Magazin

Programajánló: hétvégén Mercedes-Benz találkozó lesz Etyeken

Nyomtatás

Az ősz első hétvégéjén izgalmas programot tudunk ajánlani a Mercedes-Benz rajongói számára, ugyanis a márka 1947-ben újraindult személyautó gyártásának, és ami ennél talán még jelesebb alkalom, az akkor még önálló AMG tuningműhely alapításának 50. évfordulója alkalmából egy rendhagyó találkozót rendeztek meg, amely szeptember 2-án, a Korda Filmparkban lesz.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 28. hétfő, 14:17

Az új BMW M5 megérkezett – minden információ

Nyomtatás

A pletykamalom még tegnap is csúcsra járt, de végül meglepetések nélkül, olyan formában mutatkozott be a BMW M5 új generációja, amilyenre számítani lehetett. Mindez nem jelenti azt, hogy izgalmak nélkül maradunk: a 600 lóerő és a kikapcsolható összkerékhajtás önmagában sokat ígér – pedig ez csak a felszín.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 22. kedd, 08:54

Ha megtörténik a baj – ezt kell tennünk baleset esetén

Nyomtatás

Öröm az ürömben, ha egy közlekedési balesetben nem történik személyi sérülés, azonban a kisebb koccanások és ütközések esetén is fontos, hogy megfelelően kezeljük a helyzetet, hiszen egy ilyen esemény nem játék – ha más nem, anyagi károk gyakorlatilag minden esetben keletkeznek. Azt vesszük most számba, hogy egy esetleges baleset esetén mik a legfontosabb teendők és szabályok, melyeket mindenképpen be kell tartanunk.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 18. péntek, 19:13

Az elsők – úttörő technológiák megjelenése az autóiparban

Nyomtatás

Valamiben az elsőnek lenni mindig jó érzés, és nincs ez másként az autóiparban sem. A gyártók egymást felülmúlva versengenek, hogy az új technológiákat elsőként tudják bemutatni sorozatgyártásban, megelőzve ezzel a vetélytársakat. A német prémiumtrió kiváló példa erre, de rajtuk kívül is mindenki igyekszik világújdonságokkal elkápráztatni a vásárlókat. Ezúttal az autók feltámadásától kezdve vizsgáltuk meg, hogy melyik modellek voltak az elsők, amelyek a mára már elmaradhatatlan megoldásokat használták.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 15. kedd, 16:49

Démonűzés – látványos videón a Dodge Challenger SRT Demon

Nyomtatás

A Dodge Challenger SRT Demon bizony több szempontból is jó alapot biztosít egy látványos kisfilm megalkotásához: az amerikaiak izomautója már önmagában is látványos, de a Demon elnevezés és a 840 lóerős teljesítmény már kihagyhatatlanná teszik ezt a ziccert. A Pennzoil nem is hibázott, és egy elképesztően látványos reklámfilmben mutatta meg, hogy hiába a gyorsulási versenyekre lett kitalálva az autó, a 840 lóerő sok más lehetőséget is tartogat magában.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 15. kedd, 13:16

Amit mindenkinek ismernie kellene – a rendőri forgalomirányító jelzések

Nyomtatás

Budapesten és a többi nagyvárosunkban közlekedve biztosak vagyunk benne, hogy hétről hétre mindenki találkozik olyan kereszteződésekkel, amelyekben nem működnek a jelzőlámpák. Ilyenkor jó esetben egy rendőr veszi át a forgalomirányítást, azonban igencsak sokszor tapasztaltuk már, hogy az autósok jó nagy százaléka nincs tisztában a rend őreinek karjelzéseivel – természetesen tisztelet a kivételnek. Éppen ezért, most ezeket a jelzéseket elevenítenénk fel.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 11. péntek, 16:45

Lábakkal le! – komoly sérüléseket okozhat a légzsák (videó)

Nyomtatás

A könnyelműségről és a meggondolatlanságról már esett szó a héten, méghozzá a hátsó biztonsági övek használatával kapcsolatban. Ezúttal egy újabb tanulságos esetről számolhatunk be, ám ezúttal sajnos nem csak egy bábu volt az áldozat, hanem egy szerencsétlenül járt nő. A hölgy elkövetett egy nagy hibát, amiért csúnyán megfizetett: az anyósülésen ülve felrakta a lábát a műszerfalra.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 11. péntek, 15:28

Játékra fel! – ezek voltak a kedvenc autós videojátékaink

Nyomtatás

A vezetés iránti szerelem és a különböző videojátékok iránti rajongás nem feltétlenül jár együtt, de kár lenne tagadni, hogy a legtöbb autórajongó így vagy úgy azért találkozott már a számítógépes és konzoljátékok világával – legalábbis azzal a szegletével, amiben négykerekűekkel kell versengeni egymás, vagy a gép ellen. Ezzel pedig mi, a szerkesztőség tagjai sem vagyunk másként, így ezúttal felelevenítenénk néhány régi, vagy éppen új játékot, amivel mi is jókat szórakoztunk, vagy éppen szórakozunk még most is alkalomadtán.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 10. csütörtök, 18:46

A biztonsági öv hátul is kötelező – nem csak magunk miatt (videó)

Nyomtatás

Sokan még most is azt hiszik, hogy a hátsó üléseken mind a mai nem kötelező a biztonsági öv használata, pedig már régóta büntetnek a rend őrei, ha valaki nem csatolja be magát a második sorban. Ez azonban mellékes, hiszen ennél sokkal fontosabb a biztonság, amit az amerikai IIHS szervezet is bizonyított nemrég, méghozzá egy igencsak látványos teszt képében.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 09. szerda, 11:09

Évente 260 millió forint – ennyivel nőtt az ára a Ferrari Sergio-nak

Nyomtatás

Manapság az autók kiváló befektetésnek számítanak, és kiváltképp igaz ez a Ferrarikra. Hétről hétre dőlnek meg különböző eladási rekordok a ritka olasz veteránok kapcsán, de nem feltétlenül kell hosszú évtizedeket várni, hogy egy újonnan megvásárolt négykerekű eladásán vagyonokat nyerjünk. Már a LaFerrari is kézenfekvő példa lenne, de ezúttal egy még ritkább Ferrari, egy Sergio került reflektorfénybe, amely mindössze két év után az újkori árának kétharmadával drágábban kelt el.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 07. hétfő, 10:43

Álmok mezején – saját ízlésünkre formálhatjuk az új Rolls-Royce Phantomot

Nyomtatás

A vadonatúj Rolls-Royce Phantom nemrég mutatkozott be, és azt hiszem, kétségek nélkül állíthatjuk, hogy új szintre emelte a luxus fogalmát – még, ha nem is volt egyszerű dolga az előddel szemben. Az angolok gyakorlatilag mindent bevetettek, hogy a Phantom név továbbra is egyet jelentsen a fényűzéssel, még ha formailag inkább csak evolúciós fejlődésről is beszélhetünk. A Rolls-Royce pedig már el is indította az új modell online konfigurátorát, amiben ha csak egy pillanatra is, de átélhetjük, hogy mit érezhetnek azok a vásárlók, akik éppen új Phantomjukat állítják össze.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 04. péntek, 16:18

8. oldal / 114