Magazin

Álmok mezején: máris saját képünkre szabhatjuk a Lamborghini Urust

Nyomtatás

A vezetés szerelmesének lenni sajnos nagyon drága hobbi, így sokszor csak az álmodozás jut nekünk. Az internet világában azonban már valamivel könnyebben élhetjük bele magunkat vágyainkba, hiszen az autógyártók általában fejlett konfigurátorokkal állnak rendelkezésre, hogy a legapróbb részletekig saját ízlésünkre szabhassuk a négykerekűeket. Szerencsére kiváltképp igaz ez a kőkemény luxus- és sportautókat gyártó márkák esetében is – ezúttal a Lamborghini indította útjára az Urus online konfigurátorát.

Módosítás dátuma: 2017. december 07. csütörtök, 13:06

Légy merész! – óriás robotpókkal küzd a BMW X2 (videó)

Nyomtatás

Az X6 bemutatásával tulajdonképpen a BMW teremtette meg a terepkupék elsőre teljesen logikátlannak tűnő szegmensét, ami azóta sikert sikerre halmoz. A bajorok még most is konkurencia előtt járnak egy lépéssel, erre pedig legújabb, eddig nem létező modelljük, az X2 bemutatása a bizonyíték. Az újdonság ugyan méretei okán nem teljesen a nagyobb testvéreket utánozza, mégis kifejezetten sportos és látványos lett, a németek pedig egy érdekes reklámmal hívják fel erre a figyelmet.

Módosítás dátuma: 2017. november 24. péntek, 16:53

Igazi különlegességet rejt Ken Block garázsa (videó)

Nyomtatás

Szép időszakát éljük most az autózás világának: egy korszakváltás hajnalán vagyunk, a teljesítmény és a sebesség folyamatosan nő és technológia terén is hatalmasak az előrelépések. Korábban is voltak azonban hasonlóan izgalmas szakaszok, mint például a 80-as évek, amikor a B csoportos raliautók 600-700-800 lóerővel álltak rajthoz, ráadásul az akkor még kötelező homologizáció miatt utcai változatok is készültek ezekből a vad versenygépekből – a gyártók pedig ezek esetében sem fogták vissza magukat. Így készült el a Ford RS200 Evo is, amelyet most maga Ken Block mutat meg egy jópofa videóban.

Módosítás dátuma: 2017. november 24. péntek, 12:23

Egy Lamborghini Huracán a legújabb pápamobil

Nyomtatás

A Lamborghinitől nem idegen, hogy különböző egyedi modelleket készítsen a vásárlóinak, legutóbb azonban az olasz márka maga ajánlott fel egy különleges Huracánt jótékony célokra, méghozzá nem másnak, mint magának Ferenc pápának – arra persze ne számítsunk, hogy a legközelebbi eseményre a bivalyerős sportautóval gurul be a szentatya.

Módosítás dátuma: 2017. november 16. csütörtök, 16:05

70 éves a Ferrari – 7 érdekesség a márkáról

Nyomtatás

A Ferrari idén ünnepli alapításának 70. évfordulóját, amiről természetesen mi sem feledkezhettünk meg, azonban úgy gondoltuk, hogy a márka történelmét már bizonyára sokan ismerik, és könnyen hozzá is férhető, így inkább néhány igazi érdekességgel szerettünk volna szolgálni, melyek talán kevésbé köztudottak – de legalábbis kifejezetten izgalmasak.

Módosítás dátuma: 2017. november 14. kedd, 23:20

Jópofa videón a hamarosan megújuló Jeep Wrangler története

Nyomtatás

A vadonatúj Jeep Wranglert ugyan néhány képen már kívülről és belülről egyaránt megcsodálhattuk, de a teljes bemutató még hátra van. Ezúttal nem a gyáriak, hanem a Donut Media kreatív csapata csinált még egy kis hírverést a közelgő leleplezés előtt, méghozzá egy jópofa videóval, amin a Wrangler elődeinek és néhány esetben testvéreinek történetét követhetjük végig – korábban egyébként a Honda Civicről is készítettek egy hasonló animációt a srácok.

Módosítás dátuma: 2017. november 14. kedd, 15:46

Videón eleveníti fel a Mercedes a G-osztály születését

Nyomtatás

A Mercedes-Benz G-osztály hamarosan új generációba lép, a gyáriak pedig egyre inkább igyekeznek felhívni erre a figyelmet. Nemrég egy utolsó, búcsúzó kiadást alkottak meg a jelenlegi változatból, ezúttal pedig egy videós sorozatot indítottak, amely a típus 10 legemlékezetesebb pillanatát hivatott bemutatni nekünk. Nem meglepő módon az első részben az 1979-es bemutatót elevenítik fel a németek.

Módosítás dátuma: 2017. november 09. csütörtök, 12:51

90 éves a Zöld Pokol – a Nürburgring-Nordschleife története

Nyomtatás

Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy ez a benzingőzt lélegző fanatikusok Mekkája, a reggel szépen duruzsoló V6-V16-osok hangjára ébredő megszállottak zarándokhelye. Egy olyan csodálatos, misztikus, történelemmel átitatott helyszín ez, mely egyszerre vált emberfeletti küzdelemmel kiizzadott győzelmek földöntúli paradicsomává és halálos kimenetelű, tragikus balesetek fortyogó poklává. A hely, ahol az autórajongó a mennyországban érzi magát, ahol bőrén tapasztalja az angyalok érintését és az alvilág tüzét. Ez a Nürburgring-Nordschleife, ami idén ünnepelte 90. születésnapját.

Módosítás dátuma: 2017. november 07. kedd, 18:56

Autóvásárlás, okosan: nem a kilométer számít, hanem az állapot!

Nyomtatás

Már az idejét sem tudjuk annak, hogy az autók mikortól kezdték el mutatni felhasználóiknak a kilométerállást, de annyi bizonyos, hogy immár hosszú-hosszú évtizetek óta, minden típusban ott trónol a műszercsoportban a 'mindentudó' műszer, ami a használtautóknál vagy manipulálva van, vagy nem. Fontos tudni, hogy a kilométerszámláló kitalálói nem azért fejlesztették ki a szóban forgó műszert, hogy később, a használtpiacon gyakorlatilag kizárólag a mutatott érték alapján rangsorolják a járművek értékét az emberek, hanem azért, hogy például információval szolgáljon a sofőrnek a hátrahagyott út hosszáról, valamint a karbantartások esedékességéről. Azonban sajnos az évek folyamán túlmisztifikáltuk a kilométerszámlálót - nem kicsit, nagyon!

Módosítás dátuma: 2017. október 31. kedd, 20:37

Szolgálatba állt az első „újkori” LADA rendőrautó

Nyomtatás

A rendszerváltás előtt a rendőrség autóflottájának krémjét LADA márkájú autók adták, amiket aztán a nyugati autók betörésével természetesen szépen lassan leselejteztek. Az orosz márka nemrég tért vissza hazánkba, és most az első „újkori” LADA rendőrautó szolgálatba állását ünneplik, ami az Érdi Rendőrkapitányság Törökbálinti Rendőrőrséhez kerül, ráadásul a helyiek adományainak köszönhetően.

Módosítás dátuma: 2017. október 27. péntek, 15:02

Drive2Save teszt – app az apadó üzemanyagköltségekért

Nyomtatás

Napjainkban már nem irreális elvárás, hogy autónk állapotát és adatait okostelefonunkon keresztül tudjuk ellenőrizni, mégis kevés gyártó kínál ilyen lehetőséget. Nemrég egy egyszerű, de nagyszerű szerkezet járt nálunk, ami szinte mindenki számára lehetővé teszi mindezt, sőt, ennél is többre képes, ráadásul megrendelésével ingyenesen férünk hozzá az Allianz Assistance 24 szolgáltatáshoz is, valamint akár 20% kedvezményt kaphatunk az Allianz Casco biztosítás díjából – íme, a Drive2Save applikáció.

Módosítás dátuma: 2017. október 24. kedd, 16:16

7. oldal / 58