Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Alig pár hónapja, hogy a McLaren bemutatta valaha volt leggyorsabb modelljét a Senna képében, az angolok máris a következő nagy dobásukra készülnek. Hamarosan érkezik ugyanis a legendás F1 szellemi utódjának tekinthető, egyelőre BP23 néven futó újdonságuk, amely a Senna testvéreként, ám a versenypályás használat helyett sokkal inkább a komfortra hangolva érkezik majd. Az autót ugyan egyelőre még nem láthatjuk, de azt most megmutatták a gyáriak, hogy milyen ajándékkal kedveskednek majd a vásárlóknak – méghozzá egy műtárgy képében.

Természetesen számozást is kapott - galéria106 darab: ennyi készül majd összesen a BP23-ból, és aki most jött volna rá, hogy szeretne egyet ezek közül, azoknak van egy rossz hírünk – bizony elkéstek. Mostanra minden példány gazdára talált, így sajnos a most bemutatott szoborszerű remekműhöz is legfeljebb másodkézből juthatunk majd hozzá, azt ugyanis csak a BP23 vásárlói számára készítik el a gyáriak.

A műtárgy a BP23 F1-hez hasonló, központi vezetőhellyel és két oldalsó utasüléssel ellátott utaskabinját mintázza, persze művészi stílusban. A látványos kis tárgy 40 cm hosszú, 20,5 centi széles és 8 centi magas, míg súlya 3,6 kg. A gyáriak egy különleges CNC technológiával készítik el, majd nem kevesebb mint 30 órányi kézi csiszolással érik el a végeredményt – összesen így egyébként 100 órába telik egy darab „legyártása”.

A különleges szobrocska természetesen ugyanúgy számozva van, mint ahogyan maguk a négykerekűek is lesznek, és még egy különleges plakett is jár hozzá. Egy biztos, ha valakinek véletlenül egy ilyet látnánk majd az asztalán a jövőben, annak bizony egy BP23-at is rejt a garázsa. Az újdonság egyébként még idén bemutatkozhat, így nem kell már sokat várnunk rá.

Kommentek