Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Az X6 bemutatásával tulajdonképpen a BMW teremtette meg a terepkupék elsőre teljesen logikátlannak tűnő szegmensét, ami azóta sikert sikerre halmoz. A bajorok még most is konkurencia előtt járnak egy lépéssel, erre pedig legújabb, eddig nem létező modelljük, az X2 bemutatása a bizonyíték. Az újdonság ugyan méretei okán nem teljesen a nagyobb testvéreket utánozza, mégis kifejezetten sportos és látványos lett, a németek pedig egy érdekes reklámmal hívják fel erre a figyelmet.

A kisfilm mottója igen sokatmondó: legyél az, aki meg meri tenni. A bajorok az X2 vagányságára igyekeznek felhívni a figyelmet, amit változatosabbnál változatosabb képi világgal teszik meg. Az X2 már rögtön az elején nagyot domborít, amikor aranyból ölt testet, hogy aztán bebizonyítsa, érdemes az egyediségre törekedni. Mindezt ritmusos zene és különböző feliratok egészítik ki, amelyek arra ösztönöznek, hogy ne álljunk be a sorba, és merjünk mások lenni.

A rövidfilmben még egy óriás robotpókkal is megküzd az X2 és vezetője, miközben az aranyszín végigkíséri a történetet – az autó fényezése is hasonló. Az újdonság egyébként még október végén mutatkozott be, és jövőre már a kereskedésekben is megtalálható lesz. Az alapokat természetesen az X1 adja, így az utastér megoldásai is a hajtásláncok is a kevésbé bevállalós testvértől érkeznek. Az kétségtelen, hogy az X2 igazán vagányra sikerült, a kérdés csak az, hogy meg tudja-e majd ismételni a nagyobb testvérek sikereit.

Kommentek