Magazin

Ha megtörténik a baj – ezt kell tennünk baleset esetén

Nyomtatás

Öröm az ürömben, ha egy közlekedési balesetben nem történik személyi sérülés, azonban a kisebb koccanások és ütközések esetén is fontos, hogy megfelelően kezeljük a helyzetet, hiszen egy ilyen esemény nem játék – ha más nem, anyagi károk gyakorlatilag minden esetben keletkeznek. Azt vesszük most számba, hogy egy esetleges baleset esetén mik a legfontosabb teendők és szabályok, melyeket mindenképpen be kell tartanunk.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 18. péntek, 19:13

Az elsők – úttörő technológiák megjelenése az autóiparban

Nyomtatás

Valamiben az elsőnek lenni mindig jó érzés, és nincs ez másként az autóiparban sem. A gyártók egymást felülmúlva versengenek, hogy az új technológiákat elsőként tudják bemutatni sorozatgyártásban, megelőzve ezzel a vetélytársakat. A német prémiumtrió kiváló példa erre, de rajtuk kívül is mindenki igyekszik világújdonságokkal elkápráztatni a vásárlókat. Ezúttal az autók feltámadásától kezdve vizsgáltuk meg, hogy melyik modellek voltak az elsők, amelyek a mára már elmaradhatatlan megoldásokat használták.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 15. kedd, 16:49

Démonűzés – látványos videón a Dodge Challenger SRT Demon

Nyomtatás

A Dodge Challenger SRT Demon bizony több szempontból is jó alapot biztosít egy látványos kisfilm megalkotásához: az amerikaiak izomautója már önmagában is látványos, de a Demon elnevezés és a 840 lóerős teljesítmény már kihagyhatatlanná teszik ezt a ziccert. A Pennzoil nem is hibázott, és egy elképesztően látványos reklámfilmben mutatta meg, hogy hiába a gyorsulási versenyekre lett kitalálva az autó, a 840 lóerő sok más lehetőséget is tartogat magában.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 15. kedd, 13:16

Amit mindenkinek ismernie kellene – a rendőri forgalomirányító jelzések

Nyomtatás

Budapesten és a többi nagyvárosunkban közlekedve biztosak vagyunk benne, hogy hétről hétre mindenki találkozik olyan kereszteződésekkel, amelyekben nem működnek a jelzőlámpák. Ilyenkor jó esetben egy rendőr veszi át a forgalomirányítást, azonban igencsak sokszor tapasztaltuk már, hogy az autósok jó nagy százaléka nincs tisztában a rend őreinek karjelzéseivel – természetesen tisztelet a kivételnek. Éppen ezért, most ezeket a jelzéseket elevenítenénk fel.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 11. péntek, 16:45

Lábakkal le! – komoly sérüléseket okozhat a légzsák (videó)

Nyomtatás

A könnyelműségről és a meggondolatlanságról már esett szó a héten, méghozzá a hátsó biztonsági övek használatával kapcsolatban. Ezúttal egy újabb tanulságos esetről számolhatunk be, ám ezúttal sajnos nem csak egy bábu volt az áldozat, hanem egy szerencsétlenül járt nő. A hölgy elkövetett egy nagy hibát, amiért csúnyán megfizetett: az anyósülésen ülve felrakta a lábát a műszerfalra.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 11. péntek, 15:28

Játékra fel! – ezek voltak a kedvenc autós videojátékaink

Nyomtatás

A vezetés iránti szerelem és a különböző videojátékok iránti rajongás nem feltétlenül jár együtt, de kár lenne tagadni, hogy a legtöbb autórajongó így vagy úgy azért találkozott már a számítógépes és konzoljátékok világával – legalábbis azzal a szegletével, amiben négykerekűekkel kell versengeni egymás, vagy a gép ellen. Ezzel pedig mi, a szerkesztőség tagjai sem vagyunk másként, így ezúttal felelevenítenénk néhány régi, vagy éppen új játékot, amivel mi is jókat szórakoztunk, vagy éppen szórakozunk még most is alkalomadtán.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 10. csütörtök, 18:46

A biztonsági öv hátul is kötelező – nem csak magunk miatt (videó)

Nyomtatás

Sokan még most is azt hiszik, hogy a hátsó üléseken mind a mai nem kötelező a biztonsági öv használata, pedig már régóta büntetnek a rend őrei, ha valaki nem csatolja be magát a második sorban. Ez azonban mellékes, hiszen ennél sokkal fontosabb a biztonság, amit az amerikai IIHS szervezet is bizonyított nemrég, méghozzá egy igencsak látványos teszt képében.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 09. szerda, 11:09

Évente 260 millió forint – ennyivel nőtt az ára a Ferrari Sergio-nak

Nyomtatás

Manapság az autók kiváló befektetésnek számítanak, és kiváltképp igaz ez a Ferrarikra. Hétről hétre dőlnek meg különböző eladási rekordok a ritka olasz veteránok kapcsán, de nem feltétlenül kell hosszú évtizedeket várni, hogy egy újonnan megvásárolt négykerekű eladásán vagyonokat nyerjünk. Már a LaFerrari is kézenfekvő példa lenne, de ezúttal egy még ritkább Ferrari, egy Sergio került reflektorfénybe, amely mindössze két év után az újkori árának kétharmadával drágábban kelt el.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 07. hétfő, 10:43

Álmok mezején – saját ízlésünkre formálhatjuk az új Rolls-Royce Phantomot

Nyomtatás

A vadonatúj Rolls-Royce Phantom nemrég mutatkozott be, és azt hiszem, kétségek nélkül állíthatjuk, hogy új szintre emelte a luxus fogalmát – még, ha nem is volt egyszerű dolga az előddel szemben. Az angolok gyakorlatilag mindent bevetettek, hogy a Phantom név továbbra is egyet jelentsen a fényűzéssel, még ha formailag inkább csak evolúciós fejlődésről is beszélhetünk. A Rolls-Royce pedig már el is indította az új modell online konfigurátorát, amiben ha csak egy pillanatra is, de átélhetjük, hogy mit érezhetnek azok a vásárlók, akik éppen új Phantomjukat állítják össze.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 04. péntek, 16:18

Halálos Iramban - mozgó teherautókat raboltak ki (videó)

Nyomtatás

Bizonyára sokan emlékeznek még az immár nyolcadik epizódjánál tartó Halálos Iramban filmsorozat első részére, amikor a főszereplők még „kicsiben” játszottak, és csupán kamionokat raboltak ki mozgás közben. Egy román csapat úgy látszik megirigyelte a mutatványt, sőt, sikerrel végre is hajtotta az eddig csupán filmes túlzásnak tűnő rablást.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 02. szerda, 12:45

Biztos, hogy jól tudja? – így kell szabályosan előzni

Nyomtatás

Vannak olyan manőverek, melyeket nap mint nap végrehajtunk a forgalomban. Ilyen például az előzés, mely az egyik, ha nem a legveszélyesebb folyamat, amit bizony komolyan szabályoz a KRESZ. Érdemesnek találtuk hát feleleveníteni, hogy pontosan milyen előírások is vonatkoznak rá, hiszen igencsak sűrűn találkozhatunk az utakon olyan önjelölt versenyzőkkel, akik nem csak saját maguk, de mások testi épségét is veszélyeztetik, ráadásul sokan nem is biztos, hogy már emlékszünk rá, hogy mit ír elő a nagykönyv a kényes művelettel kapcsolatban.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 02. szerda, 17:10

7. oldal / 113