Bobpályán száguldozott egy Subaru Impreza STI (videó)

Nyomtatás

Egy raliversenyző, egy gyors autó, egy versenycsapat és egy… bobpálya. A Subaru, a Prodrive és Mark Higgins nagyot álmodott, ugyanis a papíron is igencsak izgalmasnak hangzó tervüket a gyakorlatba is átültették, aminek a végeredménye egy rendkívül látványos, ám az autók szerelmeseinek egyben kissé fájdalmas videó lett. Az úriember ugyanis végigment egy olasz bobpályán a japán négykerekűvel, aminek bizony jócskán maradt nyoma az autón.

Nem kis bátorság kellett ahhoz, hogy a Brit Rally Bajnokság háromszoros győztese, Mark Higgins végigszáguldjon a rendkívül szűk, havas pályán, hiszen egy aprócska hiba is komoly következményekkel járt volna. Mindezt már az is jól szemlélteti, hogy az egyébként jóval kisebb bobokra tervezett pályát ki kellett szélesíteni, hogy egyáltalán elférjen rajta az átalakított, rendkívül vékony, szöges gumikkal felvértezett Impreza STI – és a visszapillantóknak már így sem jutott hely.

Ahogyan a videón is jól látszik, nem volt egyszerű menet, és az autó is megsínylette a futamot, de a nem hétköznapi látvány miatt mindenképpen megérte. A legizgalmasabb szakasz természetesen a Patkó névre hallgató hatalmas forduló volt, melyben a bobok a nagy G-erők hatására könnyen „falra másznak”. Ugyanezt azonban sikerült az Imprezával is elérnie Higginsnek, igaz a kanyarkijáratnál azért meggyűlt a baja az autóval, de végül szerencsésen célba ért.

A Subarunak, a Prodrive-nak és Mark Higginsnek nem ez volt az első közös projektje, ugyanis a brit úriember – aki egyébként a James Bond filmek autós kaszkadőre is egyben – egy az említett csapat által átalakított Impreza STI-vel tartja a Snaefell Mountain Course nevű utcai pálya rekordját. Ez az aszfaltcsík ad otthont a legendásan veszélyes Isle of Man TT versenynek is. A bátorsággal tehát nincs gond, ez pedig a cikkünkben is megtekinthető videón is jól látszik.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark