Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A vadonatúj Jeep Wranglert ugyan néhány képen már kívülről és belülről egyaránt megcsodálhattuk, de a teljes bemutató még hátra van. Ezúttal nem a gyáriak, hanem a Donut Media kreatív csapata csinált még egy kis hírverést a közelgő leleplezés előtt, méghozzá egy jópofa videóval, amin a Wrangler elődeinek és néhány esetben testvéreinek történetét követhetjük végig – korábban egyébként a Honda Civicről is készítettek egy hasonló animációt a srácok.

Az 1987-ben bemutatkozó első generációs Wrangler születése természetesen jóval régebbre nyúlik vissza, hiszen a szellemi előd még a BRC (Bantam Reconnaissance Car) volt 1940-ben, melyet katonai célokra terveztek, noha már ebben az évben megérkezett a Ford PYGMY is, de aztán 1941-ben végül a legendás Willys MB – a Jeep Wrangler igazi elődje – nyerte el a katonaság bizalmát. A háború alatt aztán kétszer is megújult az autó, majd az első közúti használatra készülő Willys 1945-ben készült el.

Ezután 1987-ig rengeteg lépcsőfokban jutottunk el az első Wranglerig, miközben olyan, ma is ismerős nevekkel ismerkedhettünk meg, mint a Renegade, amit most is megtalálunk a Jeep kínálatában vagy éppen a Laredo, amely nem is olyan rég még felszereltségi szintként volt jelen az amerikaiak palettáján. A Jeep elnevezés egyébként még jóval korábban, 1954-ben jelent meg. A második generációra egészen 2004-ig kellett várni, míg a mostanra igencsak népszerű ötajtós kivitel csak 2011-ben jelent meg. 13 éves modellciklusával tehát a modell történetét nézve korán köszön le a második Wrangler, de még novemberben érkezik a harmadik – addig pedig érdemes megnézni a jópofa videót.

Kommentek