2018. Július 17., Kedd

Frissitve:09:49:23

Világsztár kampányol az önvezető autózás mellett (videó)

Nyomtatás

A teljesen autonóm autózás még viszonylag messze van, de egyes helyzetekben az a gyártók már most rábíznák a négykerekűre az irányítást. Az önvezető technológia elterjedésének rengeteg kihívása van, és bár a legtöbb ezek közül a mérnökök tudását teszi próbára elé, van egy, amelynek megoldása sokkal inkább a reklámszakemberek feladata, ez pedig az emberi bizalom megnyerése. Az Intel most egy világsztárral próbálja meggyőzni az embereket, hogy nincs mitől félni.

Az amerikai vállalat már régóta dolgozik az önvezető technológián, és úgy érezték, hogy ideje elkezdeni meggyőzni az embereket arról, hogy bízhatnak majd az ilyen rendszerekben. Az Intel LeBron Jamest, korunk egyik leghíresebb kosárlabdázóját kérte fel, hogy szerepeljen a kampányában, a játékos pedig boldogan mondott igent. Az első kisfilm már el is készült, amelyben James egy rövid kört tesz egy autonóm autó hátsó ülésén, hogy a kezdeti kétkedést végül őszinte csodálat váltsa fel.

A reklám nyilvánvalóan meg van rendezve, de kifejezetten jópofán építették fel a készítők, hiszen a bevezetőben arról van szó, hogy vannak emberek, akik semmitől sem félnek – ilyen James is –, majd a dicsőítő képsorok a sofőr nélküli autó megérkezésekor a kosaras közli, hogy ő ugyan nem száll be az autóba, hiszen nincs is sofőr. Persze végül azért sikerül meggyőzni – többek között azzal, hogy a négykerekű 80-szor jobban fel tudja mérni a környezetét, mint az emberi szem –, és természetesen annyira élvezi az utat, hogy a végén viccesen megjegyzi, hogy megtartaná a négykerekűt, ha lehet.

A kampány kapcsán Kathy Winter, az Intel alelnöke és autonóm technológiáért felelős vezetője is megszólalt: „a társadalom félelme a sofőr nélküli autókról zavarba ejtő számomra, hiszen az emberi mulasztások több millió halálos balesetet okoznak évente, így éppen az ember az, akitől félnünk kellene.” Egyébként a kampány folytatásában is részt vesz majd James. Az Intel az egyik legkomolyabb szereplő az autonóm rendszerek piacán, amit a BMW-vel és az FCA-val kötött közös partnerségük is jól mutat.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark