze 40 példányban (20 kupé és 20 roadster) legyártott Centenarióval – az indok azonban több mint érdekes.

Módosítás dátuma: 2018. május 10. csütörtök, 09:34

Szoftverhiba okozhatta az önvezető Uber prototípus halálos gázolását (videó)

Nyomtatás

Még március végén számoltunk be róla, hogy az Uber egyik teljesen önvezető prototípusa elgázolt egy nőt Arizonában, aki később belehalt a sérüléseibe. Azóta a hatóságok természetesen gőzerővel vizsgálják az esetet, és bár hivatalos információkat egyelőre nem osztottak meg a nagyközönséggel, néhány kiszivárgott információ szerint egy szoftverhiba okozhatta az esetet.

Módosítás dátuma: 2018. május 08. kedd, 15:59

Autócsodákkal randevúztunk Balatonfüreden – galérián az V. Concours d'Elegance

Nyomtatás

Múlt héten beharangoztuk, most pedig szállítjuk az immár ötödik alaklommal megrendezett Balatonfüred Concours d’Elegance rendezvényről készült beszámolónkat és óriásgalériánkat Önöknek. Talán mondanunk sem kell, hogy a tavalyi év után idén is elképesztő volt a felhozatal, a rendezők pedig minden dicséretet megérdemelnek – 2018-ban egyébként ismét a BMW jóvoltából lehettünk jelen már az első pillanattól fogva.

Módosítás dátuma: 2018. május 07. hétfő, 17:59

3. oldal / 58