2018. Június 21., Csütörtök

Frissitve:02:19:12

Magazin

A világ legjobb utcai sportabroncsa? – itt a Michelin Pilot Sport 4 S

Nyomtatás

A Michelin mindig is remekelt az abroncstechnikában, ám az elmúlt években a franciák különösen erősek, főként a sportos köpenyek területén. Tesztautók százai fordulnak meg kezeink között mindenféle gumival szerelve, és bármiféle túlzás vagy elfogultság nélkül állíthatjuk, hogy a tapadás és a menetdinamika tekintetében egyértelműen a Michelin termékeivel vagyunk a legelégedettebbek: amikor egy sportos tesztautón meglátjuk mondjuk a Pilot Super Sport feliratot, már előre tudjuk, hogy jó mókában lesz részünk.

Módosítás dátuma: 2017. július 19. szerda, 21:09

Ilyen volt az elektromos autózás 100 évvel ezelőtt

Nyomtatás

Ha azt mondom elektromos autó, rávágják, hogy Tesla. Ha azt mondom hibrid, érkezik a válasz: Prius. Manapság már gombamód szaporodnak a gyártók kínálatában a jellegzetes, korszakalkotó modellek mellett a különféle hibridek és villanyautók, azonban mindezek mellett érdemes visszatekinteni a múltba, hiszen az elektromos hajtás nem a XXI. század vívmánya. Lássuk, mit jelentett a villanyautó 100 évvel ezelőtt!

Módosítás dátuma: 2017. július 11. kedd, 15:49

V8 helyett gravitáció – végre egy megengedhető Aston Martin

Nyomtatás

Hazánkban a „soapbox” kifejezés legfeljebb szó szerinti jelentésében ismert, ám külföldön sok helyen autós vonatkozása is van, hiszen ezzel a névvel illetik azokat a házilag gyártott kisautókat, amelyeket nem más hajt, mint a gravitáció – azaz egy méretes lejtő. Londonban a múlt hétvégén nagyszabású versenyt rendezett a Red Bull, és melyik másik gyártóval állhattak volna össze egy kis mókázásra, mint az Aston Martinnal.

Módosítás dátuma: 2017. július 10. hétfő, 22:27

Éjszaka a múzeumban – parádés kisfilmben mutatja be történelmét a Škoda

Nyomtatás

Bizonyára sokan emlékeznek a több epizódot is megélt ’Éjszaka a múzeumban’ című filmre. A jópofa történet a Škoda marketingeseit is megihlette: a gyáriak múzeumában maga Laurin és Klement, a márka megalapítói kelnek életre, hogy egy izgalmas hajszán keresztül mutassák be az általuk megalapított vállalat történetét, egészen a kétkerekűektől a ma ismert autókig.

Módosítás dátuma: 2017. július 10. hétfő, 11:52

Így látja a világot az új Volvo XC60 - művészi fotósorozat készült

Nyomtatás

A fedélzeti kamera mára szinte általánossá vált az autózás világában, hiszen a legtöbb fejlett biztonsági és vezetéstámogató asszisztens ezt a megoldást használja az autó környezetének érzékelésére. Ezek között persze vannak kevésbé fejlett, és csúcstechnológiát képviselő kivitelek is, és azt hiszem nem kérdés, hogy a Volvo ezek közül az utóbbit képviseli. Ezt pedig most egy igazán érdekes kezdeményezéssel bizonyították, méghozzá egy Pulitzer díjas fotós segítségével.

Módosítás dátuma: 2017. július 07. péntek, 12:59

A fesztiválszezon legjava - videón a Goodwood Festival of Speed

Nyomtatás

Azt hiszem nincs kétség afelől, hogy a Goodwood-ban minden évben megrendezésre kerülő Festival of Speed rendezvény minden autórajongó számára maga a Paradicsom. A világ legritkább, leggyorsabb és legdrágább négykerekűit száguldanak gyakorlatilag megállás nélkül a pályán, ezzel egyszerre kényeztetve az autózás szerelmeseinek szemét és fülét. Az eseményről természetesen számtalan videó készül, melyekbe mindenképpen érdemes belenézni – mi is megosztunk egyet Önökkel.

Módosítás dátuma: 2017. július 03. hétfő, 13:01

A legerősebb 911 – a GT2 RS bemutatkozik

Nyomtatás

A valaha készült leggyorsabb és legerősebb utcai 911 bemutatkozott a Goodwood Festival of Speed-en. Az új Porsche 911 GT2 RS csak nagyon kevesek kiváltsága lesz, azok viszont 700 lóerős teljesítményt és versenyautós menetdinamikát élvezhetnek.

Át-törés: biztonság most és 20 évvel ezelőtt

Nyomtatás

Az autózás meghatározza mindennapjainkat – aki teheti, autóba ül a munkába menet, autóval megy bevásárolni és még a pihenéshez vezető utat is abban teszi meg. Épp ezért elsődleges szempont a biztonság, amelyet az Autó Pult hasábjain már több nézőpontból közelítve vizsgáltunk meg – ezúttal a töréstesztekre, tehát a passzív biztonságra fókuszálunk, és megnézzük, hogy mennyit változott ez 20 esztendő leforgása alatt.

Módosítás dátuma: 2017. június 27. kedd, 16:19

Olasz és brit egyben - ruhakollekció az Alfa Romeo stílusában

Nyomtatás

Képzeljék el, milyen lenne egy öltöny vagy egy női ruha az autózásban használt legfinomabb és legjobb minőségű anyagokat felhasználva – hívogató, nemde? Az Alfa Romeo meg is valósította ezeket az álmokat, és egy brit szabászattal, a Hawes & Curtis-szel összedolgozva létrehoztak egy menő, és nem mellékesen kifejezetten modern kollekciót.

Módosítás dátuma: 2017. június 21. szerda, 14:13

Mennyi az annyi? Milliós kedvezmények a hazai autópiacon

Nyomtatás

Ha a listaárakat nézzük, mostanában sokszor úgy tűnhet, hogy teljesen kezdenek elszállni az autógyártók: Suzuki Swift 5,6 millióért, dízel Golf 12 millióért, alapmotoros Mercedes-Benz C-osztály 20 millió felett. De ez csak féligazság: egyrészt soha nem látott extradömpingből válogathatunk, másrészt pedig sokmilliós kedvezményeket kaphatunk. Megvizsgáltuk, hogy a hazai piacon ki szolgál a legnagyobb leárazásokkal és a végén bebizonyosodott: valójában olcsóbbak az autók, mint valaha.

Módosítás dátuma: 2017. június 20. kedd, 13:45

Apák napjára szeretettel: a legmenőbb autós ajándékok

Nyomtatás

Modern társadalom ide vagy oda, tegnap meglepően csattintotta fel a telefonom, vagyis azon belül egy alkalmazás, hogy bizony június 18. nem más, mint az édesapák napja. Ebből az alkalomból persze – most már – ildomos megajándékozni az apukákat is (vagyis legalább az apukáknak saját magukat), amire az autómárkák számos remek ötletet nyújtanak. Lássuk hát, mivel lehet meglepni a benzingőzt inhaláló családfőket!

Módosítás dátuma: 2017. június 19. hétfő, 18:59

9. oldal / 56